موسس بنیاد علمی فرهنگی اشیانه جوان اظهار داشت: زمانی که در جوامع دینی از نقش زنان در توسعه اجتماعی صحبت میکنیم، در واقع یک اصل اولیه است که نباید از خط قرمز های آن عبور کنیم. جامعه باید به سمت رفاه، پیشرفت، ترقی حرکت کند اما در این حین باید کرامت زنان حفظ شود. در واقع هیچ بخشی از جامعه نمیتواند برای رسیدن به رفاه و توسعه ای که مدنظرش است از زنان جامعه استفاده ابزاری کند و کرامت آنان را لگدمال کند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حلیمه حسینی موسس بنیاد علمی فرهنگی اشیانه جوان افغانستان در وبینار بینالمللی «کرامة المرأة» که به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: امروز ما در سطح بین المللی زمانی که صحبت از توسعه میکنیم، توسعه ای است که در یک جامعه ایدئولوژیک و فرهنگ ماتریالیستی و باورهای مادی گرایانه در نظام سود و سرمایه مطرح می باشد.
وی افزود: زمانیکه ما از نقش زن در توسعه اجتماعی صحبت میکنیم در فرهنگ ماتریالیستی به این مفهوم است که در آنجا از همه ابزارها برای رسیدن به سود و لذت مطلوب تلاش میکنند و زنان نادیده گرفته میشوند.
موسس بنیاد علمی فرهنگی اشیانه جوان خاطر نشان کرد: در چنین مدلی از توسعه حفظ کرامت زن نادیده گرفته میشود و در واقع شخصیت، کرامت، هویت آنان مورد تحقیر قرار میگیرد. بنابراین از زن به عنوان نیمی از پیکره جامعه و نیروی انسانی که تا چه اندازه میتواند توانمند باشد، استفاده درستی نمیشود. بنابراین در جوامع ماتریالیستی الگویش سوء استفاده از زنان و به مسئله توانمند بودن آنها توجهی نمیشود.
حسینی تصریح کرد: زمانی که در جوامع دینی از نقش زنان در توسعه اجتماعی صحبت میکنیم، در واقع یک اصل اولیه است که نباید از خط قرمز های آن عبور کنیم. جامعه باید به سمت رفاه، پیشرفت، ترقی حرکت کند اما در این حین باید کرامت زنان حفظ شود. در واقع هیچ بخشی از جامعه نمیتواند برای رسیدن به رفاه و توسعه ای که مدنظرش است از زنان جامعه استفاده ابزاری کند و کرامت آنان را لگدمال کند.
موسس بنیاد علمی فرهنگی اشیانه جوان با طرح این سوال که حفظ کرامت زنان نیازمند چه مولفه هایی است، پاسخ داد و گفت: جامعه ای میتواند کرامت زنان را حفظ کند که حضور یک زن را به رسمیت بشناسد و دیدگاهش بر این اساس باشد در غیر این صورت در جامعه فرد محور از زنان سوء استفاده خواهد شد.
حسینی ابراز کرد: جامعه ایمانی، جامعه ای است که مردان و زنان آن کنار یکدیگر آن جامعه را به ترقی برسانند. ما امروز در جوامعان نیازمند خانواده هایی هستیم که زنان و مردانی را در دامن خود پرورش دهند که به این حدیث پایبند باشند" الدُّنيا مَزرَعَةُ الآخِرَةِ" .
موسس بنیاد علمی فرهنگی اشیانه جوان تصریح کرد: ما نیازمند این هستیم که دانش و بصیرت و آگاهی زنان شکوفا شود، زنانی آگاه، مدیر و مدبر که میتوانند جامعه ای را طراحی کنند که هم کرامت خودشان حفظ شود و هم به آن ایده آل جامعه اسلامی دست پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: زنان باید حضور فعال خودشان را در خانه و خانواده داشته باشند همراه با همه شاخص های اسلامی و با حفظ حجاب و عفاف تا ما بتوانیم به یک جامعه ولایتمدار برسیم. امیدواریم زنان جهان اسلام بتوانند پیشرو در این عرصه باشند تا به الگوی پیشرفت جامعه اسلامی دست پیدا کنیم.
ارسال نظر