پیادهروی اربعین حسینی یکی از بزرگترین و گستردهترین تجمعات مذهبی جهان است که هر ساله میلیونها نفر از مسلمانان و حتی غیرمسلمانان از سراسر جهان در آن شرکت میکنند. این رویداد به دلیل ماهیت خود میتواند نقش بسیار مهمی در ایجاد وحدت اسلامی داشته باشد. در ادامه به تفصیل بیشتر به این نقش میپردازیم.
امام جمعه بندرپل اظهار کرد: فرهنگ عاشورا به مسلمانان میآموزد که در مقابل ظلم، استبداد، کفر و بی دینی نباید ساکت ماند و باید قیام کرد. ما مسلمانان باید امام حسینی زندگی کنیم و چون امام حسین برای اسلام افتخار آفرینی کنیم.
رئیس اندیشکده زن و خانواده دانشگاه امام حسین(ع) تصریح کرد: در بعد اجتماعی هم بسیاری از نهضت هایی که شکل گرفته براساس قیام عاشورا بوده است از گاندی گرفته تا بسیاری از افراد دیگر از نهضت عاشورا استفاده کرده اند. نهضت انقلاب اسلامی هم دقیقا برگرفته از قیام عاشورا است و برای ایجاد اصلاح در جامعه و برای اینکه ما یک جامعه با سعادت و متعالی را داشته باشیم...
امام جمعه کنارک گفت: امام حسین(ع) عالیترین جهاد را انجام داد. امام در مقابل حاکمانی که خود را مسلمان معرفی می کنند اما در حق مسلمین ظلم میکنند، سکوت نکرد.
امام جمعه ریجاب اظهار کرد: واقعه کربلا در واقع همانند نمایشگاهی است که از یکسو بیانگر شجاعت و عظمت و حق خواهی و حق پرستی است و از سوی دیگر مبین سنگ دلی و خونخواری یزیدیان است که حاکی از آلودگی های روحی و روانی آنان بوده است.
امام جمعه بندر لافت قشم با بیان اینکه شهادت و رشادت امام حسین(ع) ستودنی است، گفت: امیدوارم ما هم ایشان را الگوی خود قرار دهیم تا در روز قیامت شرمند رسول خدا(ص)و آل ایشان نباشیم و با آنها محشور شویم.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان تصریح کرد: امام حسین(ع) در کربلا جلوات متعددی دارند؛ یکی از جلوههای ویژه ایشان جلوه دلسوزی برای امت است؛ امام برای حل خطا و اشتباهات امت خروج می کند.
امام جمعه سقز تأکید کرد:ما مسلمانان باید همچنان که پیامبر و صحابه را الگوی خود قرار دادیم، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) را نیز الگوی خود درباره اصلاح جامعه و تبعیت از قرآن و حدیث و امر به معروف و نهی از منکر قرار دهیم.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی اظهار کرد: یکی از محورهای وحدت در عالم اسلام، میتواند وجود مقدس حضرت امام حسین(ع) باشد، اظهار محبت و مودت نسبت به اباعبدالله (ع) باعث میشود که امت اسلامی به آن تمسک جویند و گسترش و عمق پیدا کند.
وبینار دوم «امام حسین(ع) احیاء کننده دین اسلام» به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در تاریخ دوشنبه 22 مرداد 1403 برگزار میشود.