دکتر محمد علی آذرشب در نخستین وبینار بینالمللی «الشعر فی ساحة طوفان الاقصی» تصریح کرد که طوفان الاقصی بیانگر احساسات امت اسلامی در برابر کسانی است که کرامت آنها را زیرپاگذاشتهاند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، نخستین وبینار بینالمللی «الشعر فی ساحة طوفان الاقصی» با حضور جمعی از شاعران داخلی و خارجی به همت معاونت امور بینالملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، امروز (سهشنبه) کار خود را آغاز کرد.
دکتر محمد علی آذرشب، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر کشورمان در ابتدای این وبینار اظهار داشت: طوفان الاقصی در حقیقت انقلابی بزرگ است که از احساسات امت اسلامی در برابر کسانی که به کرامت آنها اهانت کرده و سرزمین آنها را اشغال کردهاند، حکایت دارد.
وی با بیان این که این انقلاب باید با احساساتی جوشان همراه باشد، گفت: این احساسات امروز بر زبان همه فرزندان امت عربی و اسلامی به شیوههای مختلف جریان دارد و با هنر، ادبیات و سلاح از آن سخن میگویند.
آذرشب در ادامه اظهار داشت: حتی سخنان و بیانیههای حماس که توسط ابوعبیده قرائت میشود، نوعی شعر و ادبیات بوده و از مراتبی از احساس برخوردار است.پ
وی با بیان این که همه امت اسلامی از طریق ادبیات، هنر و سخنرانیها از احساسات خود دررابطه با این انقلاب بزرگ سخن میگویند، این انقلاب را مسئلهای مهم در تاریخ امت اسلامی خواند که بیانگر زنده بودن این امت و اراده آن برای مقاومت است.
استاد دانشگاه تهران با بیان این که این ملت در برابر شکست و هر صلحی که بخواهد جان او را بگیرد، انقلاب کرده است، گفت: همه کسانی که عظمت آن را درک میکنند، باید با آن همراه شوند و شعرا در صدر هنرمندانی هستند که احساسات خود در برابر این انقلاب بزرگ سخن میگویند.
وی با بیان این که زنده نگه داشتن، از اولیتهای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است، تصریح کرد: این وبینار از زنده بودن احساسات همه امت اسلامی از هر رنگ، زبان و نژادی و وحدت دایره تمدنی آن حکایت دارد.
وی توضیح داد: وحدت دایره تمدنی یعنی اگر بخشی از این امت شاد باشند، این شادی همه را در بر میگیرد و اگر برخی از این امت محزون باشند، همه آنها محزون میشوند.
در ادامه این وبینار شعرایی از جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، پاکستان و سوریه اشعار خود را قرائت کردند.
ارسال نظر