وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
حضرت علی(ع) به کرامت انسانی توجه ویژه داشت
۱۴۰۳/۱۱/۲۸ ۱۱:۰۶ 22
مولوی یعقوبی در وبینار "سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه های امام علی(ع)":

حضرت علی(ع) به کرامت انسانی توجه ویژه داشت

مولوی خیرالله یعقوبی درباره دیدگاه حضرت علی(ع) در زمینه کرامت انسانی گفت: از دیدگاه حضرت علی(ع) از هر کاری که موجب استخفاف و پستی نفس انسان می شود باید اجتناب و پرهیز شود.


به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، مولوی خیرالله یعقوبی، امام جماعت مسجد خاتم الانبیاء قره تپه بهشهر، صبح امروز در وبینار "سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه های امام علی(ع)" که به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) در کنار رسول خدا(ص) رشد یافت و نخستین کسی بود که به پیامبر اسلام(ص) ایمان آورد. 

وی با اشاره به یکی از محورهای این وبینار یعنی "حضرت علی(ع) الگوی وحدت اسلامی برای جهان امروز" گفت: حضرت علی(ع) یکی از افراد بزرگ میدان مباهله در مقابل مسیحیان نجران بود، ایشان یکی از محبین امت اسلامی در قرآن معرفی شده است طبق آیه 23 سوره شوری: «قل لاأسئلکم علیه اجراً الا المودة فی القربی». ایشان همچنین یکی از افراد اهل کسا و مطهر معرفی شده است.

این عالم اهل سنت ادامه داد: نقش حضرت علی(ع) در زمان خلفای سه گانه از دیدگاه وحدت بی بدیل بوده و زبانزد خاص و عام بوده است. واژه کرامت و خلیفه قادر و باشجاعت و تقوا که در قرآن آمده، همه در وجود حضرت علی(ع) جمع بود. ایشان به  کسانی که مسلمان نبودند نگاه مهربانانه داشت. ایشان در جنگ خندق در مقابل اقدام بی ادبانه عمرو بن عبد ود خشمش را فرو خورد و کرامت انسانی را به نمایش گذاشت.

وی درباره دیدگاه حضرت علی(ع) در زمینه کرامت انسانی گفت: از دیدگاه حضرت علی(ع) از هر کاری که موجب استخفاف و پستی نفس انسان می شود باید اجتناب و پرهیز شود. لذا نتیجه می گیریم که ایشان همه تعالیمی که از پیامبر اسلام دریافت کرده بود را به طور کامل به اجرا درآورده بود و یک نمونه کامل انسان باشخصیت از خود به یادگار گذاشت.

این عالم اهل سنت درباره نگاه حضرت علی(ع) به بانوان نیز گفت: ایشان می فرماید: زن امانتی است الهی و سعی کنید به آنها زیان نرسانید. زن مایه آرامش است. ایشان در نامه 31 نهج البلاغه نیز می فرماید: کاری را که برتر از توانایی زنان است به آنها واگذار نکنید زیرا که زن گل بهاری است و زود پژمرده می شود.

مولوی یعقوبی تصریح کرد: آنچه در اسلام، قرآن و نهج البلاغه از دیدگاه حضرت علی(ع) درباره زن دیده می شود، مسئله تساوی است نه مسئله تشابه بین زن و مرد. مسئله تفاوت های فیزیکی و روحی بین زن و مرد مطلبی غیرقابل انکار است ولی از نگاه اسلام جایگاه زنان همچون مردان باید حفظ شود. امام علی(ع) در نهج البلاغه حدود 14 مورد از مقام و شخصیت زن را بر می شمرد و همه این سخنان شامل ستایش درباره بانوان است.

ارسال نظر