امام جمعه اهل سنت سیریک هرمزگان، بیان کرد: همایش ها و کنفرانس ها از جلوه هایی هستند که تمام جهانیان همبستگی و حضور شیعه و سنی را در کنارهم می بینند؛ مسلمانان متوجه خواهند شد که هجمه های دشمنان کاملا دروغ است و نسبت بدان آگاه خواهند شد.
ماموستا عبدالسلام محمدی با بیان اینکه اجلاس منطقه ای وحدت کردستان یک اعتبار برای استان بود؛ عنوان کرد: امروزه وحدت اسلامی از ضرورتهای جامعه اسلامی بوده و کسانیکه به نام مذهب به مقدسات اهلسنت واهل تشیع اهانت میکنند به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی(دام عزه) مزدور دشمن و دشمن اسلام هستند فلذا ما وظیفه داریم منویات این بزرگوار را نصب العین قرار دهیم.
ماموستا جلال مرادی با بیان اینکه ما اهل سنت و روحانیون همیشه منادی وحدت بوده ایم، عنوان کرد: اجلاس منطقه ای وحدت کردستان و مشابه این نشست ها همیشه در راستای اتحاد و یکپارچگی و جلوگیری از تفرقه مفید بوده و مشت گره کرده و محکمی در برابر یاوهگویان که همواره در پی تفرقه در بین مذاهب اسلامی هستند، بود.
حجت الاسلام و المسلمین علی خورشیدی عنوان کرد: اجلاس منطقه ای وحدت اسلامی در شهر سنندج با حضور و سخنرانی علمای اهل سنت اقليم كردستان عراق و با طرح احيای امت واحده اسلامی بار ديگر بر اهمیت امر خطير تقريب مذاهب اسلامی در برابر توطئه ها و فتنه های نوپديد تروريسم صهيونيستی_آمريكايی تاكيد کرد.
حجتالاسلام دکتر سید محمد سادات عنوان کرد: اوج آرمانخواهی از انقلاب اسلامی ساختن تمدن اسلامی و وصول به تمدن موعود مهدوی می باشد که برای رسیدن به چنین آرمان بزرگی الزامات آن باید تامین گردد که از جمله مهمترین آنها وحدت در عرصه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی می باشد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: سامانه سعید به عنوان نخستین شبکه هویتی جهان اسلام و بستری برای شبکه "آی محسن" (شبکه خدمت رسانی) از امروز با محوریت کردستان آغاز به کار کرد.
مدیر مرکز بزرگ استان کردستان، گفت: مدرسه علمیه بخش خواهران در استان کردستان بسیار فعال است و استقبال بانوان اهل سنت از آن چشم گیر و موفقیت آمیز بوده است.
نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: معتقدم بهترین دستاورد اجلاسیه منطقهای وحدت در سنندج، گفتن دغدغههای مربوط به این موضوع و برطرف کردن آنها بوده که ثمره آن، ترسیم آیندهای روشنتر برای کشورمان و جهان اسلام است.
دکتر سید احمد برزنجی با بیان اینکه نقش جمهوری اسلامی ایران در بیداری و وحدت مسلمانان پررنگ است، تأکید کرد: دشمنان اسلام سعی دارند با ایجاد شکاف و تفرقه میان مذاهب و مسلمانان نفوذ کنند تا سرمایه های اقتصادی و برکات معنوی آنان را از آن خود کنند.
ماموستا مصطفی شیرزادی با بیان اینکه برگزاری اجلاس وحدت اسلامی نقشه های تفرقه انگیزانه دشمنان را پوچ می کند، عنوان کرد: دشمنان اسلام در کمین نشسته اند تا با کوچکترین نفوذ میان مسلمانان شکاف ایجاد کرده و در بین اقوام و مذاهب تفرقه ایجاد کنند.
دکتر اسماعیل احمدی عنوان کرد: دشمنان و افراد زیادی هستند که از اتحاد میان کشورهای اسلامی، اقوام ومذاهب سیلی می خوردند.
استاد دانشگاه سلیمانیه گفت: تقلید کورکورانه و تعصب و دورشدن و فاصله از اصول اساسی دین از موانع وحدت اسلامی است.
ماموستا عرفان رشید شریف تأکید کرد: برگزاری این اجلاس برای اولین بار در استان کردستان و کشور جمهوری اسلامی ایران گامی بسیار زرین و مؤثر در تاریخ اسلام خواهد بود.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اعلام کرد: سامانه «سعید» از امروز با محوریت کردستان به عنوان اولین شبکه هویتی جهان اسلام کار خود را آغاز می کند.
اولین اجلاسیه منطقه ای وحدت در سنندج با قرائت بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.
شهادت و فداکاری سردار حاج قاسم سلیمانی و ابو مهدی المهندس در کشور عراق علیه داعش هیچ وقت از یاد کردها نخواهد رفت.
ماموستا مامد کلشی نژاد عنوان کرد: گروه تکفیری داعش در بین اهل سنت اقدام به راه اندازی شبکه های خشونت آمیز و نوعی اسلام ستیزی می کرد و می خواست اسلام را خشن به جهانیان معرفی کند.
سیدمظفر محمد رئوف عنوان کرد: در سایه اتحاد و انسجام مسلمانان توطئه دشمنان امروز خنثی شده و مسلمانان از جنایات داعش در منطقه رهایی پیدا کردند.
ماموستا محمد محمدی اتحاد و همدلی بین علمای مذاهب اسلامی را موجب پیشرفت اسلام دانست و تصریح کرد: وحدت میان مذاهب، مانع از شکل گیری اختلاف و چند دستگی بین جامعه اسلامی میشود و دشمنان نیز ناکام خواهند ماند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: اگر ما در نظام جمهوری اسلامی از برنامه هسته ای برخورداریم و دشمن را به زانو درآوردیم به خاطر وحدت و اقتدار ایران است.
رئیس طریقت نقشبندیه سلیمانیه عراق گفت: تلاش گروه های ساختگی و تکفیری ایجاد تفرقه در بین مسلمانان است.