وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
تکریم بانوان در اسلام با معرفی زنان به عنوان الگو در قرآن کریم
۱۴۰۲/۰۸/۲۳ ۱۰:۴۷ 171
پژوهشگر و استاد دانشگاه لبنان؛

تکریم بانوان در اسلام با معرفی زنان به عنوان الگو در قرآن کریم

«راغدة المصری» پژوهشگر و استاد دانشگاه لبنان تصریح کرد: تکریم زنان در اسلام، آنجا متجلی می‌شود که قرآن کریم زنانی را به عنوان الگو برای انسان‌های مومن معرفی می‌کند.


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «راغدة المصری» پژوهشگر و استاد دانشگاه لبنان، در وبینار بین‌المللی «کرامة المرأة»  که امروز (سه‌شنبه) به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: قران کریم در آیاتی که همه انسان‌ها اعم از زن و مرد را به برپاداشتن انسانیت و ساختن جامعه مکلف می‌کند،  تصویری آشکار از تکریم بانوان را ارائه می‌دهد.

وی در ادامه با اشاره به آیه 71 سوره توبه «وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ» تصریح کرد: خداوند در این آیه، اهمیت انجام هر عمل صالحی در خدمت به جامعه و اهمیت همکاری زنان و مردان مومن در این امر را برای ما بیان می‌کند. 

این پژوهشگر لبنانی با اشاره به این که براساس آیات قرآن کریم پاداش هر کار نیک از سوی زنان برابر با مردان است، گفت: بزرگداشت زنان در قرآن کریم آنجا متجلی می‌شود که خداوند زنانی را به عنوان الگو و نمونه معرفی می‌کند مانند حضرت مریم و حضرت آسیه بنت عمران که الگویی برای انسان‌های مومن هستند.

وی در ادامه با بیان این که ما عظمت حضرت زهرا(س) را فراموش نخواهیم کرد، خاطرنشان کرد: عظمت حضرت زهرا(س) در قرآن کریم در زمینه‌های مختلفی بیان شده است مانند نقش دینی و سیاسی ایشان. به ویژه در آیه مباهله که از ایشان به لفظ نساءنا (زنان ما) یاد شده و یا به پیشگامی ایشان در ارائه خدمات اجتماعی و اطعام مسکین، فقیر و یتیم اشاره شده است. 

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به زنان تاثیرگذار در تاریخ اسلام از حضرت خدیجه(س) و نقش اقتصادی این بانوی مسلمان در حمایت از رسالت اسلامی، حضرت زینب(س) و نقش قهرمانانه او و حضرت معصومه(س) و مهاجرت ایشان در راه اسلام و حضرت حکیمه (س) و حضرت نرجس(س) یادکرد. 

وی همچنین به زنان بزرگی در حوره توسعه اجتماعی چون «فاطمه فهری» موسس نخستین دانشگاه اسلامی در مغرب عربی و «زبیده» همسر هارون الرشید، زنان فلسطینی نقش‌آفرین در ایجاد و فعالیت اوقاف در قدس و فعالیت زنان دانشمند فلسطینی در مدارس و مراکز علمی قدس اشاره کرد. 

این بانوی اندیشمند مسلمان با بیان این که زنان نقش مهمی در طول تاریخ داشته‌اند، تصریح کرد: باید از نقش زنان در دوران معاصر نیز یاد کنیم چنانکه زنان نیز همگام با بیداری اسلامی و انقلاب مبارک اسلامی در ایران پیش رفته و مجاهدت کردند.

ارسال نظر