رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت با بیان این که تقویت اتحاد میان مسلمانان جهان، باعث بازدارندگی و مقابله با جریان های تفرقه انگیز می شود گفت: برای تحقق و تقویت وحدت اسلامی لازم است، کارهای عملیاتی بیشتری صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، اولین جلسه ستاد بزرگداشت هفته وحدت با حضور نمایندگان دستگاها و نهادهای عضو شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و حضور وبیناری روسای دفاتر استانی شورا و جمعی از علمای اهل سنت در محل دفتر مرکزی این نهاد برگزار و متن حکم صادره از سوی حجت الاسلام والمسلمین موسیپور نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای حجت الاسلام والمسلمین اختری با عنوان رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت قرائت، و به وی اعطا شد.
حجـت الاســلام و المسـلمیـن محمدحسن اخـتــری، با تسلیت ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین ( علیه السلام) اظهار داشت: از اعتماد نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تشکر میکنم و امیدوارم بتوانیم، با همدلی، همفکری و همکاری یکدیگر و با استفاده از تمام ظرفیتها، در برنامهریزی و اجرای مراسم باشکوه هفته وحدت و تقویت اتحاد میان امت اسلام، تاثیرگذار باشیم، چرا که تقویت وحدت میان مسلمانان، باعث بازدارندگی و مقابله با طوفانهای ضد وحدت در عالم شده و میتواند این امواج را خنثی کند.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت با تشریح جریانهای ضد وحدت امت اسلامی در جهان گفت: در امر مقدس وحدت اسلامی، با چند جریان روبرو هستیم.
وی افزود: یکی از این جریانها، دشمنان آشکار، مشهود و مشخص اسلام و مسلمین هستند. جریان دیگری که وجود دارد، منافقین و چهرههای خطرناک در جامعه بشری و اسلامی هستند که به صورت پنهان و غیرمستقیم علیه وحدت مسلمین فعالیت میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین اختری، جریانهای تندرو متحجّرانه وهابیت تکفیری را جزء جریانهای مانع شکلگیری وحدت اسلامی عنوان کرد و گفت: در کنار این عوامل، جریانهای تفرقهانداز داخلی نیز از جمله موانع ایجاد وحدت در میان امت اسلامی هستند.
وی یادآور شد: وهابیت تکفیری به طور مستمر در برابر اندیشه مقدس وحدت اسلامی، فعالیت میکنند و ما باید راهکارهایی برای مقابله با آنها ارائه دهیم که بتواند از این موانع عبور کرده و آرمان مقدس وحدت اسلامی را محقق کند.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت با اشاره به اینکه در 44 سال گذشته، اقدامات مهمی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای وحدت اسلامی صورت گرفته است، یادآور شد: با توجه به تداوم عداوت و نقشههای دشمنان برای مقابله با این وحدت، کار ما نیز باید با حرکت پرشتابتر و استفاده از همه ظرفیتها و زمینههای موجود ادامه پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین اختری با اشاره به ارتباط کامل میان خلق و خالق گفت: اگر جامعه بخواهد یک جامعه عبادتگرا و شایسته باشد، باید امت واحده تشکیل دهد و تحقق یک جامعه اسلامی توحیدی، در پرتو شکلگیری امت واحده است.
وی ادامه داد: رکن اول و اساسی آرمان همه انبیای اولوالعزم نیز همین تحقق امت واحده است. بنابراین تحقق وعده الهی در تشکیل حکومت اسلامی واحد نیز نیازمند وحدت امت اسلامی است.
رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت خاطرنشان کرد: حضرت امام خمینی (ره) در همان سالهای اولیه پیروزی انقلاب، این آرمان را مورد توجه قرار دادند و برای رسیدن به آن دست به اقدامات عملی زدند و با برگزاری اولین کنفرانس وحدت، در واقع اساس عملیاتی شدن این وحدت را پایهریزی کردند. امام خمینی (ره) چند برنامهعملیاتی از جمله حضور در نماز جماعت اهل سنت، ایجاد تجمعات مشترک میان علمای سنی و شیعه در کشورهای مختلف و نامگذاری هفته وحدت را اجرایی کردند و نظام جمهوری اسلامی از همان سالهای نخست به صورت عملی نشان داد که به وحدت مسلمانان جهان ایمان دارد و برای تحقق وحدت اسلامی تلاش میکند.
وی با تاکید بر این که برای تحقق وحدت اسلامی، باید کار عملی صورت گیرد، گفت: واضح است که در مذاهب مختلف، دیدگاهها و اندیشههای مختلفی وجود دارد. اما آنچه مهم است، مقابله با تنازع و ایجاد تفرقه میان این مذاهب است. متأسفانه بسیاری از کشورها و اندیشمندان جهان، هنوز در این مسیر حرکت عملی انجام ندادهاند. در این راستا، یکی از نیازهای اصلی، آشنایی با معارف و مبانی اصول فقهی یکدیگر است.
حجت الاسلام والمسلمین اختری با اشاره به انتقادهایی که از سوی اهل سنت، در مورد شیوههای عملیاتی شیعیان صورت میگیرد، گفت: هنوز در مورد مناسک مربوط به شیعه، مانند برگزاری مراسم عزاداری محرم، برپایی موکبها و زیارتهایی که انجام میشود، برای بعضی از اهل سنت شبهاتی وجود دارد، زیرا به درستی یکدیگر را نمی شناسیم و لازم است، مکاتب و مذاهب مختلف به صورت آشکار و روشن با یکدیگر گفتگو داشته و به تبیین مناسک و عقاید خود بپردازند، تا روشنگری در این خصوص صورت گیرد و ابهامات برطرف گردد.
وی در ادامه بر ضرورت مقابله با اشغالگری و جنایت در فلسطین و هتک حرمت و اهانت به مقدسات اسلامی تاکید کرد و گفت: 56 کشور اسلامی و حدود 2 میلیارد مسلمان در جهان وجود دارد که میبایست برنامههای عملی و اقدامات مشترک برای مقابله با دشمن و ایجاد وحدت و یکپارچگی جهان اسلام داشته باشند، تا الفت و محبت میان مسلمین جهان تقویت شود و در جهت عملیاتیکردن برنامههای وحدتآفرین و افزایش و گسترش این برنامهها تلاش نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی عرب انصاری، دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت هفته وحدت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ابتدای این جلسه اظهار کرد: الحمدلله اولین جلسه بزرگداشت هفته وحدت با حضور ریاست محترم ستاد، استاد بزرگوار حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای اختری و با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی، امنیتی، انتظامی، فرهنگی و بینالمللی برگزار میشود. خداوند را شاکر هستیم بار دیگر توفیقی عنایت کرد تا حول والاترین شخصیت اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) و با محوریترین موضوع اسلام یعنی وحدت جامعه اسلامی برنامههای ستاد را اجرایی نمائیم.
وی افزود: این درحالی است که جهان اسلام با توطئههای مختلف از ناحیه دشمنان اسلام مواجه است و به مقدسترین کتاب آسمانی یعنی قرآن مجید اهانت شده است.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری مطرح کرد: هفته وحدت، میراث گرانبهای حضرت امام است تا مذاهب اسلامی، همه مدیران، دستگاهها، مردم متدین مسلمان ایران و جهان حول محور ، مسائل اساسی اسلام، شخص پیامبر، قرآن و نهادینهکردن همکاری اسلامی داشته باشد.
وی تاکید کرد: ضمن محکوم کردن این اقدام ضدبشری، ضدانسانی و دینی امیدوار هستیم دستگاههای اجرایی و قضایی کشور وظایف خود را در جهت محکوم کردن این اقدام خبیثانه انجام دهند و اهانت کنندگان به سزای اعمال خود برسند.
حجت الاسلام والمسلمین عرب انصاری، گفت: استفاده حداکثری از ظرفیت مساجد و هیئتهای مذهبی، صدا و سیمای و برجستهساختن برنامههای تبلیغی در رسانه ملی به منظور ارتقای وحدت اسلامی مورد تأکید است و در برنامهها میبایست قرآن کریم مورد توجه ویژه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین همتی، معاون پژوهش و برنامه ریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در این جلسه با اشاره به اهداف مهم و کانونی وحدت میان مسلمانان جهان و اهمیت و ضرورت تقویت آن، گفت: در شرایطی قرار داریم که دشمن تحرکات خصمانه و اقدامات شرورانهای را علیه اسلام و نظام جمهوری اسلامی آغاز کرده و هر شخص در این جهان هستی که دعوی یگانه پرستی و توحید دارد، باید نسبت خود را با این اقدامات مشخص کند.
وی با بیان این که تمام مسلمانان جهان باید نسبت به این موضوع احساس تکلیف و مسئولیت نمایند، خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی و نوعی خمودی و القای احساس ناتوانی و کاهش خودباوری و خداباوری در میان مسلمانان جهان است و متأسفانه هنوز جهان اسلام نتوانسته به طور کامل مانع این تحرکات شده و دشمن را به عقب براند. بنابراین لازم است، تمام تلاش خود را به ایجاد احساس مسئولیت در بین مسلمانان در همه حوزهها از جمله رسانه و هنر با حضور علما، اندیشمندان، نخبگان و مبلغان جهان اسلام معطوف کنیم تا احساس تکلیف در همه مسلمین جهان، حول محور كَلِمَةُ اللَّهِ و قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) شکل گرفته و یک رستاخیز قرآنی و اسلامی در جهان اسلام ایجاد گردد.
معاون پژوهش و برنامهریزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: این نکته بسیار مهمی است که همه دستگاههای اجرایی در حوزه رسانه و هنر، مفاهیمی را تولید کنند تا جامعه متناسب با این مفاهیم، رفتارهای خود را شکل دهد.
حجت الاسلام والمسلمین همتی در ادامه اظهار داشت: هدف مهم دیگر این است که باید بتوانیم، صفوف متحد، مقتدر و همصدایی را برای مقابله و عقبراندن دشمن شکل دهیم. اگر جهان اسلام در کنار هم قرار نگیرند و صفوف محکم و مقتدری را شکل ندهند، نتیجه لازم را در پی نخواهد داشت و اهداف مشترک جهان اسلام محقق نخواهد شد. لذا پیام هفته وحدت، اتحاد مسلمین حول محور کلمة الله و افزایش عزت و اقتدار جهان اسلام و ناامیدی دشمنان قرآن است.
وی افزود: نکته دیگر، حفظ استحکام درونی نظام است، چرا که یکی از اهداف دشمن، این است که استحکام درونی نظام را از بین برده و مذاهب و مردم را در مقابل یکدیگر قرار دهد. بنابراین، باید استحکام درونی را میان مذاهب اسلامی و حتی ادیان توحیدی تقویت کنیم تا پیروان سایر ادیان نیز در برابر اهانت به مقدسات، احساس مسئولیت کنند، چرا که اهانت به قرآن، اهانت به همه ادیان الهی و مقدسات است.
حجت الاسلام والمسلمین همتی در ادامه اظهار داشت: ولادت پیامبر اسلام(ص) ظرفیتهای زیادی برای ایجاد نشاط و الفت و همبستگی اجتماعی دارد و ما باید برای تقویت و افزایش این نشاط و الفت تلاش کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه، دشمن برای ایجاد گسست و کاهش سرمایه اجتماعی در کشور برنامهریزی کرده است گفت: با توجه به انتخابات پیشرو و ضرورت حفظ نشاط، امید و همبستگی اجتماعی، لازم است در فرصت فرخنده ایام هفته وحدت، برای تحقق اهداف کانونی ذکر شده، تلاش بیش از پیش داشته باشیم.
حجت السلام والمسلمین امرودی مشاور وزیر امور خارجه در این جلسه با اشاره به مسئولیتهای خطیر حجت الاسلام والمسلمین اختری در حوزههای بین المللی، گفت: بابت این انتخاب شایسته از مجموعه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بهویژه حضرت حجت الاسلام والمسلمین جناب حاج آقای موسیپور کمال تشکر و قدردانی را دارم و امیدواریم از این ظرفیت به نحوه مطلوب استفاده نماییم.
مشاور وزیر امورخارجه توهین اخیر به قرآن کریم و مقدسات مسلمانان را یک حرکت غیرانسانی و غیرمنطقی برشمرد و افزود: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اقدامات مهم، به هنگام و تأثیرگذاری را در ارتباط با هتک حرمت به قرآن کریم از جمله موضع گیری قاطعانه و هوشمندانه با صدور بیانیه محکومیت علیه این اقدام شنیع، دست گرفتن قرآن کریم در هیئات مذهبی، راهپیمایی بعد از نمازجمعه در سراسر کشور، انجام داده که جای تقدیر و تشکر دارد.
حجت الاسلام والمسلمین امرودی گفت: پیشنهاد میشود با برنامهریزی مناسب از ظرفیت پیادهروی اربعین و موکبها مستقر در مسیر برای محکومیت اهانت به ساحت مقدس قرآن استفاده کنیم زیرا عامل وحدت شیعیان جهان، قرآن است.
وی با اشاره به برنامههای ارائه شده از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت هفته وحدت، گفت: برنامههای کارآمد و مناسبی از سوی شورای هماهنگی تهیه و در اختیار دستگاههای عضو قرار گرفته که در این خصوص پیشنهاد میشود دو برنامه شاخص مخصوص تهران، سه برنامه فراگیر ویژه استانها و دوبرنامه مهم نیز مخصوص سازمانها و ارگانها پیشبینی و ارائه شود.
مشاور وزیر امورخارجه با اشاره به اهمیت بهرهمندی از ظرفیت فضایمجازی بهمناسبت هفته وحدت، گفت: مطلوب است دستگاهها با اختصاص اعتبار لازم محتوای ویژهای را برای هفته وحدت تولید و در فضایمجازی منتشر نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین امرودی گفت: هفته وحدت فرصت مناسبی برای گروههای جهادی و دانشجویان جهادگر است تا با استفاده از این ایام در قالب اردوهای جهادی با نام پیامبر اکرم (ص) به یاری نیازمندان در روستاها و مناطق محروم بروند.
حجت الاسلام والمسلمین مولایی، نماینده مجمع تقریب مذاهب اسلامی، با تاکید بر اینکه، ادبیات و گفتمان، در عرصه بینالمللی، قطعاً با داخل کشور تفاوتهایی دارد، افزود: پیشنهاد میشود، کمیته بینالملل برنامههای هفته وحدت، با حضور نمایندگان دستگاههایی از جمله مجمع اهلبیت، مجمع تقریب مذاهب، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، وزارت خارجه و سایر دستگاههای ذیربط، تشکیل و راهاندازی شود، تا با همکاری و همفکری آنان برنامههای بینالمللی به نحو شایسته برنامهریزی گردد.
وی افزود: مطلوب است نمایندگانی از شورای سیاستگذاری مدارس اهل سنت و مرکز مدیریت حوزه علمی خواهران در این جلسات حضور داشته باشند. باتوجه به کثرت جمعیت زائران با مذاهب مختلف در حرمهای مطهر مشهد و قم، نمایندگانی از این اماکن مقدس عضو ستاد هفته وحدت باشند و در جلسات حضور یابند.
نماینده مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: پیشنهاد دیگر این است که، تمام برنامههای هفته وحدت، با محوریت فرمایشات و اندیشههای مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) در مورد وحدت جهان اسلام برگزار شود. بنابراین ضروری است، این دیدگاهها و اندیشهها استخراج و احصا شده و در اختیار تمام اعضای ستاد، گذاشته شود تا مورد استفاده قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین مولایی با اشاره به استقبال اهل سنت از کاروانهای اربعین حسینی گفت: حرکت کاروانهای راهپیمایی اربعین با حضور اهل سنت، از چند روز پیش آغاز شده و استقبال خوبی نیز برای حضور در این کاروانها صورت گرفته و موکبهای ویژه و ارتباطات خوبی نیز برای تقویت این حضور شکل گرفته و روز به روز، بیشتر میشود.
وی در خصوص کنفرانس بینالمللی وحدت گفت: امسال سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت، با موضوع "همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک" با حضور بیش از صد میهمان خارجی و چند صد میهمان داخلی، برگزار میشود که بزرگترین برنامه مجمع تقریب مذاهب اسلامی بهمناسبت هفته وحدت است.
مولایی افزود: امسال علاوه بر نشستهای حضوری، نشستهای غیرحضوری نیز در این کنفرانس برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته بیش از 300 سخنرانی از علمای کشورههای مختلف جهان به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده که نشاندهنده توجه و استقبال خوبی است که علمای کشورهای اسلامی نسبت به مسأله وحدت دارند.
نماینده مجمع تقریب مذاهب اسلامی افزود: کنفرانس هفته وحدت، امسال با محوریت قرآن کریم برگزار میشود و در عناوین و نامگذاری این ایام، به موضوع قرآن پرداخته خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین سیفایی، مدیر کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی، با تشکر از اقدامات پیشبینی شده برای بزرگداشت هفته وحدت گفت: امیدوارم برگزاری این برنامهها همزمان با هفته وحدت، برای اتحاد بیشتر در برخی مناطق کشور به ویژه مناطق تلفیقی، موثر و کارگشا باشد.
وی با بیان اینکه باید در جهت تقویت وجه مردمی برنامه های هفته وحدت تلاش کرد ؛ افزود: برنامههای هفته وحدت، اغلب رنگ حاکمیتی و رسمی دارد و متأسفانه وجه مردمی برنامهها کمرنگ است و نیاز به لوازم و زمینههایی برای مردمی شدن دارد.
حجت الاسلام والمسلمین سیفایی تاکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز فرمودند، برنامههای وحدت را منحصر به این هفته و این جلسات نکنیم. بنابراین لازم است، در تمام طول سال، با تقسیم کار مناسب میان دستگاههای مختلف، در این خصوص برنامهریزی شود، زیرا با انحصار آن به ایام هفته وحدت، حالت رسمی و نمایشی گرفته و کم اثر خواهد شد.
وی با بیان اینکه لازم است برای مردمیتر کردن برنامهها نیز کاری صورت گیرد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم وحدت به صورت واقعی و صادقانه در جامعه ایجاد و تقویت شود، نباید برنامههای آن را به هفته وحدت منحصر کنیم.
مدیر کل ادیان و مذاهب سازمان تبلیغات اسلامی گفت: سازمان تبلیغات اسلامی، دو برنامه شاخص و محوری برای هفته وحدت دارد. یکی از این برنامهها راهاندازی کاروانهای "ایران، سرزمین برادری" است. این کاروانها که متشکل از افراد انقلابی و اثرگذار هستند، از تهران، اصفهان و چند شهر دیگر به مناطق تلفیقی سنی نشین کشور میروند و در جلسات رسمی و غیررسمی با هم گفتگو میکنند که با شکلگیری فضایی صمیمانه میتواند در ایجاد الفت و محبت و وحدت بیشتر بسیار موثر و تاثیرگذار باشد.
حجت الاسلام والمسلمین سیفایی در ادامه از تولید "برنامه نسیم مهر" بهمناسبت هفته وحدت خبر داد و گفت: این برنامه تلویزیونی با همکاری صداوسیما و چند سازمان دیگر در حال تولید میباشد و قرار است از شبکه نسیم پخش گردد.
در ادامه جلسه جمعی از علمای اهل تسنن از استانهای مختلف مطالبی را به صورت ویدئو کنفرانس بیان داشتند و سپس دیگر اعضای حاضر دیدگاهها و نظرات خود را پیرامون برنامههای اجرایی دستگاهها بیان کردند و مقرر گردید در جلسه آتی گزارشی مکتوب از روند اجرایی برنامهها به دبیرخانه ستاد ارائه شود.
ارسال نظر