وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
امام علی(ع) یک الگوی الهی و توحیدی را به جهان اسلام تا روز قیامت نشان دادند
۱۴۰۳/۰۴/۲۰ ۰۹:۵۹ 269
در سی و پنجمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی "امت همدل" مطرح شد:

امام علی(ع) یک الگوی الهی و توحیدی را به جهان اسلام تا روز قیامت نشان دادند

سی و پنجمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی "امت همدل" مطرح شد که غدیر در حکومت نبی اکرم(ص) تجلی داشت و می‌تواند محوری برای وحدت باشد، وحدت یک ارزش راهبردی و یک وظیفه دینی و شرعی و نه فقط یک تاکتیک است.  


به گزارش خبرگزاری تقریب، سی و پنجمین جلسه از سلسله نشست های تخصصی "امت همدل" به منظور نقد و بررسی الگوی مفهومی امت واحده اسلامی با حضور اساتید و صاحب نظران برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن تقوی، پژوهشگر علوم اسلامی از پاکستان در این نشست اظهار داشت:غدیر در حکومت نبی اکرم(ص) تجلی داشت و می‌تواند محوری برای وحدت باشد، وحدت یک ارزش راهبردی و یک وظیفه دینی و شرعی و نه فقط یک تاکتیک است.

وی با بیان اینکه وحدت باید بر سر یک نقطه مشترک باشد، گفت: اهل بیت(ع) می‌توانند یک محور اساسی برای وحدت امت باشند، کتاب خدا هم دیگر محور وحدت است.

پژوهشگر علوم اسلامی از پاکستان در ادامه گفت: امیرالمومنین(ع) تجلی غدیر است؛ امام علی(ع) یک الگوی الهی و توحیدی را به جهان اسلام تا روز قیامت نشان دادند.اساسی ترین مبنایی که امیرالمومنین(ع) در نظر داشتند، توحید است.اقتصاد ایشان هم توحیدی است، نه افراط و نه تفریط دارد.

در ادامه امیر ابراهیمیان، کارشناس ارشد و مدرس مطالعات راهبردی با بیان اینکه، زن و خانواده نقش مهم و کلیدی در سبک زندگی اسلامی دارد، گفت:سبک زندگی مشتمل بر عقاید و ایده‌های فرد یا افراد است.

سبک زندگی در نقاط مختلف و بر اساس زمان با یکدیگر متفاوت است. هویت افراد هم در ارتباط با سبک زندگی افراد معنی پیدا می‌کند.سبک زندگی افراد تولید کننده نوع فعالیت‌های آنها نیز است.

وی تصریح کرد:خداباوری از محورهای اصلی در سبک زندگی اجتماعی اسلامی مقید است که قابلیت الگوگیری دارد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: افراد جامعه از طریق محمل‌های فرهنگی از جمله  الگوی برخورداری از ثروت عمومی، الگوی کار در جامعه، الگوی تولید و ...با یکدیگر ارتباط می‌گیرند.

وی اظهار داشت:حکومت‌ اسلامی شاخصه‌هایی دارد که آن را از سایر حکومتها متمایز می کند؛ ما در حکومت اسلامی می‌توانیم به قرآن و اهل بیت(ع) برای شرایط در زندگی امروز مراجعه کنیم.در حکومت علوی، ایشان برپا کردن عدل و حق و رسیدگی به آسایش مردم را دنبال می کردند.

مدرس مطالعات راهبردی گفت:نگاه ایشان به کار و تلاش به عنوان یک مقوله ارزشمند است؛ در نگاه ایشان ایجاد شرایطی که افراد بتوانند در کار خود نوآوری داشته باشد، اهمیت داشت.کاری که ممانعت از نوآوری داشت را منع می‌کردند و معتقد بودند کار نباید انحراف فردی یا اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
 
زهرا جلولی، پژوهشگر و مدرس سبک زندگی اسلامی در ادامه این نشست اظهار داشت: ما امروز باید به واکاوی این نظریه بپردازیم که نقش جامعه در مقابل حکومت ولایی چیست؟ و باید رفتار، سنت و خانواده را در جامعه در این زمینه مورد بررسی قرار دهیم.

وی افزود: زمانیکه اسلام آمریکایی و اسلام اموی شکل می‌گیرد، سبک زندگی ای که بر پایه ولایت بوده است، رنگ می‌بازد و تبدیل به حکومت مبتنی بر استبداد می‌شود.

 جلولی در همین خصوص ادامه داد: در اینجا ما سبک زندگی ولایی و غیر مادی را دیگر مشاهده نمی‌کنیم و اقتصادی که در این نوع جامعه شکل می‌گیرد، اقتصاد بدون الله و توحید است. در جهان امروز می‌بینیم که نزاع تمدنی زمانی شکل می‌گیرد که بر سر حاکمیت، سود و اقتصاد است و در مقابل الله قرار می‌گیرد.

مدرس سبک زندگی اسلامی تصریح کرد: ما در پیاده روی اربعین حسینی(ع) یک سبک زندگی کاملا ولایی می‌بینیم، این سبک زندگی کاملا در مقابل سبک زندگی آمریکایی قدعلم کرده است و به مرور شاهد هستیم که جای سبک زندگی غربی را می‌گیرد.

وی ادامه داد: سبک زندگی اربعینی باعث تغییرات زیادی در همه جوامع شده است و نگاه های فراوانی را به خود جلب کرده است و تا پای جان پیش رفته است که توانسته شکوه اربعین را شکل دهد.

جلولی تصریح کرد: امروز کار فرهنگی به صورت چهره به چهره انجام می‌شود، برای اینکه این جامعه ولایی کوچک را گسترش دهیم باید شکل گیری آن از پایین به بالا صورت دهیم و از تعدد به تکثر برسیم.
 
وی در پایان گفت: امروز وظیفه همه ما مسلمانان است که الگوی اربعین را گسترش دهیم و این خود به خود تبدیل به الگوی حیات طیبه اسلامی می‌شود، همچنین در عرصه بین الملل ما باید در گفتمان عمل کنیم چراکه همین گفتمان باعث جریان سازی می‌شود.
 
در این نشست محمد جواد خسروی، دبیرکل اتحادیه سبک زندگی اسلامی،دبیر علمی نشست، به تبیین بایسته های حکمرانی اقتصادی و فرهنگی در راستای تحقق سبک زندگی اسلامی مبتنی بر الگوی حکمرانی امام علی علیه السلام  پرداخت.
 
وی  به بیان روایتی پیرامون اهمیت عید غدیر پرداخت و گفت: مزیت انقلاب اسلامی این است که نظم نوینی را در ساختارهای اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی به وجود آورد. باید بدانیم که سبک زندگی به انسان هویت می‌بخشد و برای ما و جامعه برکاتی دارد.

ارسال نظر