بیانات روز چهارشنبهی رهبر معظّم انقلاب اسلامی در دیدار اقشار مختلف مردم، دربارهی وقایع اخیر در سوریه، حاوی محتوایی مهم و راهبردی بود. ایشان در این سخنرانی، هم به گذشته و چرایی و چگونگی حضور ایران در سوریه پرداختند، هم مسائل و رخدادهای پیچیدهی امروز سوریه را تبیین کردند و هم آینده را ترسیم. از این منظر، میتوان گفت این سخنرانی یکی از سخنرانیهای مهمّ معظّمٌله در طول دوران رهبری ایشان بود.
*
رونمایی از پشت پرده
شاید بتوان اصلیترین و مهمترین بخش بیانات رهبر انقلاب را که تقریباً در همان ابتدای سخنرانی نیز بیان شد، رمزگشایی از لایههای پنهان و زیرین ماجرای سوریه دانست. درحالیکه سعی میشود اتّفاقات اخیر سوریه را یک حرکت داخلی جلوه دهند، ایشان، با قاطعیّت، پشت پردهی ماجرا را آمریکا و رژیم صهیونیستی عنوان کردند و دو دلیل آشکار که پیش چشم همگان است هم در توضیح چرایی این ادّعا مطرح نمودند. نخست، صدها حملهی آمریکا و رژیم به مناطق مختلف سوریه و از بین بردن زیرساختهای این کشور که اگر آنان در این قضایا دست ندارند و طرفحساب نیستند، چنین اقدامی چه دلیل و مبنایی دارد؟ و دوّم، ممانعت از رسیدن کمک به سوریه با بستن راههای زمینی و هوایی این کشور؛ اگر مهاجمین سوری عامل آمریکا و رژیم نیستند، چرا باید راههای کمکرسانی به دولت سوریه قطع و زمینه برای پیشروی آنها فراهم شود؟ بدون شک، در آیندهای نهچنداندور، اسناد و شواهد بیشتری از جزئیّات این طرح آمریکایی ـ صهیونیستی فاش خواهد شد.
*
حتّی سادهلوحها
یک نکتهی ظریف و البتّه مهم در این ماجرا نوع برخورد رژیم صهیونیستی است. این رژیم درحالیکه همچنان مشغول تخریب زیرساختهای سوریه است ــ زیرساختهایی که بنای دوبارهی آنها سالهای متمادی طول میکشد و هزینهی بسیار هنگفتی نیز دارد ــ و حتّی بخشی از خاک این کشور را اشغال کرده و رسماً میگوید قصد عقبنشینی نیز ندارد، مدّعی است که خواهان رابطهای دوستانه با حکومت جدید سوریه است! این رفتار دقیقاً مشابه همان عملیّات روانی مضحکی است که این رژیم سعی دارد روی مردم ایران انجام داده و وانمود کند که مشکلی با ایران و مردمش ندارد و مشکلش با جمهوری اسلامی است. صحنهی امروز سوریه میتواند سادهلوحترین افراد را نیز از خواب بیدار کند که ایران با چه دشمنانی طرف است و چقدر باید در این میدان هوشیار بود و اسیر عملیّات روانی دشمن و دنبالههای آن نشد. در ادامه، به یکی دیگر از جنبههای عملیّات روانی دشمن در قضایای اخیر که با واکنش رهبر انقلاب نیز مواجه شد، اشاره میشود.
*
تکرار شبههای قدیمی
با سقوط دولت سوریه، برخی شروع به شماتت و بیهوده دانستن حضور ایران در این کشور در سالهای گذشته کردند و آن را زیر سؤال بردند. هرچند نباید اهداف همهی این افراد را یکی دانست، امّا بدون شک اصلیترین خط مربوط به دشمنان جمهوری اسلامی است که اساساً قدرت منطقهای ایران را برنتافته و مانع منفعتطلبیهای خود میدانند و میبینند. اینها همان کسانی هستند که از سالها پیش، هر گونه سیاستورزی و کنشگری ایران در منطقه را زیر سؤال برده و با انواع و اقسام ترفندها و عملیّات روانی و شبههپراکنی به آن حمله میکردند.
*
تروریستهای بدون مرز
رهبر انقلاب، در این سخنرانی، بخشی از منطق حضور نظامی ایران در سوریه را تبیین کردند و به مقابله با این موج جدید و البتّه تکراری پرداختند. در واقع، باید گفت ایشان با تبیین این موضوع، به جریان حزباللهی و مردم گوشزد کردند که در برابر عملیّات روانی جدید دشمن نباید دچار تردید و تزلزل شده و منطق محکم و قوی حضور در سوریه را از یاد ببرند. ایران وقتی با درخواست رسمی دولت سوریه وارد این کشور شد که بخش عمدهای از خاک این کشور و همینطور عراق، مورد تاختوتاز یک گروه تروریستی وحشی به نام «داعش» بود؛ گروهی که از دهها کشور عضو داشت و عملاً متعلّق به هیچ کشور و سرزمینی نبود و خود را محدود به هیچ مرزی نیز نمیدانست؛ همچنین، به مرزهای ایران نزدیک شده بود و اگر تدبیر جمهوری اسلامی ایران نبود، هیچ دلیلی نداشت که پشت مرزهای ما متوقّف شود. در واقع، باید گفت که «داعش» پشت مرزهای ایران خودخواسته متوقّف نشد، بلکه با ایستادگی و با جانفشانی از پیشروی آن ممانعت شد.
از سویی دیگر، این گروه در دشمنی با مقدّسات نیز اوج خباثت را از خود نشان داده بود؛ با تمسّک بر تفکّری تکفیری، افراد را به جرم همسو نبودن با این تفکّر، کشتار میکرد و به بردگی میگرفت؛ اماکن مقدّسه نیز از شرّ آن در امان نبود و شریفترین حرمها در عراق و سوریه، از سوی این گروه خطرناک تهدید میشدند. هوشمندی، عدم انفعال و حضور بموقع ایران در میدان، هر دو تهدید فوق را خنثیٰ کرد.
دشمن و اعوانوانصارش سعی دارند این مسلّمات را از اذهان دور کرده و حضور مستشاری ایران در میدان عراق و سوریه را سیاستی ضدّ ثبات منطقه و توسعهطلبانه و ماجراجویانه با هزینههای هنگفت و سنگین جلوه دهند. بخشی از بیانات تبیینی رهبر انقلاب، مقابله با این موج بود.
*
درسها و عبرتها
یکی از مهمترین بخشهای بیانات رهبر انقلاب درسها و عبرتهای ماجرای سوریه است. دشمن همیشه مشغول دسیسه و توطئه است، امّا این دسیسهها وقتی به نتیجه میرسند که با اشتباهات جبههی خودی ترکیب شوند؛ اشتباهاتی همچون غفلت، انفعال، غرور، نشان دادن ضعف، اعتماد به تبسّم دشمن، حقیر شمردن آن و امثال اینها.ترساندن مردم و بهاصطلاح خالی کردن توی دل آنها، یکی از اشتباهاتی است که عدّهای در داخل مرتکب آن میشوند. البتّه که سرنخ این خط در دست خود دشمن است. در نظامی که متّکی به قدرت و حضور مردم در صحنه است، ترساندن و مأیوس کردن مردم شلّیک مستقیم به قدرت کشور است و زمینه را برای تحقّق انواع و اقسام توطئهها و دسیسهها فراهم میسازد. از همین منظر بود که رهبر انقلاب اینگونه عملکردها را جرم دانسته و خواستار پیگیری آن شدند.
*
صحنهی نبرد اصلی
و بالاخره نکتهی مهم و پایانی آنکه همانطور که رهبر انقلاب تأکید کردند، مقاومت یک تفکّر و اعتقاد و ایمان است. تفکّر و ایمان و اعتقاد، با بمب و گلوله نهتنها از بین نمیرود و نابود نمیشود، بلکه قویتر و مستحکمتر نیز خواهد شد. آنچه میتواند مقاومت را تهدید و تضعیف کند، ایجاد تزلزل، یأس، غفلت و هر آن چیزی است که در این ایمان و اعتقاد قلبی، رخنه ایجاد کند. صحنهی نبرد اصلی، پیش و بیش از آنکه در زمین و آسمان و دریا باشد، در ذهنها و قلبها است. اگر در این میدان، قوی و مستحکم باشیم، روی زمین نیز با همهی فرازوفرودهایش پیروز خواهیم بود؛ باذنالله.
منبع:https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif
ارسال نظر