وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
مجوز پژوهشکده مطالعات تقریبی با 4 عنوان گروه صادر شد
۱۴۰۲/۰۸/۰۱ ۱۴:۱۴ 470
حجت الاسلام راشدی نیا در گفت‌وگو با تقریب:

مجوز پژوهشکده مطالعات تقریبی با 4 عنوان گروه صادر شد

رئیس پژوهشکده مطالعات تقریبی اظهار داشت: پژوهشکده مطالعات تقریبی براساس مصوبه 559 قانون اعطای مجوز ها و امتیاز های علمی مرکز حوزه های علمیه قم، موفق شد تا به مجوز تاسیس دست یابد.


حجت الاسلام والمسلمین اکبر راشدی نیا رئیس پژوهشکده مطالعات تقریبی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، پیرامون مجوز پژوهشکده مطالعات تقریبی اظهار داشت: این پژوهشکده براساس مصوبه 559 قانون اعطای مجوز ها و امتیاز های علمی مرکز حوزه های علمیه قم، موفق شد تا به مجوز تاسیس دست یابد.

وی افزود: ما در واقع مجوز پژوهشکده مطالعات تقریبی را با 4 گروه توانستیم اخذ کنیم: 1- گروه مطالعات فقه و حقوق 2- گروه مطالعات قرآن و حدیث 3- گروه مطالعات کلام و تصوف 4- گروه احیای تراث.

حجت الاسلام راشدی نیا با اشاره به اهداف پژوهشکده مطالعات تقریبی اظهار داشت: اولین هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه و نظام اسلامی در حوزه ماموریت های مطالعات تقریبی و وحدت اسلامی و هدف دوم تقویت و تثبیت مرجعیت علمی حوزه های علمیه در تولید و عرضه علوم مقارن است. همانطور که می‌دانید یکی از شاخه هایی که باید به آن در علوم تقریب توجه شود علوم مقارن است(فقه مقارن، حدیث مقارن و....) یعنی به صورت علمی باید در این زمینه کار انجام بگیرد تا نقاط مشترک و اختلافی مشخص شود.

رئیس پژوهشکده مطالعات تقریبی اضافه کرد: سومین هدف گسترش اندیشه تقریب و وحدت در جهان اسلام و هدف چهارم زمینه سازی برای تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه تقریب است. به هرحال حوزه فقه شیعه و اهل سنت چه در حوزه های علمیه و دانشگاه، بحث های تخصصی مربوط به خود را دارند اما اینکه کار تقریبی و وحدتی انجام بگیرد و عالمانی تربیت شوند که بتوانند این بحث ها را ادامه دهند نیازمند یک مرجع واحد و محلی برای این است که این افراد را تربیت کند.

حجت الاسلام راشدی نیا خاطر نشان کرد: پنجمین هدف، بازشناسی و تبیین منهج مشترک در پرداختن به قضایای مورد اختلاف است. در واقع در فقه شیعه و اهل سنت یکسری پتانسیل ها و ظرفیت ها وجود دارد که اگر بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم و یک روش جدیدی را برای حل مسائل مورد ابتلای جهان اسلام کشف کنیم، بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.

وی در پایان گفت: آخرین هدف تاسیس پژوهشکده مطالعات تقریبی، گسترش آداب گفت وگو و حوار است. ما باید بتوانیم فضایی را ایجاد کنیم تا عالمان شیعه و اهل سنت در مورد مسائل واحد گفت‌وگو کنند و برای حل مشکلاتشان راه حلی را پیدا کنند.

ارسال نظر