آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدهادی فلاح زاده رئیس جدید دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی صبح امروز در سالن شیخ الاسلام این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تقریب، آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی صبح امروز در سالن شیخ الاسلام این دانشگاه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ابتدای این آیین اظهار داشت: ولایت الهی بر تک تک ما بالاترین افتخاری است که ما به عنوان انسان به آن افتخار میکنیم. ولایت الهی به معنای سرپرستی بر اداره امور زندگی است و از ابتدای حیات و تا زمان ممات و بعد از آن خداوند قائم به امور ما است و کسی که بر این باور باشد حتما سعی میکند که سبک زندگی خود را به نحوی اداره کند که مورد رضایت خداوند متعال قرار گیرد.
وی ادامه داد: تولی در آیات شریفه خداوند به یک معنا یعنی تولیت است، یعنی اینکه خداوند متعال ولایت امور را برعهده دارد و عمدتا ولایتی خاص بر صالحین یعنی کسانی که نیکوکار هستند و حدود الهی را رعایت میکند، دارد.صالح بودن یکی از خصوصیاتی است که متعاقب آن سرپرستی و تولی الهی را برای ما انسان ها به دنبال دارد، به حق آقای صالحی نام با مسمایی در عرصه ریاست دانشگاه داشتند و صالح در عمل هستند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: آقای صالحی شخصیتی دانش بنیان دارند و با سابقه طولانی در عرصه فرهنگ و علم اقدامات تاثیرگذاری را انجام دادهاند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر شهریاری تصریح کرد: در عین حال بسیار خرسندیم که در خدمت آقای فلاح زاده فردی اندیشمند و خلاق و مرد میدان هستیم. ما در این شرایط به شدت به چنین شخصیتی نیاز داریم.
دبیرکل مجمع تقریب اظهار کرد: آشنایی من با آقای صالحی و آقای فلاح زاده دلی است و سالیان سال است که با یکدیگر در ارتباطیم. سابقه آشنایی ما با آقای صالحی به ۳۰سال پیش برمیگردد و بر همین مبنا هم در مدیریت دانشگاه در خدمت ایشان بودیم.
دکتر شهریاری خاطر نشان کرد: در جلسات مشترکی که در راستای اهدافمان داشتیم، همواره آقای فلاح زاده هم حضور داشتند و پای کار بودند به همین دلیل است که میگویم ایشان مرد میدان هستند.
دبیرکل مجمع تقریب در بخشی از سخنان خود اظهار کرد:بدون تردید ما توفیقات گستردهای در صحنه مقاومت به دست آوردهایم که عمدهترین آن در سطح دیپلماسی عمومی، تمایل جدی جهان اسلام به محور مقاومت بوده است. طی این چندین دههای که محور مقاومت تاسیس شده و پایداری کرده است، دل جهان اسلام را بدست آورده است.
دکتر شهریاری تصریح کرد: بنابراین نباید به اظهار نظرهایی که برخی فرقه های خاص در سطح دیپلماسی سیاسی انجام میدهند، توجه کرد. امروز تلاش هایی که از سوی نظام جمهوری اسلامی برای محور مقاومت انجام شده، در قلب جهان اسلام جای گرفته است و همه میدانند که این ایران بود که پای آرمان فلسطین ایستاد.
دبیرکل مجمع تقریب ابراز کرد: ما در جهان اسلام امروز دچار آسیبهایی شده ایم و که اگر به این آسیبها توجهی نکنیم، در دراز مدت شاهد این خواهیم بود که گرفتاریهایی را برای ما به دنبال خواهد داشت. طبیعتا آسیبی که در سوریه بر جهان اسلام حاکم شد نباید ما را از نقش رژیم صهیونیستی و آمریکا غافل کند؛ زیرا مصیبتی که امروز در سوریه شاهد هستیم حاصل برنامه ریزیهای دشمنان محور مقاومت است.
دکتر شهریاری خاطر نشان کرد: ما باید به واکاوی این مسئله بپردازیم که چه پشتیبانیهایی از جمله نظامی، مالی، لجستیکی، اطلاعاتی و تراکنشی توسط استکبار جهانی از رژیم غاصب صهیونیستی صورت میگیرد که نباید آن را نادیده بگیریم.
دبیرکل مجمع تقریب در ادامه به چالشهایی که دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در دورههای گذشته با آن روبرو بوده است، پرداخت و گفت: در دوره مدیریتهای گذشته ما دچار چالشهایی بودیم و تلاشهایی برای رفع آنان انجام دادیم و با تدابیری که اتحاذ شد مرحله به مرحله و به شیوه نرم توانستیم این آسیب ها را رفع کنیم و در واقع یک شخصیت حقوقی رو به افول را در یک حالت ایستا تحویل آقای صالحی دادیم.
دبیرکل مجمع تقریب تصریح کرد: در زمان دکتر صالحی ما توانستیم برنامه بسیار خوبی را با همکاری و ایدههای نوآورانه دکتر صالحی بنویسیم و درخواست داریم که سند دومی توسط آقای فلاح زاده به آن ضمیمه شود و در آن تعدادی از پروژههای مشخص، با عنوان مشخص، زمانبندی مشخص بودجه معین انجام شود و شاهد عملیاتی شدن برنامه هایی باشیم که در زمان آقای صالحی تدوین شد.
دکتر شهریاری گفت: در پایان از تمامی اقدامات دکتر صالحی که قبول زحمت کردند و این مسئولیت را پذیرفتند، قدردانی میکنیم.
مولوی اسحاق مدنی رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه این آیین اظهار داشت: دکتر صالحی رئیس سابق دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی علاوه بر ویژگیهای شخصیتی منحصر به فردی که دارند، انسان کاملی هستند و در معرفت و اخلاق تواضع دارند.آقای صالحی بیشتر از اینکه صحبت کنند، گوش شنوا داشتند و همین کم صحبتی ایشان زمانی که مطلبی را ارائه میکردند نشان میداد که از چه سطح علم بالایی برخوردارند.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: از زمان تصدی آقای صالحی تا به امروز دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی پیشرفت چشمگیری داشته است و اقداماتی که ایشان انجام دادند نه تنها در مدت زمان ریاست خودشان مفید بود، بلکه با تدابیری که اندیشیدند، کار را برای اشخاص آینده هم آسان کرده است.
وی در ادامه به خصوصیات اخلاقی فلاح زاده ریاست جدید دانشگاه بین المللی مذاهب پرداخت و گفت:فلاح زاده انسان بسیار برجسته ای از نظر کاری و علمی است. آشنایی کامل ایشان با مذاهب اسلامی و سابقه حضور در بعثه مقام معظم رهبری باعث شده است که آقای فلاح زاده به خوبی اهل سنت را درک کند. امیدواریم که ایشان ادامه دهنده ریلگذاری که دکتر صالحی انجام دادهاند، شوند.
مولوی مدنی تصریح کرد: امیدواریم دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی همانند دانشگاه الازهر(در زمان گذشته) باشد. نظر مقام معظم رهبری هم در مورد دانشگاه مذاهب اسلامی بر همین اساس است.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سابق دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی یک دانشگاه تقریبی و پژوهش محور است. بنیان گذاران دانشگاه مذاهب همواره بر این مسئله توجه داشتند که این دانشگاه، یک دانشگاه تربیتی است.
وی ادامه داد: در مورد مسئله تقریب انسانها در پنج گروه قرار میگیرند؛ یک گروه اصلا تقریب را قبول ندارند. گروه دوم تظاهر میکنند که تقریب را قبول دارند؛ گروه سوم تقریب را قبول دارند اما در زمان اضطرار و گروه چهارم به تقریب به عنوان یک امر تاکتیکی نگاه میکنند.
صالحی خاطر نشان کرد: به اعتقاد من تقریب، یک امر عقیدتی، الهیاتی، کلامی، اعتقادی و فقهی و همچنین از منظر سیاسی و اجتماعی یک امر راهبردی است. بنابراین اگر مسئله تقریب را از شالوده نظری و معرفتی نگاه کنیم، دانشگاه مذاهب اسلامی، دانشگاهی است که برای این ماموریت شکل گرفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: دانشگاه مذاهب یک دانشگاه پژوهش محور است و اگر ما بحث پژوهش را در همه دانشگاها مهم میدانیم باید در دانشگاه مذاهب مهمتر به شمار بیاوریم، چرا که بخش اعظمی از مراودات دانشگاه از طریق پژوهش میتواند به سرانجام برسد.
وی ادامه داد: دکتر فلاح زاده شخصیتی پژوهش محور دارند، موافق تقریب هستند و به آن پایبند هستند؛ امیدواریم که ایشان بتوانند در این مسیر موفق باشند.
در ادامه محمد هادی فلاح زاده رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم آن اقداماتی را که دکتر صالحی تاکنون برای دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی انجام داده اند، ادامه دهیم. ما نباید در هیچ مرحلهای متوقف شویم و باید براساس اهداف تعیین شده پیش برویم.
وی ادامه داد: همه ما میدانیم که دانشگاه یک محیط بنیادی است و تحول و شکلگیری اندیشه در دانشگاه است که تحقق مییابد. دانشگاه باید خلاق و پویا باشد و بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند.
فلاح زاده تصریح کرد: تقویت تقریب مذاهب اسلامی جزو اهداف اصلی دانشگاه بین المللی مذاهب است و مقام معظم رهبری این دانشگاه را مرکزی برای گسترش اهداف تقریبی برشمردند.
وی ادامه داد: تمدن سازی نوین اسلامی، تقویت نیروی انسانی و گسترش فرهنگ وحدت و تقریب مذاهب اسلامی از دیگر اهداف این دانشگاه است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی خاطر نشان کرد: شبکه سازی نخبگان، همافزایی در رسانه، گسترش آموزش انلاین و... از دیگر اقداماتی است که باید در این مسیر بکار بگیریم و امیدوارم که با همکاری شما عزیزان بتوانیم در مسیر درست قرار بگیریم.
جلیل پروین معاون آموزشی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی در ادامه این مراسم اظهار داشت: دکتر صالحی الگوی عملی خوبی را در زمان مدیریت از خود به نمایش گذاشتهاند که کمال تشکر را از ایشان داریم.
وی افزود: دکتر صالحی نرمگو، دارای فکر خلاق، معتقد به برنامه ریزی، معتقد به کار تیمی و پرهیز از هرگونه استبداد رای و… هستند؛ ایشان صلح جو و انسانی کاملا با خدا هستند
معاون آموزشی دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی اظهار کرد: دکتر صالحی به تقریب و همگرایی، ایمان قلبی دارند، ایشان بسیار شنوا و توجه کافی به مسائل داشتند.استفاده حداکثری از شوراهای دانشگاه یکی از مصادیقی است که در مدت ریاست ایشان انجام شد.
وی در پایان ضمن خیر مقدم به آقای فلاح زاده از ایشان برای قبول مسئولیت و کمک برای رسیدن اهداف متعالی دانشگاه تقدیر کرد.
در پایان این جلسه حجت الاسلام محمد ذبیحی نماینده وزارت علوم از تلاشهای دکتر صالحی تقدیر و برای فلاح زاده رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی آرزوی توفیق کرد.
ارسال نظر