وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
شکست اسرائیل در سرکوب مقاومت / اگر همه کشورهای عربی مانند یمن عمل می‌کردند جنگ غزه پایان یافته بود
۱۴۰۲/۱۱/۱۱ ۱۰:۲۸ 229
فعال و پژوهشگر فلسطینی درگفت‌وگو با تقریب:

شکست اسرائیل در سرکوب مقاومت / اگر همه کشورهای عربی مانند یمن عمل می‌کردند جنگ غزه پایان یافته بود

سامی العریان، فعال و پژوهشگر فلسطینی تاکید کرد اسرائیل نتوانست از طریق جنگ وحشیانه خود علیه غزه، اهداف خود برای سرکوب مقاومت فلسطین و از بین بردن گروه‌های مقاومت را محقق کند.


دکتر «سامی العریان»، فعال و پژوهشگر فلسطینی و مدیر مرکز مطالعات اسلام و امور بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب خاطر نشان کرد که این شکست و ناکامی رژیم صهیونیستی در سطح سیاسی و نظامی ادامه خواهد یافت و این رژیم هرگز قادر به جبران شکست روز هفتم اکتبر 2023(عملیات طوفان الاقصی) در برابر مقاومت نخواهد بود.

العریان درباره آخرین تحولات نوار غزه در سایه ادامه تجاوزات مستمر و بی‌وقفه ارتش رژیم صهیونیستی به تقریب گفت: رژیم صهیونیستی به دنبال تحقق چندین هدف از طریق ارتکاب جنایات کشتار دسته جمعی علیه ملت فلسطین است که شاید اولین هدف این رژیم، جبران شکستی باشد که در هفتم اکتبر 2023 در عملیات طوفان الاقصی به این رژیم تحمیل شد، عملیاتی که وجهه این رژیم را در برابر افکارعمومی‌اش درهم شکست، چرا که خود را صاحب ارتشی به زعم خود شکست‌ناپذیر می‌دانست، ارتشی که به گمان آنها می‌تواند تمام دشمنانش را یک جا و به سرعت و به صورت کوبنده شکست دهد؛ اما این تصویر در عملیات طوفان الاقصی درهم شکسته شد.

العریان ادامه داد: رژیم صهیونیستی به دنبال بازیابی این تصویر و ترمیم آن و اعاده اقتدار از دست رفته از طریق ارتکاب جنایاتی است که هر روزه علیه مردم غزه به ویژه زنان و کودکان مرتکب می‌شود و به تخریب زیرساخت‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها، نانوایی‌ها و دانشگاه‌ها می‌پردازد به طوری که تاکنون بیش از 70 درصد ساختمان‌های غزه به طور کلی یا جزئی تخریب شده است.

وی در ادامه گفت: مشکل دیگر رژیم صهیونیستی این است که جمعیت فلسطینیان و عرب‌ها از جمعیت یهودیان در داخل فلسطین تاریخی فراتر رفته است و اگر با همین آهنگ افزایش یابد، این مشکل  تاریخی هیچ راه حلی ندارد، زیرا در آن صورت حقوق اکثریت در برابر حقوق اقلیت قرار خواهد گرفت و این مسئله سبب تنگنای شدید رژیم صهیونیستی در خارج فلسطین خواهد شد، چرا که مدعی وجود دموکراسی بر اساس اکثریت یهودی که هیچ اصالتی ندارند، شده است.

العریان افزود: رژیم صهیونیستی با این بهانه به دنبال محروم کردن ملت فلسطین از بدیهی  و ساده‌ترین حقوق قانونی و سیاسی خود است و به همین سبب به دنبال سوء استفاده از این جنگ وحشیانه علیه غزه برای اجرای طرح جمعیتی خود از طریق کوچاندن اجباری بخش عظیمی از ملت فلسطین است که نقطه شروع این نقشه از غزه بوده و ممکن است پایان آن در کرانه باختری رقم بخورد.

وی تاکید کرد: البته این نقشه رژیم صهیونیستی شکست خواهد خورد، زیرا فلسطینیان این حقیقت را از نکبت(فاجعه و شکست و اشغال سرزمین فلسطین) سال 1948 فراگرفته‌اند مبنی بر این که اگر یک فلسطینی از سرزمینش رانده شود، دشمن اجازه نمی‌دهد بار دیگر به سرزمینش بازگردد، زیرا این نقشه‌ای طراحی شده از سوی سردمداران رژیم صهیونیستی است.

حمایت نامحدود آمریکا از جنگ غزه
این پژوهشگر فلسطینی درباره ارزیابی خود از حمایت نامحدود آمریکا از جنگ این رژیم علیه غزه اظهار داشت که آمریکا به رژیم صهیونیستی اینگونه نگاه می‌کند که این ساختار در نتیجه نژادپرستی اروپایی شکل گرفته که از چندین قرن پیش در اروپا و غرب وجود داشته و استعمار این رژیم را در نتیجه سقوط خلافت عثمانی و تجزیه کشورهای اسلامی وارد منطقه کرد و برای انتقال این بحران به منطقه نقشه کشید. بر این اساس که یهودیان را از اروپا به قلب جهان اسلام منتقل کند، تا صهیونیسم بر این مکان سلطه داشته باشد و شروع به فتنه‌افکنی میان مسلمانان و از هم فروپاشی جهان اسلام کرد، تا جهان اسلام که همواره در برابر نقشه‌های استعمار جهانی ایستاده، دچار از هم گسستگی و فروپاشی شود.

وی افزود: هدف از عملیات هفتم اکتبر(طوفان الاقصی)، ضربه زدن به این ایده و نقشه صهیونیستی بود، به ویژه اینکه استعمار توانسته است طی دهه‌ها پیش، زمینه عادی‌سازی روابط برخی کشورهای عربی مانند مصر و اردن و همچنین سازمان آزادیبخش فلسطین با رژیم صهیونیستی را فراهم کند و پس از آن در سال 2020، روابط این رژیم با امارات، مغرب و بحرین هم عادی شود و به دنبال آن بود تا با گسترش عادی سازی، با خیال راحت به رقابت با چین بپردازد که به یک قدرت غیر قابل انکار تبدیل شده است. استعمار تلاش کرده سنگینی بار این رویارویی را کم کند و به همین سبب، مأموریت حفظ منافع خود در برابر چالش‌هایی مانند ایران و مقاومت در منطقه را به عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی داده است.

العریان تاکید کرد: عملیات طوفان الاقصی برای شکست این ایده و نقشه اجرا شد، به همین سبب آمریکایی‌ها به حمایت جنون آمیز از اسرائیل پرداخته و هر آنچه را در توان داشته و همه امکاناتشان را در اختیار این رژیم قرار دادند، زیرا نمی‌خواهند که این رژیمی که در قلب جهان اسلام و کشورهای عربی ایجاد کرده‌اند، این تصویر بازدارندگی را از دست دهد، همچنان که آمریکا به دنبال اعتماد بخشی به جامعه صهیونیستی و ارتش رژیم اشغالگر و نیز برخی کشورهای منطقه است تا همچنان به حفظ منافع آن در منطقه ادامه داده و فرصت برای آمریکا فراهم شود تا به رقابت با چین و مهار آن بپردازد.

این پژوهشگر فلسطینی ادامه داد: به همین سبب شاهد واکنش وحشیانه آمریکا به عملیات طوفان الاقصی و حمایت کامل آن از تجاوزات رژیم اسرائیل و عملیات کشتاردسته جمعی ملت فلسطین بودیم که همچنان ادامه دارد.

العریان درباره چرایی این تلاش‌ها و اقدامات آمریکا و دیگر حامیان غربی رژیم صهیونیستی گفت: تصور می‌کنم آنها به این نتیجه رسیده‌اند که این راهبرد آنها هم شکست خورده است، زیرا جهان اکنون توانسته در محاسبات خود و نیز دیدگاهش در خصوص مسئله فلسطین بازنگری کند، آمریکا و دیگر کشورهای غربی همچنین این حقیقت را درک کرده‌اند که فلسطینیان مقبولیت و محبوبیت بالایی پیدا کرده‌اند و یک تحول ریشه‌ای نه تنها در سطح جهان بلکه همچنین در جامعه آمریکا در قبال مسئله فلسطین ایجاد شده است.

وی افزود: محکومیت رفتار رژیم صهیونیستی در دادگاه جنایی بین‌المللی پیروزی دیگری در سطح بین‌المللی برای این مسئله محوری قلمداد می‌شود و حتی اگر دادگاه حکمی در محکومیت جنایات نسل‌کشی که اشغالگران هر روز در غزه مرتکب می‌شوند، صادر نمی‌شد، هم پیروزی برای مسئله فلسطین و سقوط و شکست جدید برای نظام سنتی جهانی می‌بود. نظامی که فقط آمریکا از این نظام حمایت می‌کند، در حالی که مقبولیت خود را در سطح بین المللی به تدریج از دست می‌دهد.

مدیر مرکز مطالعات اسلام و امور بین الملل درباره ارزیابی خود از مواضع کشورهای عربی و اسلامی در خصوص جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه اظهار داشت مشکل نظام‌های عربی و اسلامی این است که یک دیدگاه واقعی در خصوص مشکلاتی که این جوامع از زمان سقوط خلافت عثمانی با آن روبه‌رو هستند و آغاز نفوذ بیگانگان ندارند، بیگانگانی که بر اوضاع ما مسلط شده‌اند.

تنها ایران، بحران حاکم بر جهان اسلام را درک کرد
العریان در عین حال تاکید کرد: نکته متمایز و ویژه، این است که جمهوری اسلامی ایران تنها کشور اسلامی است که این بحران حاکم بر جهان اسلام را درک کرد و از استقلال کاملی در جهان اسلام بهره می‌برد و به همین سبب(حمایت از فلسطین) در معرض فشارها و تحریم‌های فراوان قرار گرفته است.

وی افزود: در سطح جهان عرب و اسلام باید یک جنبش آگاه‌سازی و روشنگرانه وجود داشته باشد مبنی بر اینکه علت بحرانی که در آن وجود دارد، دنباله‌روی و وابستگی و غربگرایی نظام‌های عربی است که شاهد نفوذ بیگانگان بر تمام نظام‌ها و حاکمان کشورهایمان است که یا به نظام‌های ضعیفی تبدیل شده‌اند که قادر به رهایی از سیطره و نفوذ استعمار غربی نیستند و یا با آنها همدست و جزئی از این نظام برای حفظ منافعشان هستند.

العریان خاطرنشان کرد: در نتیجه گروه‌ها و نیروهای پویا و بیدار در جوامع ما که خواهان رهایی کشورهایشان از سرسپردگی به بیگانگان هستند، باید بر ضربه زدن به نفوذ بیگانگان متمرکز شوند تا بتوانیم استقلال و حاکمیت و آقایی خود را بازیابیم.

مدیر مرکز مطالعات اسلام و امور بین الملل تصریح کرد: شاید اوج نفوذ بیگانگان در منطقه در تحمیل رژیم صهیونیستی به منطقه باشد به همین سبب هدف ما، فروپاشی و نابودی این رژیم است، یعنی هیچ یک از راهکارهای سیاسی یا آنچه به راه حل دو کشور موسوم است، را نپذیریم، زیرا رژیم صهیونیستی نمی‌تواند در این منطقه به حیات خود ادامه دهد، مگر در صورتی که قوی‌تر از تمام کشورهای منطقه بوده و سلطه داشته باشد.

در نتیجه اگر این رژیم را در میان خود بپذیریم، ضعیف خواهیم ماند و قادر به هیچ نهضت و رشد و شکوفایی تمدنی یا علمی یا سیاسی و حتی برپایی نظام دموکراتیک در کشورهایمان نخواهیم بود. زیرا اسرائیل، به هرگونه پیشرفت ما به عنوان عامل تهدیدی برای موجودیت خود نگاه می‌کند و تلاش خواهد کرد از طریق نفوذ بیگانگان تمام این تلاش‌های ما را با شکست روبه‌رو کند و این تأکیدی بر این حقیقت است که ما هیچ راه جایگزینی جز متلاشی و نابودی این رژیم نداریم.

العریان با تمجید از نقش و موضع یمن در قبال تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و حمایت از ملت مظلوم فلسطین در آن منطقه به تقریب گفت اگر یک اراده واقعی در کشورهای اسلامی و عربی وجود داشت و از بیگانگان نمی‌ترسیدند، در آن صورت قادر به مقابله با این قلدرمآبی و زورگویی اسرائیلی ـ آمریکایی بوده و می‌توانستند به سمت تحقق اهداف حرکت کنند که چنین وضعیتی را اکنون درخصوص یمن شاهد هستیم که جسورانه و با اراده قوی آشکار اعلام کرده که هرگز با کشتاردسته جمعی ملت فلسطین موافق نخواهد بود و تمام راه‌های کشتیرانی بین‌المللی را به روی رژیم صهیونیستی بسته است تا این رژیم به تجاوزات خود پایان دهد.

موضع یمن، موضع شرافتمندانه‌ای است
وی افزود موضع یمن، موضع شرافتمندانه‌ای است و اگر کشورهای اسلامی و عربی چنین تصمیمی مانند یمن گرفته بودند، اکنون جنگ پایان یافته بود.

مدیر مرکز مطالعات اسلام و امور بین‌الملل افزود: وقتی کشورهای اسلامی و عربی با وجود بهره‌مندی از امکانات و توانمندی‌های نظامی و بازدارنده در وارد کردن حتی یک بطری آب به غزه ناتوان و عاجز هستند، معنایش این است که آنچه بر این منطقه سیطره دارد، اراده اسرائیلی است، ما مسلمانان و عرب‌ها چگونه می‌توانیم بپذیریم که صهیونیست‌ها بر منطقه ما سیطره داشته باشند و اراده آنها حاکم باشد، در حالی که نظاره‌گر نسل‌کشی و کشتار برادرانمان در فلسطین هستیم؟

وی درباره تجاوزات آمریکا و انگلیس به یمن به جرم حمایت این کشور از مردم مظلوم غزه گفت: اینها نمی‌خواهند الگوی یمن به موفقیت برسد و بر منطقه حاکم شود، زیرا اگر یمن موفق به اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی شود، برای آنها(آمریکا وانگلیس ) مشکل‌ساز خواهد بود، به همین سبب با این الگو می‌جنگند، الگویی که رژیم زورگو و قلدرمآب صهیونیستی را به چالش کشانده است، رژیمی که نمی‌تواند در تمام جبهه‌ها بجنگند به همین سبب آمریکا و انگلیس بلافاصله به حمایت از آن شتافتند.  در صورت موفقیت الگوی یمنی، دستاوردی که جوانان فلسطینی در عملیات هفتم اکتبر(طوفان الاقصی) کسب کردند، تکرار خواهد شد، زیرا الگوی یمن، الگویی الهام بخش است مبنی بر اینکه شکست اسرائیل و به خاک مالیدن بینی اسرائیل امکان دارد.

ارسال نظر