وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
وحدت و همبستگی فریضه‌ای قرآنی است
۱۴۰۳/۰۷/۰۱ ۰۹:۲۴ 76
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان:

وحدت و همبستگی فریضه‌ای قرآنی است

شیخ علی قره داغی، رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان در پیامی که در سی و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی قرائت شد، اظهار داشت: در ابتدا از جانب خود و خواهران و برادران خود در اتحادیه جهانی علمای مسلمان، از برگزار کنندگان به سی و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی به ویژه دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و همکاران وی تبریک عرض می‌کنم. همچنین از دولت جمهوری اسلامی ایران به دلیل این دعوت کریمانه تشکر می‌نمایم.

وی در این بیانیه آورده است: دین حنیف اسلام، پیامی جاودان و مبارک است که خداوند متعال به واسطه آن بهترین خلق خود را به سوی همه بشریت در طول عصرها و زمان‌ها مبعوث فرمود که از مرزهای تمدن‌ها و کشورها عبور کرده است و قابلیت به روزرسانی با حفظ ارکان ایمانی و اخلاقی را دارد.

وی با بیان این که اختلاف اولویت‌ها و نیازهای عصرها و کشورها اقتضا می‌کند که در قرائت نصوص و فهم مبتنی بر وقایع بازخوانی شوند، تصریح کرد: امت اسلامی، یک امت منطقه‌ای یا نژادی نیست، بلکه امت عقیده و رسالت است و به همین دلیل پذیرای همه انسان‌‌ها با اختلاف در رنگ‌، کشور نژاد آنهاست، به این معنا که هر کس به این رسالت ربانی، انسانی، اخلاقی، تمدنی و جهانی ایمان آورد، از امت اسلام و قرآن است.

رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان با بیان این که ضرورت همبستگی و وحدت میان امت اسلامی یک فریضه قرآنی است، خاطرنشان کرد: وحدت میان امت اسلام یکی از مقتضیات وحدانیت خداوند است.

در ادامه این بیانیه آمده است: جوامع ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت از فقه همدلی و کنار گذاشتن تفرقه و طایفه‌گری است و این مسئولیت علما، مبلغان، فرهیختگان و اندیشمندان مسلمان است.

القره داغی تاکیدکرد: امت مسلمان با همه ملت‌ها، گروه‌ها و گرایش‌های سیاسی، فکری و مذهبی بیشترین نیاز را به ترمیم آنچه به وحدت آسیب رسانده، دارند زیرا این امر در چارچوب مبادله منافع مشترک بین مسلمانان به نیاز مبرم سیاسی، اقتصادی و فرهنگی امت اسلامی تبدیل شده است تا از سرنوشت مشترک خود در برابر چالش‌های بزرگ جهانی محافظت کنند.

وی در بخش دیگری از این بیانیه در رابطه با مسئله فلسطین به عنوان مسئله محوری امت اسلامی اظهار داشت: در نبود روحیه همدلی و همبستگی میان امت اسلامی و رهبران و حاکمان آن، ما در برابر همه این جنایات و مشکلات که ملت سرافراز غزه در طول دوازده ماه در معرض آن قرار دارند، دست بسته مانده‌ایم.

در ادامه آمده است که ما امروز شاهدیم که کشورهای پیشرفته و به ویژه کشورهای غربی دیگر به هیچ اصلی و ارزش اخلاقی و حتی قوانین بین‌المللی پایبند نیستند و قانون جنگل بر این کشورها حاکم شده است و این یک ادعا نیست بلکه براساس آن چیزی است که ما و همه جهان در طول بیش از یازده ماه نسل‌کشی و کشتار زنان و کودکان در غزه که شمار آنها از 20 هزار زن و کودک فراتر رفته و تخریب کامل این منطقه شاهد آن هستیم.

رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان در ادامه بر لزوم توافق بر جلوگیری از وقوع این جنایات از طریق همه ابزارهای فکری، اقتصادی و تحریم همه جانبه، ارائه یک مجموعه اخلاقی و اصولی اسلامی به همه جهان با هدف اثبات این امر که تنها اسلام می‌تواند از اصول عدالت و رحمت و برابری در همه زمینه‌ها محافظت کند، تاکیدکرد.

ارسال نظر