عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اقتصاد در حقیقت، قوامِ امت اسلامی و نقطه اتکای آن است،گفت: اقتصاد مقاومتی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. در امت اسلامی، متخصصان و افراد صاحب صلاحیت در امور اقتصادی باید مناصب و پستهای اقتصادی را بر عهده گیرند تا آنها به افراد فاقد صلاحیت واگذار نشود.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله محسن حیدری آل کثیر، عضو مجلس خبرگان رهبری در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: امروز ما باید بر روی ارزشهای اسلامی متمرکز شویم و به آنها اهتمام ویژه داشته باشیم. از جمله این ارزشهای مشترک، عدالت اجتماعی، معنویت، اقتدار اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است. همچنین در عرصههای حیاتی دیگر نظیر وحدت اسلامی، میان فرزندان امت، اقتصاد مقاومتی، آزادی، استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مسلمانان دارای ارزشهای مشترکی هستند.
وی افزود: ارزشهای مشترک دیگری نیز وجود دارد که هر مسلمانی میتواند با مطالعه به عمقِ آنها دست یابد و اهدافشان را متوجه شود. مطالعه متون دینی به ویژه قرآن کریم میتواند در این زمینه راهگشا باشد. کما اینکه خداوند متعال در آیه شریفه سوره حدید در قرآن کریم از قسط و عدل سخن گفته است.
آیت الله حیدری آل کثیر تصریح کرد: مقصود قرآن کریم در این آیه، عدالت به معنای وسیع و فراگیر آن بوده است؛ یعنی عدالت اجتماعی و اقتصادی. عدالت در واقع یکی از اهداف اصلی مبعوث شدن انبیاء و نازل شدن کتب آسمانی است.
وی در ادامه به آیه «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا» اشاره کرد و گفت: خداوند متعال مسلمانان را به وحدت و کنار گذاشتن تفرقه و اختلاف فراخوانده است.
وی با بیان اینکه اقتصاد در حقیقت، قوامِ امت اسلامی و نقطه اتکای آن است،گفت: اقتصاد مقاومتی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. در امت اسلامی، متخصصان و افراد صاحب صلاحیت در امور اقتصادی باید مناصب و پستهای اقتصادی را بر عهده گیرند تا آنها به افراد فاقد صلاحیت واگذار نشود.
آیت الله آل کثیر خاطر نشان کرد: یکی دیگر از ارزشهای مشترک، آزادی است، آزادی در واقع جزئی از فطرت انسانها است. انسان باید اقدامات خود را با آزادی و در چارچوب قوانین و مقررات تعیین شده در جوامع اسلامی انجام دهد.
وی تصریح کرد: احادیث و آیات در زمینه ارزشهای مشترک، بسیار هستند و ما از طریق مفهوم آیات و احادیث متوجه میشویم که جز با همکاری، اتحاد، همگرایی و همافزایی قادر به پیادهسازی ارزشهای مشترک در امت اسلامی نیستیم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطر نشان کرد: در امت اسلامی دو گروه هستند که مسئولیت خطیری برای پیادهسازی ارزشهای مشترک بر دوش دارند، یکی علما یا همان نخبگان در عرصههای گوناگون ازجمله عرصههای فقهی، اسلامی، اقتصادی، پزشکی، روان شناسی، جامعه شناسی، سیاسی، حقوقی، هنری و غیره و دیگری حکام کشورهای اسلامی .
وی در همین خصوص ادامه داد: همه نخبگان باید به نقش خود در تثبیت ارزشهای مشترک در صفوف امت اسلامی عمل کنند. آنها موظفند پیرامون این ارزشها دست به نظریهپردازی بزنند و این ارزشها را تبلیغ و ترویج کنند.
آیت الله آل کثیر با بیان اینکه فعالیت فرهنگی هم بسیار مهم است،گفت: طبیعتا تحقق این امر مهم با برگزاری کنفرانسها و نشستهای داخلی، منطقهای و بینالمللی میسر خواهد بود؛ درست همانند کنفرانس وحدت اسلامی که جمهوری اسلامی ایران هر ساله آن را برگزار میکند.
وی با بیان اینکه بر حکام لازم است تا تمامی ظرفیتهای خود را در راستای پیادهسازی ارزشهای مشترک اسلامی به کار گیرند، گفت: اگر حکام و علما با یکدیگر همکاری کنند، میتوانند امت اسلامی را به بالاترین درجات عزت، کرامت و پیشرفت در تمامی زمینهها برسانند. در چنین شرایطی امت اسلامی به الگویی برای تمامی بشریت تبدیل خواهد شد و آنها را به سمت اسلامِ جاویدان رهنمون میسازد.
ارسال نظر