استاد حوزه و دانشگاه ایرانشهر در وبینار «نقش مذاهب اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی» که با شعار «انقلاب اسلامی؛ وحدت اقوام و ادیان الهی، امید به آینده» برگزار شد، به تحلیل نقش دین و مذهب در انقلاب اسلامی پرداخت.
به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب (تنا)، "مولوی محمد امین رودینی" با اشاره به اهمیت دین و مذهب در جوامع، تأکید کرد که دین و مذهب یکی از تاثیرگذارترین و تعیینکنندهترین عناصر در تحولات اجتماعی و سیاسی هر جامعهای هستند.
مولوی رودینی در ادامه گفت: با وقوع انقلاب اسلامی در سال ۵۷ در ایران، شرایط جدیدی ایجاد شد که با گذشته خود بسیار متفاوت بود. این انقلاب که با برهم زدن معادلات جهانی به جهان پیامی جدید ارائه داد، دین را به عرصه معادلات اجتماعی بازگرداند و نگرش جدیدی نسبت به دین و مذهب در دنیای جدید بهوجود آورد.
وی افزود: مردم ایران بار دیگر توانستند بر مبانی و ارزشهای الهی در عرصه اجتماعی تاکید کنند و امام خمینی (ره) با توکل به خدا و اهداف والای انقلابی، شعارهایی چون آزادی، عدالت، مساوات، اخلاق و کرامت انسانی را برای تحقق آرمانهای انقلاب مطرح کرد.
مولوی رودینی همچنین اشاره کرد که در مبارزات انقلاب اسلامی، تمام اقلیتهای دینی و مذهبی در کنار یکدیگر و همراه با امام خمینی(ره) به میدان آمدند.
وی به ویژه به نقش اقلیتهای اهل سنت در انقلاب اشاره کرد و گفت: در استانهای بزرگی همچون کردستان، سیستان و بلوچستان، ترکمنصحرا و جنوب کشور که برادران اهل سنت اکثریت داشتند، آنها در تمامی مراسمات، مناسبات و عرصههای مختلف پیشگام بودند.
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان، حتی در اوایل انقلاب، در دو دوره مجلس شورای اسلامی، اکثریت نمایندگان از روحانیون اهل سنت بودند و اهل سنت همچون برادران شیعه در کنار یکدیگر در برابر دشمنان انقلاب ایستادند.
مولوی رودینی به شهدای اهل سنت در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس، تعداد زیادی از روحانیون اهل سنت شهید یا اسیر شدند و در سنگرهای دفاع از میهن در کنار برادران شیعه حضور داشتند.
وی با اشاره به اینکه نقش اهل سنت در انقلاب اسلامی در ابتدا پررنگ بود، اما به مرور زمان این حضور کمرنگ شده است، افزود: امیدواریم که همانند گذشته، مسلمانان شیعه و سنی و تمامی اقلیتهای قومی و دینی دست به دست هم دهند تا انقلاب اسلامی که امام خمینی(ره) آن را با همکاری همه ایرانیان و اقلیتها پایهگذاری کردند، همچنان تقویت شود.
مولوی رودینی در پایان سخنان خود تأکید کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت، تقریب، همبستگی و انسجام نیاز داریم تا انقلاب اسلامی را در مسیر صحیح خود حفظ و تقویت کرده و به آن بالندگی بیشتری ببخشیم.
وی گفت:ما باید از این شرایط حساس، با اتحاد و همدلی عبور کنیم و این وحدت را همچنان حفظ نماییم تا آیندهای روشن برای کشور رقم بزنیم.
ارسال نظر