وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
کم ارزش جلوه دادن رنج زن فلسطینی از خودمحوری غربی بر می‌آید
۱۴۰۲/۱۰/۰۵ ۰۸:۰۷ 364
عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده:

کم ارزش جلوه دادن رنج زن فلسطینی از خودمحوری غربی بر می‌آید

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده اظهار داشت: اینکه بخواهیم، رنج مادران فلسطینی را در مقایسه با رنج یک مادرغربی کم‌ارزش و ناچیز جلوه دهیم، از یک خودمحوری غربی برمی‌آید.


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، "زهرا داورپناه" عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده، در وبینار طوفان الاقصی 10 با عنوان «نقش بانوان در مقاومت اسلامی و فلسطین» که به همت معاونت ایران مجمع تقریب برگزار شد، به طرح بحث مادری در فلسطین پرداخت و گفت:مادری یک انسان فقط یک پدیده زیست‌شناسی نیست، بلکه یک امر پیچیده انسانی است و زمینه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و اقتصادی دارد.

وی تأکید کرد:ماورای اینکه مادرهای رفتارهای متفاوتی دارند، باید به شرایط آنها نیز نگاه جدی‌تری داشته باشیم.

داورپناه گفت: از مادران فلسطینی و به طور کلی مادران منطقه خاورمیانه  و یا مادران مسلمان و به خصوص شرقی، شاهد رفتار دیگری هستیم و هنوز دوگانه مادر فلسطینی و مادر غربی وجود دارد.

وی اضافه کرد: اساسا مادری در پیوند با صلح، خانه و امنیت تعریف می‌شود و مادر دغدغه بقای فرزند دارد؛ اما وقتی مطالعات مادری غربی به زنان فلسطینی می رسند، اگر خیلی بخواهند منصف باشند، به مقایسه آنها به شرایط مادرانی می‌پردازند که در غرب، کشورشان دچار جنگ شده است، ولی به این توجه ندارند که جنگ‌های اخیری که کشورهای غربی داشته‌اند، جنگ افروزی کشورهای غیر غربی از جمله افغانسان، عراق و ... بوده است و در کشور خودشان نبوده است؛  به این توجه ندارند که نتیجه سیاستهای غربی‌ها جنگ در خانه مادران فلسطینی است و چطور می‌شود از خانه و صلح و امنیت و بقای فرزند حرف زد، وقتی خانه در جنگ است؟

عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده اظهار داشت: اروپایی‌ها وقتی از مادران درگیر در جنگ حرف می‌زنند، مثلا مادر آمریکایی که فرزندش در عراق کشته شده است، یک تصویر رمانتیک از آن نشان می دهند و اینکه چطور یک مادر که دغدغه اصلی آن بقای فرزند است، درگیر رنج فقدان فرزند می‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از مفاهیمی که اخیرا در مطالعات مادری استفاده می‌شود، به خصوص در مورد مادران فقیری که دائم درگیر مرگ فرزندان خود بر اثر سوء تغذیه و بیماری هستند، مفهوم " اجازه بدهید بروند" است که این مفهوم را برای مادران فلسطینی نیز به کار می‌برند، گویی که یک مادر فلسطینی نگران از دست دادن فرزند نیست و از آنجا که همیشه این آگاهی را دارد که ممکن است، فرزندش از دست برود، زیاد اذیت نمی‌شود و زن غربی خیلی اذیت می‌شود.
 
داورپناه گفت:غربی‌ها آن را اینطور بازنمایی می‌کنند که زن فلسطینی از ابتدا یک شهید را به دنیا آورده است و چون این آگاهی را دارد، رنج زیادی برای از دست دادن فرزند نمی‌کشد و به خاطر اعتقادی که دارند از شهادت فرزند خود شاد هستند.پاسخ ما این است، بله ما به بقا وروح جاودان انسان اعتقاد داریم، ولی اینکه بخواهیم رنج مادران فلسطینی را در مقایسه با رنج یک مادرغربی کم‌ارزش و ناچیز جلوه دهیم، از یک خودمحوری غربی برمی‌آید.

وی افزود: نگاه جدی‌تر به مادران فلسطینی، مطالعات مادری را به چالش می‌کشد. امیدواریم خدا توفیق دهد، در این زمینه کار کنیم و فعالیت‌های علمی ما در عرصه علوم انسانی در زمینه فلسطین افزایش یابد.

ارسال نظر