وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
رویوران: در طوفان الاقصی برای اولین بار دادگاههای بین المللی علیه اسرائیل به صورت مستقیم موضع می‌گیرند
۱۴۰۲/۱۲/۰۲ ۰۹:۱۲ 165
هفتاد و هفتمین نشست تحلیلی- تخصصی خبرگزاری تقریب برگزار شد

رویوران: در طوفان الاقصی برای اولین بار دادگاههای بین المللی علیه اسرائیل به صورت مستقیم موضع می‌گیرند

هفتاد و هفتمین نشست تحلیلی- تخصصی خبرگزاری تقریب با حضور "حسین رویوران" کارشناس مسئل غرب آسیا و جعفر قنادباشی کارشناس مسائل خاورمیانه در غرفه تقریب در محل بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری تقریب، حسین رویوران در این نشست به تحلیل مسائل اخیر فلسطین از جمله طوفان الاقصی و حملات رژیم صهیونیستی به رفح پرداخت که مشروح آن در ادامه می‌آید:

در رفح ما شاهد یک نوع سردرگمی از طرف رژیم صهیونیستی هستیم؛ از طرفی نتانیاهو اعلام می‌کند که عملیات را تا پیروزی کامل ادامه می‌دهیم، از سوی دیگر ارتش اعلام می‌کند که چنین آمادگی وجود ندارد.

به دلیل اتحاد بین المللی علیه عملیات رفح، سیاسی‌ها با نظامی‌ها در اسرائیل دو نظر متفاوت درباره ادامه جنگ دارند.

تثبیت، مهمترین رکن یک عملیات نظامی است که برای اسرائیل امکان پذیر نیست؛عملیات رفح برای باج گیری از آمریکاست و از سویی  اسرائیل می‌خواهد شرایط خود را در بحث آزاد سازی اسرا تسهیل کند.

امروز اسرائیل دچار یک بحران جدی است اما  سعی می‌کند نشان دهد در موضع خوبی است؛ در حالی که اسرائیل عملیات نظامی را چند ماه پیش شروع کرد تا شرایط را تغییر دهد اما به هیچ یک از اهداف خود نرسید و ما در مقابل یک شکست جدی برای اسرائیل هستیم که با برخی گنده‌گویی‌ها لاپوشانی می‌شود.

محور مقاومت علی‌رغم اینکه هیچ پیمان امضا شده‌ای نداشت، اما پس از طوفان الاقصی به میدان حمایت از فلسطین آمد؛ حزب الله در شرایط سختی به خصوص از نظر اقتصادی است؛ انصار الله نیز از یک جنگ ویرانگر بیرون آمده است، اما در عین حال همیاری کردند؛ محور مقاومت با همه سختی‌ها و مشکلاتی که داشت روز به روز اتحادش بیشتر شد؛ در حالی که  طرف مقابل یعنی طرف غربی ریزش‌های زیادی داشت؛ غربی‌‌ها به اسرائیل اجازه نسل کشی دادند اما کم کم در جوامع غربی به خصوص در آمریکا و اسرائیل یک بیداری به وجود آمد و مجبور شدند تحت فشار افکار عمومی عقب نشینی کنند.اسرائیل روز به روز در معرض فشار بیشتر و حتی از سوی هم‌پیمانان خود است و غرب نیز در بسیاری از تجمعات بین المللی تحت فشار است.

در طوفان الاقصی تحولات زیادی اتفاق افتاد که در عملیات قبلی این چنین نبود؛ در این عملیات، اجماع سازی جهانی در حمایت از فلسطین، خیلی گسترده بود و برای اولین بار دادگاههای بین المللی علیه اسرائیل به صورت مستقیم موضع می‌گیرند در حالی که این مسأله قبلا خط قرمز بود.امروز آمریکا و رژیم صهیونیستی نگران آینده هستند.

رویوران به اهمیت تقریب و وحدت در مسئله حمایت از غزه نیز اشاره کرد و گفت: تقریب بین مذهب اسلامی از اول انقلاب یک دغدغه بوده است، اما به دلیل اینکه تفکر امت- ملت با الگوی دولت- ملت در تعارض است، متاسفانه در اذهان برخی در عمل اتفاقی در این زمینه نیفتاده است و این نیاز به شوک دارد‌.بحث فلسطین شوک مورد نیاز وحدت است؛ الان محور مقاومت علی‌رغم مشکلاتی که داشت جلو آمدند و نشان دادند که اراده و وحدت خونی موجود است.

وحدت در سایه چالش و مبارزه طلبی دشمن شکل می گیرد و نه در عافیت طلبی؛ امروز به دور از هرگونه حساسیت مذهبی این حمایت از فلسطین صورت می‌گیرد.حشد الشعبی برخی از فرماندهان خود را از داست داده؛ یمن شجاعانه به میدان آمده؛ حزب الله بسیاری از نیروهای خود را از دست داده است.

امروز ما در مقابل یک الگوی جدید و یک هدف هستیم و آن بحث اولویتهای امت است؛دشمن مشترکی داریم که علیه آن عملیات نظامی شکل گرفته است.

وی گریزی هم به مسئله انتخابات پیش رو زد و گفت: زمانی که اکثریت مردم در انتخابات حضور پیدا کنند، دشمن ناامید می‌شود و عیله ما سرمایه‌گذاری نمی‌کند؛ در حالی‌که اگر مشارکت کم شود، دشمن طمع و برنامه‌ریزی می‌کند؛ پس انتخابات روی امنیت ملی بسیار تاثیرگذار است.

انتخابات شاخص بسیار مهمی در تثبیت نظام و حفظ امنیت جامعه است.تحریم انتخابات هیچ مشکلی را حل نمی‌ کند.بحث اجماع‌سازی و تقریب در سطح ملی پیامد سیاسی دارد و نمی‌توان آن را نادیده گرفت که در غیر این صورت باید هزینه‌های سنگینی داد.

ارسال نظر