یک بانوی فرهیخته عراقی تاکید کرد که مهمترین نقش و ماموریتی که حضرت فاطمه زهرا(س) انجام دادند، تبیین و روشنگری درباره مقام امامت و ولایت و دفاع از آن بود.
به گزارش خبرگزاری تقریب، «ساجده الحائری» از عراق در وبینار «حضرت فاطمه زهرا(س)، الگویی به وسعت تاریخ» که به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، گفت: امام خمینی(ره)، روز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) را روز زن نامیدند تا نمادی برای بزرگداشت مقام زن و نقش آن در جامعه با الهام گرفتن از حضرت فاطمه زهرا(س) باشد.
وی خاطر نشان کرد: کاملترین ارزشهای اسلامی و انسانی مانند ایمان، فداکاری،شجاعت و فداکاری در حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان یک شخصیت بینظیر تبلور یافته است که پایههای این نقش را پیامبر(ص) پایهریزی کردند، آنگاه که فرمودند "فاطمه(س) سرور زنان جهانیان است" که بیانگر مقام شریف و رفیع ایشان است.
استاد دانشگاه از عراق گفت: حضرت فاطمه زهرا(س)، دارای نقش رهبری و پیشتازانه در جامعه بودند، رهبری در اصول اسلامی و اخلاق اسلامی و رهبری جامعه به سمت اخلاق و اصول دینی و اسلامی. رهبری واقعی به معنای ریاست یک مکان مشخص در جامعه نیست.
الحائری افزود: ما میدانیم که حضرت فاطمه(س)نقشهای مختلف و متعددی در جامعه داشتند؛ ولی بعد رهبری و پیشتازی، در زندگی حضرت فاطمه(س) برجستهتر است. باید عمیقا به زندگی حضرت زهرا(س) نگاهی بیندازیم تا این نقش رهبری، پرچمداری و پیشتازی را ببینیم و زنان مسلمان را با آن آشنا کنیم تا نقش مهمی را که باید در جامعه ایفا کنند، با الگو گرفتن از حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان کاملترین و بهترین الگوی زن مسلمان، ایفا کنند.
وی با بیان اینکه زن الگو و ایدهآل، زنان هنرپیشه و خواننده نیستند، خاطر نشان کرد: حضرت فاطمه(س) در بعد اطاعت از همسر نمونه بود، همواره نقش حامی و پشتیبانی و شریک همسر را ایفا و همسرشان را در بسیاری از مراحل جهادی همراهی میکرد.
الحائری گفت: در بعد تربیتی، او یک مادر مهربان و مربی پیشتاز است و همین ویژگی کافی است تا امت را رهبری کند، و فرزندانی همچون امام حسن و امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) را تربیت کند که امت را به سمت ارزشها هدایت نمایند.
این بانوی فرهیخته عراقی خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه(س) با وجود شرایط سخت معیشتی، خانواده را حکیمانه اداره کرد، همواره در زندگی رضایت داشت، صبر و بردباری و تبعیت از همسر از ویژگیهای مهم او است؛ اما پیشتازی و پرچمداری در جامعه هم از ویژگیهای مهم حضرت فاطمه(س) است به طوری که بیت ایشان به سنگری برای آموزش احکام و ارزشهای اسلامی به زنان مدینه تبدیل شد و امت و زنان را به سمت شناخت احکام و ارزشهای اسلامی هدایت کرد تا آنها به ارزشهای اسلامی ملتزم شوند. او همچنین الگویی در همیاری و همبستگی اجتماعی و کمک به نیازمندان و رفع نیازهای آنها بود.
الحائری اظهار داشت: نکته دیگر این که موضع رهبری حضرت فاطمه(س) و دفاع از حق ولایت را در نظر بگیریم که موضع بسیار مهمی است، در زمانی که زنان در آن زمان، هیچ جایگاهی نداشتند و هیچ ارزشی برای آنها قائل نمیشدند، حضرت فاطمه(س) موضع شجاعانه و جسورانه اتخاذ میکرد تا در برابر سلطان ظالم آن زمان بایستد و با شجاعت تمام از حق دفاع کرد و با صدای بلند به امت درباره خطر انحرافی که به سمت آن کشیده شدهاند، هشدار داد و به آنها یادآور شد که امامت یک جایگاه فردی و شخصی و مقام سیاسی نیست، آنچه برای امام علی(ع) طلب میکرد، منصب سیاسی و جایگاه سیاسی نبود، بلکه رکن اساسی برای حفظ خط ولایت و امامت برای حفظ امت و عدم انحراف آن بود.
وی خاطر نشان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) به روشنگری و تبیین میپرداخت که اولا امامت، امتداد نبوت است، یعنی تبیین کرد که امامت صرفا یک منصب نیست، بلکه ضرورتی برای حفظ امت است،نکته دوم این که ایشان درباره دوری از خط امیر المومنین علی (ع) هشدار داد و خطاب به مردم گفت که من یک زن عادی نیستم، من فرزند رسول الله هستم. ایشان به مردم فرمودند ای مردم بدانید که من فاطمه هستم، او با این سخنان به امت درباره پیامدهای رها کردن امیر المومنین (ع) و تنها گذاشتن او هشدار داد و این که با این کار بلاها و مصایب بر آنها نازل خواهد شد.
الحائری اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا(س) همچنین به تشریح فضایل امیرالمومنین(ع) پرداخت و بر ضرورت ایستادن در کنار او که همان ایستادن در کنار حق است، تاکید می کرد.
وی افزود: موضع جسورانه و شجاعانه ای که حضرت فاطمه زهرا(س) اتخاذ کرد،ایستادن در کنار خط ولایت و دفاع از آن بود و همواره در این مسیر گام بر می داشت، آن حضرت مهمترین نقش را ایفا کرد، باید به روشنگری و آگاه سازی این امت می پرداخت، چرا که امت به مرحله ای از انکار حق رسیده بود به همین سبب به خانههای تک تک انصار میرفت و حق امیرالمومنین(ع) و لزوم دفاع از آن را به آنها گوشزد میکرد و این سخن پیامبر(ص) را به آنها یادآوری کرد که مگر پیامبر(ص) نمیفرمود که علی با حق و حق هم با علی است؟
این شخصیت دانشگاهی عراقی گفت: حضرت فاطمه زهرا(س)، کلام پیامبر(ص) در خصوص امیرالمومنین(ع) را برای اثبات حق امام(ع) به امت یادآوری میکرد.هنگامی که این مواضع را در شخصیت حضرت فاطمه(س) میبینیم، موضع رهبری، پرچمداری و پیشتازانه ایشان روشن میشود و این که زنان مسلمان با این مسئله آشنا شوند که چگونه یک زن در ساخت جامعه مشارکت میکند و نقش متوازن و متعادل را در خانواده و جامعه و دفاع از حق ایفا مینماید. بنابراین شایسته است که هر زن مسلمان با الگو گرفتن از حضرت فاطمه(س) هر جا که لازم بود از حق دفاع کند و حضرت فاطمه(س) را به عنوان یک شخصیت رهبری و پیشتازانه که جامعه را به سمت حق هدایت میکند، به عنوان الگو قرار دهد.
ارسال نظر