وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
به موازات تضعیف علم، تحجر و جهل غلبه پیدا می کند/تبیین اولویت های مهم در مسیر تحقق وحدت
۱۴۰۱/۰۷/۱۹ ۰۹:۲۲ 91
حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی:

به موازات تضعیف علم، تحجر و جهل غلبه پیدا می کند/تبیین اولویت های مهم در مسیر تحقق وحدت

نماینده ولی فقیه در استان کردستان تاکید کرد: رهبر معظم برای مقابله با داعش، تمرکز بر پژوهش و علم را توصیه فرموده اند.


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان در سخنانی در وبینار پنجم سی و ششمین کنفرانس وحدت، به اولویت های مهم در مسیر تحقق وحدت اشاره کرد و اظهار داشت: برای تقویت وحدت و جلوگیری از تفرقه به نظر می رسد اولویت اول، تمرکز و تقویت مذاهب اهل سنت در کشور است. در کشور مذاهب فقهی، حنفی و شافعی فعالیت هایی را دارند و اگر هر کسی بر مبنای مذهب و افکار و فقه خود، تربیت و تقویت شود بخشی از مشکلات جهان اسلام از بین می رود. به عنوان نمونه در کردستان در زمینه تربیت فقه شافعی قدری مشکلات دیده می شود که می توان با تقویت مدارس و تربیت افراد تحصیلکرده و طلاب به نتایج بهتری دست یافت.

وی در ادامه با بیان اینکه هر چقدر علم تضعیف شده متقابلا تحجر و جهل غلبه پیدا کرده است، افزود: رهبر معظم برای مقابله با داعش، تمرکز بر پژوهش و علم را توصیه فرموده اند. بنابراین گام اول، تقویت مدارس و تربیت طلاب علوم دینی و از طرفی هم دانشگاه است که دانش آموختگان بتوانند با تسلطی که پیدا می کنند، جامعه را روبه تعالی و ترقی به پیش ببرند. این کار در کردستان در حال انجام است و تصمیم گرفته شده حوزه هایی که کم رونق شده اند، رونق بگیرند و با تمرکز بر فقه و عقاید خود تحصیل کنند. این امر برای جلوگیری از تفرقه و تفرقه افکنی و پیشبرد اهداف و انسجام اسلامی ضروری است. نکته دوم این است که هر مکتب فقهی و اعتقادی باید بر آرا و نظریات خود تکیه داشته باشد؛ حنفیان بر حنفی، شافعی بر شافعی و جعفری هم بر جعفری. یعنی باید تبادل نظر شده و ارتقا و رشد علمی صورت گیرد.

او با بیان اینکه بومی سازی بر اساس اقلیم هر کشور خیلی مهم است، بیان داشت: نیاز است به تعلیم و آموزش فقه شافعی در غرب کشور توجه شود. این در حالی است که علمای طراز اول یکی پس از دیگری یا از دنیا می روند و یا اینکه به سن کهولت رسیده اند که شاید بهره وری آموزش فقه را کم کرده باشد. وقتی قطب شافعی می تواند در منطقه ای مثل کردستان مورد توجه قرار گیرد، ما نباید از این مسئله غفلت بکنیم و این نیز باز به نکته اول مربوط می شود که باید این مکاتب تقویت شوند و همان شکل هم به دنیا عرضه شوند. البته تبیین و نقد و نظر و مباحثه و گفت و گوی میان این مکاتب با یکدیگر خیلی به رشد علمی و زمینه سازی برای وحدت کمک می کند.

حجت الاسلام پورذهبی با اشاره به اینکه باید شاخه های متعدد فقه را برای هر منطقه بومی سازی کرد، افزود: نکته مهم در این رویکردهای فرهنگی و متحد کننده، تمرکز بر نقاط مشترک است که در این زمینه برخی اقدامات مثبت هم صورت گرفته است. مثلاً تصرف و نگاه دراویش در کنار مباحث فقهی در غرب خیلی مورد توجه قرار دارد اما رویکرد مهم، توجه به اصول اصلی است که می تواند نقطه وحدت بین غرب، شمال، جنوب و شرق باشد. اما آیا ما می توانیم همان روش و سیستمی که در شرق داریم، همان را در غرب کشور پیاده کنیم؟ در این روند باید آداب و رسوم و فرهنگ های مختلف را مورد توجه قرار داد.

ارسال نظر