وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
مسلمانان باید بر روی روابط فی مابین خود تمرکز کنند/در ذات مبانی تقریبی وحدت نهادینه شده است
۱۴۰۲/۰۲/۰۶ ۱۳:۴۱ 555
عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با تقریب:

مسلمانان باید بر روی روابط فی مابین خود تمرکز کنند/در ذات مبانی تقریبی وحدت نهادینه شده است

آیت الله مبلغی با بیان اینکه مسلمانان باید بر روی روابط فی مابین خود تمرکز کنند، گفت: در ذات مبانی تقریبی و اسلامی که توام با مبانی دینی و اسلامی است، وحدت نهادینه شده است.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله "احمد مبلغی" نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این واقعیت که ما باید سطح اشتیاق اهل سنت به جمهوری اسلامی ایران را حفظ کنیم که در این راه نیازمند این هستیم که تلاش و ساز و کاری متناسب با این نگاه را پیش ببریم، به خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب گفت: مفاهیم انقلاب اسلامی "مفاهیم دینی معطوف به وحدت" است و در جامعه ای که اهل سنت و شیعه در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند،  مفاهیم دینی باید فرادست جامعه گستر و  وحدت خواه باشد.
 
وی ادامه داد: در این بین باید توجه داشته باشیم که تطبیق وحدت در هر زمان با چالش‌هایی مواجه هست و کار مجمع تقریب و مراکز تقریبی این است که موانع را شناسایی کرده تا تطبیق متناسب با شرایط آن زمان صورت بگیرد.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: در این بین باید توجه داشت که در ذات مبانی تقریبی و اسلامی که توام با مبانی دینی و اسلامی است، وحدت نهادینه شده است.
 
آیت الله مبلغی با اشاره به این مطلب که ما نباید دست دشمن بهانه دهیم تا وحدت بین ما را از بین ببرد، خاطر نشان کرد: ما باید بر روی روابط فی مابین خود تمرکز کرده آن را به نحو احسن بین خود برقرار کنیم و در این بین نباید تصور کنیم که داخل و خارج از یکدیگر جدا هستند. ما باید با کل مسلمانان جهان ارتباط و تبادل نظر داشته باشیم  و وحدت و تقریب را با جدیت دنبال کنیم.
 
"تقریب" نیازمند بازسازی مجدد است
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تقریب پروژه‌ بزرگیست، تصریح کرد:  تقریب پروژه ای گسترده مربوط به جهان اسلام است که در آن تمامی قطعات به یکدیگر متصل هستند اگر کشوری از این وحدت فاصله گرفت به بقیه کشورهای دیگر لطمه وارد خواهد شد و در واقع باید نگاه "سیستماتیک" به تقریب داشته باشیم.
 
وی لازم دانست که جمهوری اسلامی مجدداً از تقریب تعریفی ارائه کند تا بتواند آن را به مثابه یک فرآیند به میدان بیاورد، اظهار امیدواری کرد که اگر ما به دنبال ایجاد "تمدن نوین اسلامی" هستیم باید بدانیم که بدون حضور مسلمانان معنا پیدا نخواهد کرد و حضور مسلمانان بدون تقریب، انسجام و اتحاد لازمه را نخواهد داشت.
 
مبلغی تاکید کرد: در حال حاضر ما نیاز داریم واژه "تقریب سیاسی" را مجدداً تعریف کنیم و این تقریب می‌تواند همگرایی چارچوب مندی را ایجاد کند که نیازمند برگزاری نشست های تخصصی از وزارت خارجه گرفته تا حوزه علمیه قم است. درواقع تقریب نیازمند باز سازی مجدد است.
  
ماهیت جمهوری اسلامی، فرا مذهبی متمرکز بر اسلام است
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نگاه فرا مذهبی را مد نظر خود قرار داده است و در این بین به ویژه اهل سنت داخل کشور همانند شیعیان دراین انقلاب حضور پر قدرتی داشتند. جمهوری اسلامی ماهیت "فرا مذهبی" متمرکز بر اسلام دارد، تا جایی که می‌توان عنوان کرد خمیرمایه انقلاب "وحدت اسلامی است".
 
مبلغی تاکید کرد: این نگاه در صحبت، رفتار و حتی در رهبری امام خمینی (ره) کاملا مشهود بود. در دیداری که با جمعی از مردم اهل سنت هند داشتم  عنوان می‌کردند که شبانه روز اخبار جمهوری اسلامی را دنبال می‌کنند. حتی بعضی از عالمان مسیحی هم به این جهت که "دین" در صحنه حضور پیدا کرده پیگیراخبار جمهوری اسلامی ایران هستند.

ارسال نظر