حجت الاسلام و المسلمین سیدطه موسوی هشترودی استاد دانشگاه و حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب ضمن بیان فضائل ماه مبارک رمضان، وحدت و تقریب را از دستاوردهای این ماه دانست و اظهار داشت: فضیلتی که برای ماه مبارک رمضان در قرآن کریم ذکر شده برای هیچ یک از ماه های دیگر قرار داده نشده است؛ نشانه ها و شناخت آیات انفسی و آفاقی پرورگار عالم در ماه مبارک رمضان متجلی می شود.
وی افزود: بنابراین آیات شریف قرآن کریم ، منجر به تقوای بین مسلمین می گردد، در واقع کسانی که در ماه مبارک رمضان به دستورات الهی عمل می کنند، دستاورد و نتیجه آن جلوگیری از نزاع ، دعواها ، خصومت و ناراحتی ها است.
استاد حوزه علمیه قم، تصریح کرد: ماه مبارک رمضان مهمترین نقش را در بین اتحاد و تقریب بین مسلمین که بر اساس یک دستور و از یک خدای واحد و به آیات یک کتاب عظیم عمل می کنند، ایفا می کند.
وی در ارتباط با مسئله فقهی روزه و احکام مرتبط با آن، بیان کرد: آنچه که مورد بررسی قرار گرفته است در فقه علمای اسلام، چه شیعه و مذاهب اربعه اهل تسنن، تفاوت زیادی بین احکام روزه وجود ندارد؛ شاید کمتر از پنج درصد اختلاف فتوایی وجود دارد و همه فقهاء به اتفاق به صیام و اعمال ماه مبارک رمضان و در سبقت گرفتن تقوا ، عبودیت مردم و اطعام بین مردم یکسان است و تفاوتی می توان گفت بین مذاهب وجود ندارد.
وی در پایان با اشاره به کتاب شیخ طوسی رضوان الله تعالی علیه تاکید کرد: در کتاب هایی که امروزه به عنوان "فقه مقارن" مصطلح است؛ مشاهده می کنیم کمترین اختلاف در احکام و مباحث بین فرق مذاهب اسلامی در مسئله روزه وجود دارد.
ارسال نظر