اندیشمند اسلامی از کشور فرانسه تاکیدکرد: اقدامات ضداسلامی، بهویژه ضد شیعی و ضدایرانی نشان دهنده این است که دولتهای اروپائی به منشور حقوقبشر احترام نمیگذارند و به توافقنامههای خود با ایران پایبند نیستند.
به گزارش خبرگزاری تقریب، عماد حمرونی، اندیشمند اسلامی از کشور فرانسه در وبینار در وبینار " آزادی بیان در غرب دستاویزی برای اسلام هراسی" که امروز به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و در محکومیت بسته شدن مراکز اسلامی در آلمان برگزار شد، اظهار داشت: مسئولین آلمانی روز چهارشنبه گذشته مطابق با 28 ژوئیه اعلام کردند که مرکز اسلامی هامبورگ و چهار مسجد دیگر را به بهانه حمایت از مقاومت لبنان تعطیل کردند.
وی در این باره توضیح داد: متاسفانه آلمان نشان داد که نمیتواند پذیرای گوناگونی فرهنگی، حقوق بشر، حقوق شهروندان آلمانی،-خواه مسلمان باشند یا غیرمسلمانان- باشد.
این اندیشمند فرانسوی با بیان این که این شهروندان نمیتوانند مکانهای عبادت و فرهنگی خود را داشته باشند، گفت: مرکز اسلامی هامبورگ در سال 1950 تاسیس شد. از سال 1950 تا به امروز این مرکز فقط فعالیتش متمرکز بر رسیدگی به مسائل فرهنگی و دینی جامعه مسلمانان در آلمان بود.
وی تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ و مساجدی که هدف این تصمیم قرار گرفتند را بیانگر این مسئله دانست که آلمان مانند فرانسه راه اسلام ستیزی را در پیش گرفته است و خاطر نشان کرد که در فرانسه نیز ما شاهد سختگیری دولت فرانسه در قبال مراکز دینی و فرهنگی (اسلامی) هستیم.
حمرونی با اشاره به این که فرانسویها در سال 2018 به مرکز الزهرا در شمال فرانسه حمله و آن را تعطیل کردند، تصریح کرد: آنها در همان سال دانشگاه المصطفی را در پاریس بستند. بنابراین این اقدامات ضداسلامی، بهویژه ضد شیعی و ضدایرانی نشان دهنده این است که این دولتهای اروپائی به منشور حقوقبشر احترام نمیگذارند و به توافقنامههای خود با ایران پایبند نیستند.
وی افزود: بستن مرکز هامبورگ نشان داد که حضور یک اسلام باز، معتدل و اسلامی که دعوت به همگرایی و هماهنگی در آلمان و اروپا میکند باعث آزار مسئولینی میشود که در آلمان، فرانسه و اروپا بر سر کار هستند. وظیفه نهادهای اسلامی ما به ویژه در ایران، در عراق و در دیگر نقاط جهان این است که از حق مسلمانان اروپائی برای داشتن مکان عبادت خود و برای داشتن حق ابراز فرهنگی دفاع کنند.
این اندیشمند مسلمان با بیان این که حوزه در ایران و در عراق و مراجع بزرگ باید مسئولیت خود را در قبال حضور و وجود جامعه مسلمانان در اروپا به عهده بگیرند، گفت: آنها باید از حق جوانان مسلمانان آلمانی، فرانسوی، بریتانیائی، اسپانیائی، بلژیکی و دیگر ملیتها برای داشتن مکانهای عبادت و مراکز فرهنگی دفاع کنند.
وی ادامه داد: تصمیم بر بستن مرکز اسلامی هامبورگ، تصمیمی است که مخالف با حقوق اسلامی و حتی مخالف با دموکراسی لیبرال اروپائی و غربی است. ما باید با هم از حقوق مسلمانان، شیعه یا سنی، مانند دیگر شهروندان مسیحی و یهودی که از این حقوق بهرهمند هستند، دفاع کنیم. تجاوز به حقوق مسلمانان اروپائی نباید ادامه پیدا کند چون ما باید به عنوان شهروندان اروپائی و به عنوان مسلمان و به عنوان شیعه به حضور خود ادامه دهیم.
ارسال نظر