فعال فرهنگی از کشور پاکستان، بیان کرد: به برکت انقلاب اسلامی نه فقط زنان ایرانی بلکه زنان کشور های دیگر نیز با حقوق خود آشنا شدند ودر زمینه های زیادی پیشرفت چشمگیر داشتند؛ خانم های پاکستانی هم در جبهه مقاومت قوی شدند وهم در عرصه علمی و فرهنگی پیشرفت چشمگیری داشتند.
به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب، سیده قمر فاطمه نقوی فعال فرهنگی از کشور پاکستان در نشست بین المللی بانوان فرهیخته جهان اسلام که به مناسبت دهه فجر در سالن نشست های پژوهشگاه مطالعات تقریبی قم برگزار شد، اظهار داشت: قبل از انقلاب اسلامی ایران، بانوان آنطور که باید با حقوق خود آشنا نبودند؛ برای مثال اغلب نمیدانستند که مهریه یک زن فقط در زمان متارکه قابل پرداخت نیست بلکه عندالمطالبه است، اما پس از انقلاب اسلامی خانمها با حقوق خود بیشتر آشنا شده اند.
نقوی، افزود: کتاب نظام حقوق زن در اسلام که قبل از انقلاب توسط استاد مطهری نوشته شده بود، بخاطر فضای جامعه در آن زمان، بانوان کمی از آن اطلاع داشتند.، آنها بعد از انقلاب اسلامی با مطالعهی آن کتاب با بسیاری از حقوق خود آشنا شدند.
وی ادامه داد: شنیده ام قبل از انقلاب اسلامی، دختران باید با فرم مدرسه و بی حجاب به مدرسه میرفتند و بی حجاب بر سر کار حاضر میشدند و در مدارس دخترانه معلمان ورزش مرد را برای بانوان استخدام میکردند و دختران ایرانی ناچار بودند جلوی معلم مرد با لباس تنگ ورزش کنند، به همین دلایل بسیاری از خانواده ها دخترانشان را به مدرسه نمی فرستادند و یا اجازه نمیدادند که در جامعه اشتغال داشته باشند.
این بانوی فرهیخته فرهنگی بیان کرد: بحمدالله با انقلاب اسلامی زنان ایران بخاطر رفع این محدودیتها از تحصیلات بیشتری برخوردار شده و در عرصه های علمی و اجتماعی رشد خیلی زیادی کردهاند؛ همچنین شرایط جامعه در قبل از انقلاب، بهگونه ای بوده که تعداد بسیار کمی از بانوان، داوطلب تحصیل در حوزه علمیه بوده اند فقط یک حوزه علمیه اسلامی به نام مکتب توحید در قم وجود داشته که تعداد کمی بانو به صورت خودجوش تشکیل داده و در آنجا درس میخواندهاند.
وی اضافه کرد: اما امروزه هزاران بانو در تمام نقاط کشور ایران در حوزه های علمیه درس میخوانند؛ حوزههای علمیه در قم از کشورهای مختلفی دانشجوی علوم دینی میپذیرند و حتی در زمینه علوم دیگر هم دانشجویان زیادی از دیگر کشورها در قم و در مقاطع بالا تحصیل میکنند که به برکت انقلاب اسلامی نه فقط زنان ایرانی بلکه زنان کشور های دیگر نیز با حقوق خود آشنا شدند ودر زمینه های زیادی پیشرفت چشمگیر داشتند .
این فعال فرهنگی پاکستان، تصریح کرد: مخصوصا در کشور پاکستان مدارسی بنا شده که برای دختران و معلمان حجاب واجب قرار داده شده است، در این مدارس دانشجویان نه فقط به مکتب و مذهب خود آشنای کامل پیدا می کنند بلکه با عالی ترین تحصیلات و دست پر وارد جامعه می شوند.
وی در پایان تاکید کرد: خانم های پاکستانی هم در جبهه مقاومت قوی شدند وهم در عرصه علمی و فرهنگی پیشرفت چشمگیری داشتند، حتی مرد ها هم از مرد سالاری بیرون آمدند و به زنها این آزادی را دادند که حقوق خود را بشناسند و در راه اسلام قدم بر دارند که همه اینها را ما مدیون انقلاب اسلامی هستیم؛ به امید روزی که این پرچم انقلاب را به امام زمان(ع) بسپاریم .
ارسال نظر