به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، پنجاه و هشتمین نشست از نشستهای علمی پژوهشگاه مطالعات تقریبی با حضور و ارائه دکتر سعدالله زارعی، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس مسائل بین الملل ، با موضوع «راهکارهای عملی حفظ و گسترش دستاوردهای وحدتی شهید سلیمانی (ره) در محور مقاومت» در تاریخ سه شنبه ۲۷ دی ماه ۱۴۰۱ با حضور جمعی از دانشجویان دانشگاه شهید محلاتی سپاه قم و پژوهشگران ارجمند پژوهشگاه برگزار گردید.
در این نشست جناب آقای دکتر زارعی به برخی دستاوردهای عمده شهید سلیمانی (ره) اشاره کردند و گفتند: سردار سلیمانی وحدت و تقریب را به شکل عینی و عملی به نمایش گذاشت. او نشان داد که تقریب مذاهب و وحدت به معنای به رسمیت شناختن همدیگر در مذاهب گوناگون و عزم بر همکاری است برای حل مناقشاتی که به جامعه اسلامی آسیب میزند و به معنی حذف مذاهب یا ذوب شدن برخی از مذاهب در برخی دیگر نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه افزود: سردار شهید ضمن اینکه به شدت در شیعهگری جدیت داشت، توانست با بخش اعظم اهل سنت ارتباط برقرار کند و با ایشان تعامل داشته باشد و آنها را با هم علیه آمریکا و عمالش متحد نماید. او به همه نشان داد که انقلاب ما دارای هویت مشخص و واضح دینی به رهبری روحانیت است و برای پیشبرد اهداف عالیه جامعه اسلامی و رسیدن به امت واحده با اهل دین در مذاهب گوناگون فعالیت و تعامل فراوانی دارد.
این کارشناس بین الملل عمدهترین راه حفظ و گسترش دستاوردهای بزرگ وحدتی شهید سلیمانی را در گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با پیرامون خود در همه جوانب دانست. درست است که گام اول در روابط، امنیت است ولی اینها مقدمه است و نباید روابط ایران با سایرین محدود به مسائل نظامی و امنیتی باشد؛ بلکه باید در سایر زمینههای فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی و علمی روابط گسترش یابد.
اکنون که به برکت مجاهدتهای سردار شهید و یارانش امنیت بر منطقه حاکم شده است، وظیفه سایر بخشهاست که به وظیفه خود عمل کنند و حوزه فعالیت خود را در محور مقاومت و هرجای دیگر که امکان فعالیت داشته باشند بسط دهند.
ایشان در پاسخ به این سوال که چرا فعالیت شهید سلیمانی محدود به محور مقاومت بود ولی در اروپا به این شدت فعالیت صورت نگرفته است؟ گفتند: علاوه بر ضرورت تمرکز نیرو بر جبهه مقاومت حسب شرایط پیش آمده و خط مقدم بودن آن در مواجهه با دشمنان، طبیعتا جایی که اکثریت جمعیت اسلامی وجود دارد برای سرمایهگذاری و انتقال پیام انقلاب و تمدنسازی مناسبتر است و اولویت با آنهاست. زیرا آنها میتوانند در آینده خود نیروی محرک و پرتوان این جریان باشند. البته در اروپا و جاهای دیگر نیز باید به اقتضای شرایط موجود فعالیت فرهنگی یا اقتصادی داشته باشیم. و این مستلزم فعالیت سایر نهادهای ذیربط و مسئول است.
ارسال نظر