وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
هدف از همکاری اسلامی، به منصه ظهور رساندن ارزش‌های مشترک است
۱۴۰۲/۰۷/۰۶ ۱۷:۲۲ 287
علامه خالصی:

هدف از همکاری اسلامی، به منصه ظهور رساندن ارزش‌های مشترک است

مرجع دینی عراق اظهار داشت: همکاری اسلامی از ارزش‌های مشترکی است که باید به صورت عملی پیاده‌سازی شود و در هر زمان و برهه‌ای، لازم و ضروری است.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، علامه «شیخ جواد خالصی» از مراجع دینی عراق و از علماي برجسته و مسئول مدرسه خالصیه کاظمین در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی، اظهار دشت:همکاری اسلامی از ارزش‌های مشترکی است که باید به صورت عملی پیاده‌سازی شود.هدف از همکاری اسلامی، به منصه ظهور رساندن ارزش‌های مشترک در دین اسلام است.

وی ادامه داد: وجود همکاری اسلامی در هر زمان و برهه‌ای، لازم و ضروری است.اهل علم و مسلمانان باید همواره با یکدیگر همکاری و هم‌افزایی داشته باشند تا بدین‌سان، اقشار مختلف امت اسلامی بتوانند بر اساس شریعت و دین، در کنار یکدیگر زندگی کنند و از خطر دشمن خارجی مصون بمانند. 

علامه خالصی گفت: تلاش‌هایی در خارج برای ضربه زدن به صفوف امت اسلامی وجود دارد، اما امت اسلامی به منزله قلعه مستحکمی است که همچنان پابرجاست و به اذن خداوند پابرجا باقی خواهد ماند، زیرا ارزش‌های والایی که اسلام برای امت اسلامی آورده است، همه از ارزش‌های الهی و ربانی هستند. خداوند متعال، این ارزش‌ها را ملاک و معیار سنجش شخصیت انسان، سلامت فطرت و پاکی درونش قرار داده است تا از طریق آن، جوامع بشری از نقشه‌های شیطانی در امان بمانند.

وی افزود: در قرآن کریم می‌بینیم که انسان از دیگر مخلوقات متمایز شده است. وجه تمایز انسان از دیگر مخلوقات، در شخصیت او و میزان پایبندی‌اش به ارزش‌های والا تجلی پیدا می‌کند؛ ارزش‌هایی که رسالت مقدس اسلام با خود آورده است. بنابراین همکاری میان اقشار مختلف امت اسلامی به ویژه در این شرایط که هجمه‌ گسترده‌ای علیه فطرت انسان‌ها و جوامع بشری در سراسر جهان و به خصوص جوامع اسلامی وجود دارد، ضروری و لازم است و نباید منحصر به یک برهه خاص و یا هفته وحدت باشد، بلکه ما باید در ارتباط دائم با یکدیگر باشیم و به طور مشترک برای تحقق نهضت امت اسلامی تلاش کنیم.هدف از این همکاری مشترک، نجات خودمان و نیز نجات بشریت است.

این مرجع دینی تصریح کرد: برخی می‌گویند برگزاری کنفرانس‌هایی نظیر کنفرانس وحدت اسلامی چه فایده‌ای می‌تواند داشته باشد؟ پاسخی که من به این سؤال می‌دهم این است که ما امروز به بازنگری در اقداماتی که در گذشته انجام داده‌ایم، نیاز داریم.ما باید تصمیماتی را که در جریان کنفرانس‌های پیشین اتخاذ کرده ایم، مرور کنیم و به ارزیابی این مسئله بپردازیم که تا چه اندازه در این تصمیم‌گیری‌ها موفق عمل کرده‌ایم.

علامه خالصی افزود: شاید مهمترین دستاوردی که در طول مدت زمان گذشته محقق کردیم، این است که امت اسلامی با اتکا به اصل اسلام و وحدت توانست در برابر هجمه‌ها مقاومت کند و پروژه فتنه‌انگیزانه‌ای که در طول 10 سال گذشته منطقه را هدف قرار داده بود، به شکست و ناکامی کشاند. 

وی ادامه داد: ما باید از تجارب گذشته استفاده کنیم تا از این رهگذر بتوانیم مرحله جدیدی از وحدت اسلامی را صادقانه‌ را آغاز کنیم؛ مرحله‌ای که طی آن فرزندان امت حضرت محمد (ص) پیرامون اصول ایمانی گردهم می‌آیند.اصول عظیم و ارزش‌های والا آن چیزی است که امت اسلامی را از دیگر امت‌ها متمایز می‌دارد. این اصول هستند که ما را گردهم می‌آورند و ما باید نسبت به حفاظت و حراست از آن، ثابت‌قدم باشیم تا بتوانیم در مسیر وحدت واقعی قدم برداریم.

علامه خالصی تأکید کرد: آنچه که لازم است، تمرکز بر روی مشترکات بزرگ است.مسائل اختلافی را نیز باید به اهل علم سپرد تا آن‌ها در مراکز پژوهشی درباره این مسائل به بحث و تبادل نظر بپردازند.

همچنین باید از رسانه‌ها و حتی شبکه‌های اجتماعی برای دعوت همگان به اسلام و ارزش‌های والا و نیز وحدت اسلامی، استفاده کنیم. از این طریق است که می‌توانیم از زمان حال خود حفاظت کرده و از اجرایی شدن نقشه‌های دشمنان برای تضعیف نقش مسلمانان در ساختن امت اسلامی، جلوگیری کنیم.

وی افزود: ما باید در جریان این کنفرانس دو کار را انجام دهیم؛ اول اینکه از تجارب گذشته استفاده کرده و امنیت آینده خود را تأمین کنیم و دوم اینکه به مواجهه با چالش‌ها و مخاطرات امروز بپردازیم. هدف از چالش‌های امروز، نابود ساختن امت اسلامی و به طور کلی، نابود ساختن بشریت است.برخلاف آنچه که شاید برخی تصور کنند، جنگ امروز دیگر میان مسلمانان و مسیحیان و یا  جنگ میان شرق و غرب نیست، بلکه جنگ میان پیروان شیطان و بشریت و فطرت پاک آن است. 

وی در پایان گفت: از پروژه‌های وحدت‌بخش حقیقی به ویژه در عراق حمایت به عمل آوریم، زیرا وحدت ملت عراق به منزله صخره‌ای است که توطئه‌های زیادی در طول مدت زمان گذشته بر روی آن فرود آمد، اما نتوانست این صخره را نابود سازد. می‌توان از این وحدت [وحدت ملت عراق] به وحدت فراگیر بر اساس برادری ایمانی، حسن همجواری و  مصالح مشترک در سراسر کشورهای اسلامی رسید. 

ارسال نظر