وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سیره پیامبراسلام(ص) رحمت، مهربانی و نزدیکی دلهای مسلمانان است/ تقریب مذاهب اسلامی لبیک به ندای بعثت پیامبر است
۱۴۰۲/۱۱/۲۱ ۱۱:۴۰ 265
حجت الاسلام منصوری در گفت وگو با تقریب:

سیره پیامبراسلام(ص) رحمت، مهربانی و نزدیکی دلهای مسلمانان است/ تقریب مذاهب اسلامی لبیک به ندای بعثت پیامبر است

عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث دانشگاه معارف اسلامی، بیان کرد: تقریب مذاهب اسلامی در حقیقت لبیک به ندای بعثت پیامبری است که "وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ"(قلم/۴) در وصف اوست.


حجت الاسلام والمسلمین محمدهادی منصوری عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث دانشگاه معارف اسلامی در گفت وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب در آستانه عیدسعیدمبعث رسو ل مکرم اسلام (ص)، این عید بزرگ را به تمام امت اسلامی در اقصی نقاط عالم تبریک گفت و اظهار داشت: در دعای روز مبعث خطاب به حضرت حق عرضه می داریم، "اللَّهُمَّ وَ بَارِكْ لَنَا فِي يَوْمِنَا هَذَا الَّذِي فَضَّلْتَهُ وَ بِكَرَامَتِكَ جَلَّلْتَهُ‏ و بِالْمَنْزِلِ (الْعَظِيمِ) الْأَعْلَى أَنْزَلْتَهُ"؛ این روز را خدای سبحان فضیلت و جلالت بخشیده و در بلندترین مقام با عظمتش قرار داده است.، علت این شرافت و فضیلت چیست؟ آنچه در روز مبعث رخ داد و در واقع علت شرافت و فضیلت این روز بزرگ و عید همه مسلمانان جهان است.

حجت الاسلام منصوری، افزود: در سوره جمعه آمده است: "هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ"(جمعه/2)؛ در یک نگاه، بعثت پیامبر خاتم برای آزادی انسانها است "و یضع عنهم إصرهم و الأغلال التي كانت عليهم" (اعراف/۱۵۷)، قرآن کریم حضرت محمد صلی الله علیه و آله را معیار تشخیص حق از باطل و محور وحدت مسلمانان معرفی کرده است.

وی عنوان کرد: در سوره محمد صلی الله علیه و آله آمده است: "والذین آمنوا و عملوا الصالحات و آمنوا بما نزل علی محمد و هو الحق من ربهم کفر عنهم سیئاتهم و اصلح بالهم"؛ به قول علامه طباطبایی در تفسیر گران سنگ المیزان "آمنوا بما نزل علی محمد" قید احترازی است نه توضیحی و این مطلب با سنجه و معیار بودن شخصیت حقوقی حضرت محمد صلی الله علیه و آله سازگار است.

وی ادامه داد: همچنان که در سوره مبارکه فتح می خوانیم: "محمد رسول الله و الذین معه اشداء علی الکفار رحماء بينهم" (فتح/۲۹) بر اساس این آیه شریفه نیز محور، حضرت محمد صلی الله علیه و آله است. پیامبری که دارای مقام " قاب قوسین او أدنى دنوا  و اقترابا من العلي الأعلى" است مايه رحمت بین مسلمانان است.

دکتر منصوری تصریح کرد: نمود معیت بینشی و گرایشی و رفتاری با ایشان، رحمت و مهربانی در درون جامعه اسلامی است؛ از این رو خدای سبحان در آیه ۱۵۹ سوره آل عمران تصریح دارد: "فبما رحمة من الله لنت لهم و لو کنت فظا غلیظ القلب لانفضوا من حولک" آنچه امروزه جوامع اسلامی در روابط درونی خویش بدان نیازمندند عدم حفظ  و عدم غلیظ القلب بودن نسبت به یکدیگر است.

وی اضافه کرد: تندخویی و سخت دل بودن سیره پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نیست بلکه نرمی ناشی از رحمت الهی است که قلوب مسلمانان را به همدیگر متمایل می سازد، اشداء بودن در مواجهه با کفار است نه در مواجهه با امت های مسلمان بر همین معیار حمله کشور مسلمان به مسلمان جایز نیست و از نگاه قرآن محکوم است و مهربانی با اسرائیل برخلاف سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ضد آیات قرآن است.

وی در پایان تأکید کرد: جوامع اسلامی امروزه بیش از گذشته نیازمند بازخوانش ویژگی های شخصیت حقوقی پیامبر صلی الله علیه و آله هستند، بعثت پیامبر صلی الله علیه و آله در حقیقت برانگیخته شدن معیار و سنجه انسانیت و رهنمای سعادت بشر در دو بعد فردی و اجتماعی است، تقریب مذاهب اسلامی در حقیقت لبیک به ندای بعثت پیامبری است که "وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ"(قلم/۴) در وصف اوست، امید آنکه قدردان نعمت وجود پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله باشیم و با تقویت وحدت اسلامی گام محکمی در راستای تحقق جامعه نوین اسلامی برداریم.

ارسال نظر