هیئتی از جمهوری اسلامی ایران با حضور در مرکز تجمع علمای مسلمان لبنان با اعضای این تجمع دیدار و گفتو گو کردند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «شیخ غای حنینه» رئیس هیئت امنای تجمع علمای مسلمان لبنان در این دیدار تصریح کرد: «ما در تجمع علمای مسلمان در یک فضای حقیقی زندگی میکنیم و احساس میکنیم که در رکاب خداوند و در سایه رحمت او قرار داریم».
وی با بیان این که ما در یک برادری ایمانی و اسلامی واقعی به سر میبریم، اظهار داشت: «ما در شرایطی زندگی میکنیم که میتوانیم آن را غربت در جامعه خود بنامیم اما زمانی که وارد تجمع علمای مسلمان میشویم، همه احساس غربت از بین میرود و هر کدام از ما احساس میکند که در کنار خواهران و برادارن خود قرار دارد».
شیخ حنینه با بیان این که امروز به فضل خداوند بیش از 300 عالم شیعه و سنی از مناطق مختلف لبنان عضو این تجمع هستند، گفت: انسان مسلمان و مومنی که به دین خداوند و اسلام ناب ایمان داشته باشد، احساس فخر میکند از این که دشمنی که منطقه ما را تهدید میکرد امروز از ما هراس دارد.
وی با اشاره به اعتراضات اخیر در رژیم اسرائیل، این اعتراضات را هشداری برای وقوع یک جنگ داخلی خواند و تصریح کرد: «از خداوند میخواهیم که در میان آنها دشمنی ایجاد کند. باشد که این دشمنی به زوال آنها سرعت بخشد و وعده خداوند که مقام معظم رهبری به آن بشارت دادند و فرمودند که ما در قدس نمازخواهیم خواند، محقق شود. همانگونه که سید حسن نصرالله خبردادند که به خواست خداوند، این نسل در قدس نماز میخوانند».
در ادامه این دیدار شیخ حسان عبدالله رئیس هیئت اداری تجمع علمای مسلمان لبنان با بیان این که این تجمع تنها مجموعهای از علما که بر محور اصول و مفاهیم گرد هم آمدهاند، نیست، اظهار داشت: «ما به معنای واقعی به منزله یک خانواده هستیم که در غم و شادی هم شریکیم و همین امر موجب گردیده در برابر طوفان فتنهها ایستادگی کنیم».
وی ادامه داد: «در لبنان طوفانهایی از فتنهها به پا شد که میتوانست کوهها را جا به جا کند اما ما در برابر آن ایستادگی کردیم و هر بار توانستیم، قدرتمندتر از گذشته از آن خارج شویم».
حسان عبدالله همچنین خاطرنشان کرد که تجمع علمای مسلمان لبنان، نقش مهمی در حمایت از مقاومت دارد؛ با این باور که این نبرد، یک نبرد مذهبی نبوده و اختلافی میان شیعه و سنی وجود ندارد و ما بارها به این مسئله تاکیدکردهایم که تنها دشمن امت اسلام، رژیم صهیونیستی است.
وی با اشاره به این که اختلافاتی در میان امت اسلامی وجود دارد، گفت: «این اختلافات نباید موجب دشمنی میان مسلمانان شود».
وی در ادامه با بیان این که دشمن به راههای دیگری برای رویارویی با ما فکرمیکند، تاکیدکرد: «نبرد آینده نیازمند تلاش بیشتری از سوی علماست زیرا در نبرد آتی اصل دین و اصل اخلاق هدف قرار میگیرد و دیگر سخنی از شیعه و سنی نیست بلکه آنها میخواهند به اصل دین اسلام ضربه بزنند».
رئیس هیئت اداری تجمع علمای مسلمان لبنان با اشاره به این که دشمنان میخواهند، انحراف و تحریفات در رابطه با دین را نشر دهند، اظهار داشت: «ما باید در راستای "جهادتبیین" که مقام معظم رهبری از ما خواستهاند، تلاش کنیم چرا که "جهاد تبیین" وظیفه علما، فرهیختگان، اساتید دانشگاه و رسانههاست».
در ادامه شیخ «محمد مهدی تسخیری» معاون امور ارتباطات و بینالملل دانشگاه ادیان و مذاهب تصریح کرد: «ما فراموش نمیکنیم که این تجمع چگونه به وظیفه خود عمل کرده و چه مسئولیتی را برعهده گرفته است».
شیخ تسخیری ادامه داد: «زمانی که من به شورای جهانی کلیساها متشکل از 350 کلیسا رفته بودم، به یاد تجمع علمای مسلمان افتادم که چگونه در هسته اولیه خود توانسته بود با همه علمای خاورمیانه و بلکه علمای مسلمان غرب ارتباط برقرار کند».
آیت الله مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده جمهوری اسلامی ایران در مجمع فقه جده نیز در این نشست با بیان این که من از حضور در این مجموعه احساس خرسندی میکنم، اظهار داشت: «تجمع علمای مسلمان عنوانی شناخته شده است که موجب شادی و سرور در قلوب ما میشود. زیرا این تجمع توانسته است علمای شیعه و سنی را گرد هم آورد و این همان تقریب عملی است».
وی ادامه داد: «شما از خودتان شروع کردید و جمعی را ترتیب دادید که شیعه و سنی دوشادوش یکدیگر کار میکنند و با هم همصدا هستند و این یک کار استثنایی است».
آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: «وحدت اسلامی که شما هدف قرار دادهاید، بزرگترین، مهمترین و ریشهدارترین پروژه بر روی زمین به شمار میرود که هنوز چنان که باید محقق نشده است».
وی در پایان سخنان خود ذکاوت و آگاهی بخشی را شرط مهم برای تحقق همزیستی عنوان کرد.
ارسال نظر