رئیس مؤسسه بین المللی دفاع از قربانیان تروریسم، تأکید کرد: شکلگیری پروندههای مشترک سیاسی، اقتصادی و نظامی میان کشورهای اسلامی میتواند نقش مهمی در از بین رفتن موانع و فاصلهها میان مذاهب مختلف اسلامی داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شيخ عبدالله جبری، دبیرکل جنبش امت لبنان، در وبینار سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی ضمن قدردانی از دکترشهریاری، دبیرکل مجمع تقریب و دیگر دست اندرکاران کنفرانس وحدت اظهار داشت:زمانی که ما از ساز و کارها و راهکارهای عملی برای تحقق وحدت و نزدیکی میان مذاهب مختلف امت اسلامی سخن میگوییم، باید به امت واحده اشاره کنیم. امت واحده امتی است که به اوامر الهی و نیز رهنمودهای پیامبر اکرم (ص) عمل میکند. امت ما امت عقیده و التزام است. از همین روی، همواره باید تأکید کنیم که تحقق وحدت میان مسلمانان یک موضوع اختیاری نیست، بلکه دستور خداوند است.
وی ادامه داد: از آنجایی که انسان مؤمن و مسلمان خود را تسلیم خداوند عزوجل کرده است، بنابراین باید به این عقیده، پایبند و ملتزم باشد. علت هم آن است که یک فرد مؤمن و مسلمان به امت اسلامی گرایش دارد.امت اسلامی نیز در تمامی مذاهب دارای یک عقیده واحد است. بر این اساس، در وهله اول باید تأکید کرد که وحدت میان فرزندان امت اسلامی یک دستور الهی و نیز عقیده مسلمانان مؤمن است.
شیخ جبری افزود: راهکار عملی دوم در زمینه ایجاد نزدیکی میان مذاهب اسلامی، از رهگذر جوامع میگذرد.این بدان معناست که باید روابطی میان افراد با یکدیگر و همچنین روابطی میان افراد با جوامع، برقرار شود. مدارس و مؤسسات آموزشی تاکنون چه اقدامی در راستای تحقق وحدت اسلامی حقیقی انجام دادهاند؟ مدارس و دانشگاهها گنجینه مردمی واقعی هستند. سؤال این است که آیا فعالیتهای ما در مدارس و دانشگاهها در زمینه وحدت و نزدیکی میان مسلمانان، جدی بوده است یا عرصه را به شبکههای ارتباط جمعی واگذار کرده ایم؟ امروز شاهد آن هستیم که عناصر فتنهگر با نقشههایی که در اتاقهای سیاه برایشان طراحی و آماده میشود، با جدیت تمام در شبکههای ارتباط جمعی فعالیت و فتنهانگیزی میکنند. ما در مقابل این اقدامات، چه کارهایی انجام دادهایم؟
وی خاطر نشان کرد: ما همچنین در زمینه ارتباط علمی، فکری و عملی با فرزندان امت واحده ضعیف عمل کردهایم.ارتباط عملی، فکری و عملی با فرزندان امت اسلامی یک راهکار عملی مؤثر در زمینه تحقق وحدت اسلامی است که به خوبی به آن پرداخته نشده است.
شیخ جبری اضافه کرد:یکی دیگر از راهکارهای عملی در این زمینه، تلاشهای علمی و فقهی مشترک است. به عنوان مثال، ما باید بر روی احادیث نبوی شریف که در منابع شیعیان و اهل سنت یکسان و مشترک هستند، کار کنیم. در این زمینه تاکنون چه کارهایی صورت گرفته است؟ باید کارگروههایی به منظور انجام فعالیت در زمینه مسائل فقهی مشترک میان شیعیان و اهل سنت تشکیل شوند.
وی ادامه داد: راهکار چهارم موضوع سیاست است.امروز شمار زیادی از کشورهای اسلامی میگویند که دشمنانی دارند و فلان کشور اسلامی دشمن آنهاست. به عنوان نمونه، اینگونه القا میشود که یک کشور اسلامی دشمن یک کشور اسلامی دیگر است. همه ما به عنوان علمای دینی و اهل فکر و فرهنگ در این زمینه مسئول هستیم و لازم است گروهی از علما، اهل فکر و اهل فرهنگ بر روی موضوع «سیاست مشترک میان کشورهای اسلامی» کار کند تا به حل و فصل منازعات در میان کشورهای اسلامی بپردازد.متأسفانه دشمن از خلأ وجود چنین گروهی نهایت استفاده و بهرهبرداری را میکند.
دبیرکل جنبش امت لبنان گفت:راهکار عملی پنجم، برخورداری از اقتصاد مشترک است. واقعیت این است که کشورهای اسلامی فاقد یک سازمان اقتصادی مشترک هستند. ما در امت اسلامی علی رغم برخورداری از زمینهای وسیع و امکانات و منابع گسترده، دارای یک نظام و سازمان اقتصادی مشترک نیستیم.ما نیازمند یک بازار اقتصادی مشترک میان تمامی کشورهای اسلامی هستیم.
وی ادامه داد:افزون بر این، وجود یک ائتلاف نظامی مشترک میان کشورهای اسلامی یک راهکار عملی در مسیر تحقق وحدت است. با این حال، ما نه ائتلاف نظامی مشترک داریم و نه سازمان اقتصادی مشترک. هرچند بسیاری از شرکت کنندگان در کنفرانس وحدت اسلامی از علما و روحانیون هستند، اما همین علما و روحانیون در حوزه نظامی نیز صاحب نظر هستند و میتوانند توصیهها و پیشنهادات راهگشایی در این عرصه داشته باشند.
دبیرکل جنبش امت لبنان تأکید کرد:ما علمای دین همواره باید توصیههای خود در خصوص امور سیاسی، اقتصادی و نظامی را به نهادها و شخصیتهای متخصص ارائه دهیم. شکلگیری پروندههای مشترک سیاسی، اقتصادی و نظامی میان کشورهای اسلامی میتواند نقش مهمی در از بین رفتن موانع و فاصلهها میان مذاهب مختلف اسلامی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد:افزون بر تمامی آنچه که گفته شد، فرزندان امت اسلامی دارای دغدغههای مشترکی نیز هستند. همین دغدغههای مشترک فرصت خوبی برای تحقق وحدت اسلامی است. ما همواره باید با تأکید بر این دغدغههای مشترک، کاری کنیم که اختلافات به فراموشی سپرده شوند. در حوزههای انرژی و آب و نیز در حوزههای معنوی نظیر ارزشهای اسلامی، دارای دغدغههای مشترکی هستیم.
شیخ جبری تأکید کرد:ما به عنوان علمای دینی، صاحبان فکر و اندیشه و فرهنگ همواره باید این واقعیت را به مردم و جوامع گوشزد کنیم که دشمن در زمینه سوق دادن امت اسلامی به سمت انحطاط، به شیعیان و سنیها رحم نمیکند لذا مسئله دغدغههای مشترک، مسئلهای نیست که به یک مذهب خاص در امت اسلامی محدود و محصور شود.
وی اضافه کرد: مذاهب مختلف امت اسلامی دارای یک دشمن مشترک هستند. این دشمن، دشمن صهیونیستی و آمریکایی است. امروز ما میبینیم که فراماسونری در مذاهب اسلامی نفوذ کرده است. آیا ما خود را برای مقابله و مواجهه با این پروژههای خبیثانه آماده ساختهایم؟ دشمن مشترک برای ضربه زدن به تمامی جوامع اسلامی ـ فارغ از اینکه شیعی باشند یا سنی ـ تلاش میکند و موفقیت در این زمینه مستلزم انجام اقدامات مشترک است.
دبیرکل جنبش امت لبنان افزود: نکته آخر ناظر بر گستردهتر کردن تلاشها برای استفاده از هرآن چیزی است که به وحدت امت اسلامی کمک میکند. در این زمینه، رسانه از اهمیت ویژه و بسزایی برخوردار است، زیرا میتواند پیامهای خود را به آن دسته از اقشار امت اسلامی که هدف دشمن قرار گرفتهاند، منتقل کند. ما تحت هیچ شرایطی نباید از رسانه غافل شویم. متأسفانه دشمنان راه و روش استفاده از رسانه را به خوبی میشناسند و از آن علیه امت اسلامی بهرهبرداری میکنند. این درحالی است که در نقطه مقابل، ما در این زمینه کوتاهی کردهایم.
ارسال نظر