استاد و پژوهشگر اسلامی اظهار داشت: اگر زنان غزه موافق مبارزه نبودند، مردان آنها پایداری نمیکردند، بنابراین نباید از نقش اصلی زن در مقاومت فلسطینی غافل ماند؛ آنان نقش کلیدی در محور مقاومت دارند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، زهرا اسلامی استاد دانشگاه، پژوهشگر و فعال فرهنگی در چهاردهمین وبینار طوفان الاقصی که به همت معاونت امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد به تشریح نقش زن در مقاومت اسلامی پرداخت که متن کامل آن در ادامه میآید:
مسئله زن از مسائل بسیار مهم در زمینه تفکر اسلامی است و نقش زن در طول تاریخ و از زمان صدر اسلام کاملا مشخص و برجسته بوده است.حضرت خدیجه(س) کل اموال خود را برای ارتقای اسلام داد.حضرت زهرا(س) خود را برای اسلام و ولایت فدا کرد.حضرت زنیب(س) هم به عنوان اسوه صبر و مقاومت نقش مهمی در بالابردن اسلام داشت.
نمیتوانیم از نقش زن در تحقق اهداف اسلام ناب محمدی(س) غفلت کنیم، فرهنگ فداکاری و شهادت از زمان صدر اسلام و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود و تا امروز در قلبهای ما و اساس انقلاب و نظام اسلامی ما است.
این روحیه فداکاری و شهادت را در بین زنان شجاعی که در کنار مردان و در صحنه جنگ بین حق و باطل ایستادند و مبارزه کردند و به شهادت رسیدند، شاهد بودیم و این را می توانیم در بین زنان قهرمان غزه و فلسطین به وضوح ببنیم.
مبارزه و مقاومت بیش از هفتاد ساله این زنان شایسته ستایش است که بسیار میتوان از آن سخن گفت و از خود بپرسیم که چرا رژیم صهیونیستی منازل مسکونی را در غزه بمباران میکند؟
زنان غزه علی رغم اینکه میدانند ممکن است، دشمن خانههای آنان را ویران کند، مردان غیور خود را به میدان می فرستند، زنان نقش محوری و کلیدی در مقاومت دارند زیرا مردانی که به جنگ و مقابله با دشمن میروند، مادر، همسر، دختر یا خواهر دارند که اگر آنها موافق نبودند، نمی توانستند در جبهههای جنگ حاضر شوند و اگر ترس از بمباران و کشته شدن داشتند، مردان آنها جرأت رفتن به جهاد را نداشتند.
این تعداد شهید از زنان که در غزه داشته ایم، در طول تاریخ و در هیچ جبههای در مقابله بین حق و باطل نداشتهایم.رژیم غاصب صهیونیستی منازل مسکونی را بمباران میکند تا زنان را خسته کند و مردان آنها را از ادامه مقاومت بازدارد.آنها میدانند که اگر زنان غزه موافق مبارزه نبودند، مردان آنها پایداری نمیکردند، بنابراین نباید از نقش اصلی زن در مقاومت فلسطینی غافل ماند.
در دفاع مقدس نیز نقش مادران و همسران شهدا در دفاع از کشور بر کسی پوشیده نیست، مادرانی که آرزو می کردند، کاش فرزندان بیشتری برای تقدیم به انقلاب و اسلام داشتند.
در دفاع مقدس شهدای زیادی را در دزفول به خاطر بمباران منازل تقدیم کردیم، بعثیها میدانستند که جوانهای دزفول نقش مهمی در جنگ دارند، به همین دلیل به این شهر حمله کردند و بر سر خانوادهها و زنان و کودکان بمب ریختند.
زنان محور مقاومت را در ایران و لبنان و عراق و سوریه و یمن و فلسطین مشاهده میکنیم و میبینیم که چگونه جگرگوشههای خود را در راه عزت و کرامت و مقدسات این امت فدا میکنند؛ این زنان صبور زینبهای عصر ما هستند که پیام کربلا را به دوش میکشند.
آنها شریک پیروزی در همه سرزمینهای محور مقاومت از جمله در لبنان و غزه هستند که در برابر همه سختیهای از جمله نبود غذا و آب و دارو مقاومت کردند، اما از مسائل اصلی امت کوتاه نیامدند و شعار هیهات منا الذله سردادند و شجاعت و ایمان را به فرزندان خود منتقل میکنند.
زنی که سلاح صبر دارد و استقامت و عزت و عفت در راه پیروزی دینش دارد، در هر زمان و مکانی که باشد، تجلی از حضرت زینب(س) است و امروز زنان فلسطینی با صبر و فداکاری که دارد و حمایت از پروژه مقاومت، مصداق "ما رأیت الا جمیلا" حضرت زینب(س) هستند.زنانی را در غزه میبینم که زینب گونه پس از شهادت عزیزشان میگویند، خدایا این قربانی را از ما بپذیر.
از وظایف زن مقاوم این است که نسلی صالح برای پیروزی جبهه مقاومت اسلامی تربیت کند. امروز کودک فلسطینی را میبینم که آیات قرآن کریم را میخواند و مسلمانان و مقاومت اسلامی را بشارت به پیروزی نهایی میدهد و نیز شاهد شعارهای اطفال فلسطینی علیه رژیم صهیونیستی غاصب و آمریکا علیرغم شهادت پدر و مادران و تخریب منازلشان هستیم که این هم یکی از نتایج تربیت صحیح مادران جبهه مقاومت است.
در حادثه تروریستی اخیر در کرمان شاهد بودیم که بسیاری از شهدا از زنان و کودکان بودند که مادران ایرانی آنها را مقاوم تربیت کرده بودند؛آنها برای زیارت مقبره سید الشهدای مقاومت رفته بودند که به فیض شهادت نائل آمدند.
در جنوب لبنان نمونه های زیادی از زنان مقاوم داریم. "هدی حجازی" که سه دختر و مادر خود را در نتیجه بمباران نطقهای در مرز لبنان و فلسطین به دست اسرائیل از دست داد، اما همچنان صبوری می کند.
مادری را در غزه می بینم که فرزند خود را از دست داده است اما صبورانه می گوید، فرزند من که بالاتر از حسن و حسین(علیهم الاسلام) نبود.
این است مدرسه شجاعت و مقاومت و صبر و مدرسه پیروزی خون بر شمشیر. زن اگر چه سلاح ندارد اما میتواند رهبری در میدانهای جهاد تبیین و توضیح باشد؛ تا با کلام و قلم و و هنر عمل خود حقایق اسلام و مقاومت را تشریح کند و با بیدار کردن افکار و آگاهی دادن به مردم خاری در چشم دشمن باشد.
ارسال نظر