فعال فرهنگی از کشور هندوستان، بیان کرد: انقلاب اسلامی به مجموعهای از اصلاحات قانونی منجر شد که با هدف حمایت از حقوق زنان در چارچوب اسلامی تدوین شدند، پیش از انقلاب، بسیاری از جنبههای حقوق زنان بر اساس قوانین الهامگرفته از غرب تنظیم شده بود.
به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، سیده شریعت رضوی فعال فرهنگی از کشور هندوستان در نشست بین المللی بانوان فرهیخته جهان اسلام که به مناسبت دهه فجر در سالن نشست های پژوهشگاه مطالعات تقریبی قم برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ در ایران نه تنها یک نقطه عطف در تاریخ سیاسی کشور بود، بلکه نقش مهمی در پیشرفت حقوق زنان نیز ایفا کرد؛ پیش از انقلاب، زنان ایرانی با محدودیتهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زیادی مواجه بودند، اما انقلاب اسلامی تغییرات عمیقی در جایگاه زنان در جامعه ایران به وجود آورد و حقوق، فرصتها و حمایتهای جدیدی را برای آنان فراهم کرد.
رضوی افزود: اولین دستاورد انقلاب اسلامی آموزش و دسترسی به علم است؛ پیش از انقلاب اسلامی، فرصتهای آموزشی برای زنان در ایران محدود بود و دسترسی به تحصیلات عالی برای آنان دشوار بود، انقلاب اسلامی بر اهمیت آموزش برای همه شهروندان، بدون توجه به جنسیت، تأکید کرد در نتیجه، تعداد زنان ثبتنامشده در مدارس و دانشگاهها بهطور چشمگیری افزایش یافت.
وی ادامه داد: دومین دستاورد انقلاب اسلامی مشارکت سیاسی است؛ یکی از نتایج مهم انقلاب اسلامی، ارتقای حقوق سیاسی زنان بود، زنان حق رأی پیدا کردند و امکان شرکت در انتخابات برای آنان فراهم شد. سومین دستاورد انقلاب اسلامی اصلاحات قانونی برای حقوق زنان است، انقلاب اسلامی به مجموعهای از اصلاحات قانونی منجر شد که با هدف حمایت از حقوق زنان در چارچوب اسلامی تدوین شدند، پیش از انقلاب، بسیاری از جنبههای حقوق زنان بر اساس قوانین الهامگرفته از غرب تنظیم شده بود.
این بانوی فرهیخته فرهنگی، بیان کرد: چهارمین دستاورد توانمندسازی اقتصادی است؛ انقلاب اسلامی همچنین به توانمندسازی اقتصادی زنان در ایران کمک کرد. زنان حق برابر برای کار، راهاندازی کسبوکار و مشارکت در اقتصاد پیدا کردند، پیش از انقلاب، بسیاری از زنان بهویژه در برخی بخشها از ورود به بازار کار منع میشدند و پنجمین دستاورد انقلاب اسلامی بهداشت و رفاه اجتماعی است؛ انقلاب اسلامی به بهبود بهداشت و رفاه اجتماعی زنان نیز منجر شد، دولت بر ارائه خدمات بهداشتی بهتر، بهویژه در حوزه سلامت مادران، تمرکز کرد.
وی تصریح کرد: ششمین دستاورد انقلاب اسلامی حقوق اجتماعی و فرهنگی، انقلاب اسلامی همچنین حقوق اجتماعی و فرهنگی زنان را ارتقا داد،این انقلاب بر اهمیت ارزشهای اسلامی در تعیین نقشهای زنان در جامعه تأکید داشت؛ زنان تشویق شدند تا ضمن رعایت اصول اسلامی در پوشش و رفتار، در زندگی اجتماعی مشارکت فعال داشته باشند و هفتمین دستاورد، حمایت در برابر تبعیض است، یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی برای زنان، ایجاد حمایتهای قانونی در برابر تبعیض بود، با وجود برخی انتقادات بینالمللی، باید توجه داشت که انقلاب اسلامی چارچوبی قانونی را بنیان نهاد که هدف آن محافظت از زنان در برابر رویههای ناعادلانه و تبعیضآمیز بود.
وی در پایان تاکید کرد: در نتیجه، انقلاب اسلامی ایران پیشرفتهای قابل توجهی برای زنان به همراه داشت و حقوق، فرصتها و حمایتهای جدیدی را برای آنان فراهم کرد. زنان به آموزش، مشارکت سیاسی، اصلاحات قانونی، توانمندسازی اقتصادی و بهبود سلامت و رفاه اجتماعی دسترسی پیدا کردند، انقلاب اسلامی نشان داده است که توانمندسازی زنان برای پیشرفت و توسعه هر جامعهای ضروری است.
ارسال نظر