استاد حوزه علمیه قم گفت: زنان فلسطینی الگویی برای صبر و عزت و کرامت و مقاومت برای تمام جهانیان هستند و داستانهای پایداریها و فداکاری آنها در تاریخ جاودان خواهد ماند. علیرغم تلاشهای صورت گرفته برای تضعیف نقش زن، اما زن غزهای ثابت قدم در مقابل دشمن ماند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، "فاطمه علو" پژوهشگر لبنانی و استاد حوزه علمیه قم در چهاردهمین وبینار طوفان الاقصی که به همت معاونت امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد،به تشریح اوضاع اخیر غزه و نقش زنان صبور این باریکه در مقاومت اسلامی پرداخت که متن کامل آن در ادامه میآید:
امام خمینی(ره) میفرماید، اساس جهان بر اساس تربیت انسان است و بر این اساس است که جهان اصلاح میشود.
زنی که مسئولیت اصلاح جهان به او واگذار شده است، امروز در شرایط سختی به سر میبرد که بحرانها از هر سو او را احاطه کردهاند و او را از ایفای نقش اصلیاش یعنی تربیت و آموزش و آماده کردن فرزندان برای انقلاب بزرگ جامعه شناسی و سیاسی و فرهنگی دور کردهاند.
غرب که نقش محوری زن را درک کرده است، او را صیدی گرانبها میداند که از طریق آن میتواند به عمق جامعه نفوذ کند و آن در قبضه خود بگیرد؛ بنابراین باید به دنبال ایجاد راه حلی برای این موضوع باشیم.
امروز جمعیت زنان به خصوص در فلسطین فشار و رنج زیادی را متحمل میشوند، زیر رژیم صهیونیستی و غرب به خوبی به نقش مهم زن فلسطینی پی برده است و میدانند، اگر نقش زن را در جامعه حذف کند، تسلط بر آن جامعه آسان میشود و دست از مقاومت بر میدارد.
جنگ اخیر در غزه ثابت کرد که علیرغم تلاشهای صورت گرفته برای تضعیف نقش زن، اما زن غزهای ثابت قدم در مقابل دشمن ماند و صدای جنگ و موشک او را تکان نداد و الگویی برای دیگر زنان جهان شد.
در قرآن کریم نمونههای زیادی از نقش مؤثر زن در جامعه ذکر شده است، از جمله آیه 11 و 12 سوریه تحریم که از همسر فرعون و حضرت مریم(ع) سخن میگوید و از آن دو نه تنها برای زنان بلکه برای مردان و زنان مؤمن مثال میزند.
حضرت آیت الله خامنه ای می گوید، قرآن هرگاه میخواهد، نمونهای از انسان مؤمن و متکامل بیاورد، آن را از بین زنان انتخاب میکند.در پشت این مسأله باید دلیل محکمی وجود داشته باشد و آن اینکه زن اساس صلاح و فساد یک جامعه است؛ اگر زن فاسد شود، جامعه نیز به فساد کشیده میشود، همانطور که زن صالحه، جامعه صالح ایجاد میکند.
زن ستونی است که ارکان جامعه بر آن متکی است و چون خاکی است که زنان و مردان جامعه در آن پرورش مییابند، که اگر خاک این زمین حاصلخیز باشد، جامعه به سوی پیشرفت میرود و بالعکس.
زن فلسطینی ثابت کرده است که در همه زمینه حاضر است، او مادر شهید، همسر شهید، فرزند شهید و خواهر شهید است که از کودکی بر اساس عزت و کرامت پرورش مییابد و آیا نمونه و الگویی بهتر از این زنان داریم که دنیا بتواند به آن اقتدا کند؟
نقش زن غزه فقط به این مقدار محدود نمیشود، او مردان را برای ترجیح دادن شهادت بر زندگی دنیوی تربیت میکند و این مهم را به وضوح پس از شهادت عزیزانش در مییابیم که عباراتی برخاسته از ایمان به زبان میآورند، چگونه میشود یک انسان همه چیزش را از دست بدهد، اما این چنین باصلابت و محکم باشد؟
این زن مقاوم که نمونهای از زنهای ذکر شده در قرآن در زمان مدرن است، میدان را ترک نمیکند، اسیر و زخمی و شهید میشود تا سر خانواده خود را بالا نگه دارد.دشمن نمیتواند مانعی در برابر چنین زنی باشد.
زنان فلسطینی الگویی برای صبر و عزت و کرامت و مقاومت برای تمام جهانیان هستند و داستانهای پایداریها و فداکاری آنها در تاریخ جاودان خواهد ماند.
ارسال نظر