وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
امام علی(ع) الگوی بی‌نظیر عدالت و حمایت از مظلومان است
۱۴۰۳/۱۱/۲۸ ۱۱:۱۴ 17
مدیر حوزه شهیده بنت‌الهدی صدر علی‌آباد کتول:

امام علی(ع) الگوی بی‌نظیر عدالت و حمایت از مظلومان است

مدیر حوزه شهیده بنت‌الهدی صدر علی‌آباد کتول به تبیین مفهوم عدالت، حمایت از مظلومان و نقش دین در حاکمیت اجتماعی پرداخت و امام علی(ع) را الگوی بی‌بدیل این اصول معرفی کرد.


به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، "سیده مریم بیگم شاهرودی" مدیر حوزه شهیده بنت‌الهدی صدر علی‌آباد کتول در وبینار "سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های امام علی(ع)، گفت: دفاع از مظلوم نه ‌تنها یک تکلیف دینی است، بلکه کاملاً مطابق با فطرت انسانی است.انسان‌هایی که از فطرت سالم برخوردارند، به ‌طور طبیعی در برابر ظلم سکوت نمی‌کنند و برای حمایت از مظلومان قدم برمی‌دارند.

شاهرودی اظهار کرد: فردی که می‌خواهد در برابر طاغوت بایستد و از مظلومان حمایت کند، باید شخصیتی آگاه، عمل‌گرا و دارای شناخت عمیق علمی باشد. بر اساس قرآن کریم و سنت معصومین(ع)، موفقیت در مبارزه با ظلم تنها در سایه ایجاد جامعه‌ای توحیدی و حاکمیت بر مبنای تعالیم الهی ممکن است. نماز و امر به معروف و نهی از منکر، دو عنصر اساسی در برقراری عدالت اجتماعی هستند.

مدیر حوزه شهیده بنت‌الهدی صدر علی‌آباد کتول در ادامه، امام علی(ع) را عالی‌ترین رهبر پس از پیامبر اکرم(ص) برای نجات مظلومان و کوتاه کردن دست ظالمان معرفی کرد و به شرح ویژگی‌های بارز ایشان پرداخت.

وی تصریح کرد: امام علی(ع) در گرمای طاقت‌فرسای روزهای تابستان، شخصاً در کوچه‌ها و خیابان‌ها به دنبال نیازمندان می‌گشت تا به آنان کمک کند.ایشان هیچ‌گونه تبعیضی در توزیع بیت‌المال قائل نمی‌شد و آن را به‌ طور مساوی بین همه مردم تقسیم می‌کرد.

شاهرودی تأکید کرد: امام علی(ع) در همه امور، از جنگ و سیاست گرفته تا تعلیم و تربیت، نهایت اخلاص و اخلاق‌مداری را داشت. از بخشیدن طعام به مسکین و دادن انگشتر به سائل در نماز گرفته تا کمک‌های گسترده به نیازمندان، همه گواهی بر این موضوع هستند.

وی ادامه داد:با وجود مقام والایش، امام علی(ع) بسیار متواضع، خوش‌اخلاق و مهربان بود و هرگز به دنبال شهرت، قدرت دنیایی یا پاداش از مردم نبود. هر آنچه به دست می‌آورد، در راه خدا انفاق می‌کرد و در نهایت از خداوند شاکر بود.

مدیر حوزه شهیده بنت‌الهدی صدر علی‌آباد کتول تصریح کرد: امام علی(ع) همواره در کنار مظلومان بود و مشکلات آن‌ها را تا پایان پیگیری می‌کرد. در تاریخ، شواهد بسیاری از گفتار و رفتار ایشان در ارتباط با مظلومان و نیازمندان ثبت شده است.

وی همچنین به خطبه شقشقیه در نهج‌البلاغه اشاره کرد که در آن فلسفه زمامداری و عدالت اجتماعی با دقیق‌ترین و جامع‌ترین کلمات بیان شده است.

شاهرودی در ادامه به تأثیر شخصیت امام علی(ع) بر متفکران غیرمسلمان اشاره کرد و دو کتاب مهم در این زمینه را معرفی کرد:"الامام علی صوت العدالة الانسانیه" نوشته جورج جرداق، نویسنده و استاد ادبیات عرب مسیحی است و تحت تأثیر سخنان امام علی(ع)، ۲۰۰ بار نهج‌البلاغه را مطالعه کرده است. «الامام علی (نبراس و متراس) نوشته "سلیمان کتانی" اندیشمند و شاعر مسیحی لبنانی که در آمریکا متولد شده بود. این کتاب در یک مسابقه علمی درباره امام علی(ع) رتبه نخست را کسب کرده و به عنوان یک اثر برجسته در شناخت عدالت امام(ع) شناخته شده است.

وی در پایان تأکید کرد که برای نجات مظلومان و مقابله با ظلم، علاوه بر رجوع به قرآن کریم، باید از منابع معتبر تاریخی و روایی بهره برد.شاهرودی، مطالعه نهج‌البلاغه و آثار ارزشمند درباره امام علی(ع) را راهی مؤثر برای شناخت عدالت و حاکمیت اسلامی دانست.

ارسال نظر