وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
گفت‌وگو| تشکیل اتحادیه جهانی فرزندان شهدا/ اجرای مصوبات کمیسیون‌های مجمع تقریب در کنفرانس وحدت
۱۳۹۷/۱۰/۱۹ ۱۰:۵۷ 1423
ناظمی اردکانی به تقریب خبر داد

گفت‌وگو| تشکیل اتحادیه جهانی فرزندان شهدا/ اجرای مصوبات کمیسیون‌های مجمع تقریب در کنفرانس وحدت

محمد ناظمی اردکانی معاون امور اجتماعی مجمع جهانی تقریب مذاهب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، درباره اجرای مصوبات کمیسیون‌های معاونت اجتماعی مجمع تقریب در سی و دومین کنفرانس وحدت، گفت: در سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت، معاونت اجتماعی مجمع تقریب، عهده دار اجلاسیه ای تحت عنوان "نقش فعالان سیاسی و احزاب در کاهش اختلافات مذهبی و حمایت از آرمان فلسطین" بود که این اجلاسیه سه مصوبه مهم داشت.

وی بر همین اساس افزود: در این اجلاس بررسی شد اول اینکه چگونه در سطح جهان، گفتمان سیاسی برای حمایت از آرمان فلسطین تولید بشود؟ مصوبه دیگر این بود که برای هم افزایی و همبستگی فعالان سیاسی و احزاب اسلامی و اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت، در کشورهای مختلف، نشست‌های داخلی و منطقه‌ای برگزار شود و مصوبه سوم نیز تاکید داشت برای تضمین وحدت در جهان اسلام، جریان‌های سیاسی و مذهبی به هم پیوند بخورند و از این رو سیاست و دیانت در جهان اسلام باید همانند یکدیگر باشد.

اردکانی تصریح کرد: این سه مصوبه نیاز به کار مطالعاتی و نیاز به صاحبنظران سیاسی جهان اسلام دارد تا طی نشست هایی، راهکارهای اجرایی مصوبات را دنبال کنند که اتحادیه جهانی فعالان سیاسی جهان اسلام این امر مهم را در دستور کار خود قرار داده است.

معاون امور اجتماعی مجمع تقریب ادامه داد: در سی و دومین کنفرانس وحدت، سه کمیسیون هم برگزار شد؛ اولین کمیسیون در خصوص "نقش جمعیتها و سازمانهای مردم نهاد تقریبی در اجرای راهبرد دیپلماسی وحدت و حمایت از آرمان فلسطین" بود که 60 شخصیت خارجی و 110 شخصیت داخلی در آن حضور داشتند و 8 شخصیت خارجی و 10 شخصیت داخلی نیز در آن سخنرانی کردند.

وی افزود: این کمیسیون هم سه مصوبه مهم داشت؛ مصوبه اول این بود که جمعیتهای تقریب نهاد با حضور نخبگان اقشار مختلف اجتماعی در کشورهای مختلف تشکیل شود و مجمع تقریب مذاهب از شکل گیری این جمعیت ها حمایت کند؛ مصوبه دوم این بود که گفتمان وحدتی که در کنفرانس بین المللی وحدت، مطرح شده در جامعه جهانی تبدیل به رفتار اجتماعی شود و مصوبه سوم اینکه، جمعیتهای تقریب نهاد برای تحقق امت واحده و ایجاد تمدن نوین اسلامی، تلاشی مستمر و پویا داشته باشند.

ناظمی اردکانی تصریح کرد: کمیسیون دیگر معاونت اجتماعی مجمع تقریب در سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی، کمیسیون حقوق بشر اسلامی بود که 20 شخصیت خارجی و 40 شخصیت داخلی در آن حضور داشتند و 7 شخصیت خارجی و 8 شخصیت داخلی در آن سخنرانی کردند؛ اکثر قریب به اتفاق این 60 نفر از حقوقدانان برجسته بودند؛ این کمیسیون مصوباتی هم داشت، از جمله اینکه، مجمع تقریب، منشور حقوقی وحدت اسلامی که جنبه بین المللی-اسلامی در آن دیده شده باشد را تنظیم کند؛

«مصوبه دیگر این کمیسیون این بود که ویژگیهای حقوق بشر اسلامی در مقابل حقوق ضد بشر آمریکایی به نوعی تدوین و ترسیم شود و مصوبه سوم این کمیسیون این بود که مجمع جهانی تقریب مذاهب بر علیه جنایتهای رژیم اشغالگر قدس، جنایتهای آل سعود علیه مردم مظلوم یمن و جنایتهای مقامات آمریکا که با ایجاد داعش و سایر گروههایی تروریستی در سوریه، عراق، افغانستان و مرتکب شدند، در مجامع حقوقی جهان اسلام شکایت کند و تا مرحله محکومیت آمریکا و تعیین غرامت پیگیر باشد.»

معاون اجتماعی مجمع تقریب اظهار داشت: کمیسیون سوم معاونت اجتماعی مجمع تقریب در سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت، کمیسیون "نقش سادات در وحدت جهان اسلام و حمایت از آرمان فلسطین" بود؛ دراین کمیسیون 20 نفر از شخصیتهای سادات خارجی و 60 نفر از سادات ایرانی حضور داشتند که با ریاست آیت الله ابوترابی و دبیری سید مهدی مصطفوی قائم مقام معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد و 7 شخصیت خارجی و 8 نفر از شخصیتهای برجسته سادات داخلی در آن سخنرانی کردند.

وی افزود: در این کمیسیون سرلشکر رحیم صفوی نتیجه مطالعه عمیقی که راجع به نقش سادات در جهان اسلام داشت را ارائه کرد که مورد استقبال رسانه های مختلف جهان قرار گرفت؛ آیت الله اراکی نیز در این کمیسیون رهنمودهای بسیار عمیقی در خصوص شکل گیری روابط سادات در جهان اسلام ارائه کرد.

ناظمی اردکانی خاطر نشان کرد: در این کمیسیون مصوبات مختلفی وجود داشت که مهمترین آن، ایجاد بانک اطلاعات سادات در کشورهای مختلف بود و اینکه سادات در سالروز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) اجتماع بزرگی در سطح ملی و بین المللی در کشورهای خود برگزار کنند و همچنین مفاد تفاهم نامه ای که در کنفرانس سال 96 بین کشورهای شرکت کننده در این کمیسیون امضا شد، اجرایی شود.

وی افزود: آخرین مصوبه این کمیسیون هم این بود که در خصوص سرمایه اجتماعی 100 میلیون سادات جهان کار مطالعاتی عمیق صورت گیرد.

معاون اجتماعی مجمع تقریب خاطر نشان کرد: اتحادیه‌های جهانی ذیربط در حال حاضر به دنبال این هستند که با توجه به بضاعت مادی و معنوی که وجود دارد، بتوانند راهکاری برای اجرای این مصوبات، پیدا کنند و امیدوارم تا شروع کنفرانس سی و سوم، بتوانیم با اتخاذ راهکار مناسب، مصوبات مذکور کمیسیونهای مختلف را اجرایی کنیم.

وی تصریح کرد: لازم به ذکر است که در سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی، دو کارگروه نیز تشکیل شد که یکی در خصوص خانواده های فرزندان معزز شهدای جهان اسلام بود که در این کار گروه اساس نامه‌ای که تنظیم شده بود، به امضا رسید و اتحادیه جهانی فرزندان شهدا رسما شکل گرفت.

ناظمی اردکانی افزود: کارگروه دیگر در خصوص تجلیل از قهرمانان ورزشی بود که با اسرائیل مسابقه نداده اند، آنها در مسابقات جهانی از حق قهرمانی خود گذشتند و احیانا از جوایز ارزشمندی که می توانستند در سطح قهرمانی دریافت کنند، چشم پوشی کردند؛ هماهنگی هایی انجام شد تا از این افراد تجلیل شود که امیدوارم در گردهمایی که سال آینده در همین خصوص و با حضور شخصیتهای مختلف لبنانی و ایرانی و ... در لبنان برگزار می شود، از این افراد به خوبی تجلیل شود.

وی خاطر نشان کرد: این کارگروهها علاوه بر کمیسیونهایی بود که در سی و دومین کنفرانس وحدت به صورت ابتکاری شکل گرفت؛ با توجه به اثر بخشی این شکل کارگروهها، امیدواریم در سی و سومین کنفرانس وحدت شاهد تشکیل کارگروههای بیشتر برای تصمیم گیریهای عملیاتی باشیم.

ارسال نظر