وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
تحقیق و پژوهش پیرامون ارزش‌های مشترک، یک ضرورت آشکار است
۱۴۰۲/۰۷/۰۸ ۰۹:۲۳ 212
اندیشمند لبنانی:

تحقیق و پژوهش پیرامون ارزش‌های مشترک، یک ضرورت آشکار است

عالم برجسته لبنانی اظهار داشت: رعایت مساوات و عدالت، برخورداری از حق آموزش، رفع ظلم و ...از ارزش‌های مشترک در جوامع اسلامی و غیر اسلامی است و هدف از این ارزش‌ها، بسط عدالت و جلوگیری از ترویج فساد بر روی کره زمین است.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «شيخ بدرالدين عبری» عالم برجسته دينی از عمان در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی، با اشاره به عنوان کنفرانس «همکاری‌های اسلامی برای دستیابی به ارزش‌های مشترک» گفت: جای شک و تردیدی نیست که اهتمام به ارزش‌های اسلامی به ویژه در این مرحله که بشریت به طور عام و امت اسلامی به طور خاص سپری می‌کند، یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است؛ زیرا توجه به ارزش‌های مشترک باعث افزایش دوراندیشی می‌شود و در عین حال، مذاهب اسلامی را به یکدیگر نزدیک می‌کند. 

وی اظهار داشت: علی رغم اینکه اختلافات جزئی‌ میان مذاهب اسلامی وجود دارد، اما متأسفانه می‌بینیم که برخی با تکیه بر تعصب‌گرایی، به این اختلافات دامن می‌زنند و از زاویه این اختلافات به طرف مقابل خود می‌نگرند.حال آنکه ارزش‌هایی وجود دارند که با ماهیت انسان مرتبط هستند؛ به عنوان مثال، رعایت مساوات و عدالت هم در جوامع اسلامی و هم در جوامع انسانی غیر اسلامی پسندیده است. 

شیخ عبری ادامه داد: برخورداری از حق آموزش، رفع ظلم و ... نیز از جمله ارزش‌های مشترکی هستند که عموم بشریت را در بر می‌گیرند، ادیان مختلف نیز برای صحه گذاشتن بر روی این ارزش‌ها نازل شده‌اند. هدف از همه این ارزش‌ها و پاسداشت آن‌ها برای بسط عدالت و جلوگیری از فساد بر روی کره زمین است.

وی خاطرنشان کرد: دین اسلام، نقش مهم و بسزایی در احیای تمدن اسلامی و ارتقای آن ایفا کرده است و همانطور که می‌دانید، مکتب‌های اسلامی مختلف، همگی از یک منبع واحد تشکیل شده‌اند و آن کتاب خداوند متعال و سنت رسول الله (ص) است. اجتهادات علما و فقها نیز در شکل‌گیری مکتب‌های اسلامی مؤثر بوده است؛ بنابراین می‌‎توان نتیجه گرفت که تعدد مکتب‌ها و مذاهب اسلامی در طول تاریخ اسلام، همواره یک مسئله طبیعی بوده و هست و اختلافاتی که میان مذاهب اسلامی وجود دارد،کاملا طبیعی هستند.

این عالم لبنانی گفت: لازم است ما در بخش زیادی از میراث و افکار گذشته و تاریخی‌مان تجدیدنظر کنیم.همچنین شایسته است که امت اسلامی در شکل‌گیری تمدن انسانی نقش‌آفرینی داشته باشد. 

وی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که امت اسلام، عظیم‌ترین امت از حیث انسان‌سازی، بسط عدالت در جوامع و مقابله با ظلم  است.افزون بر این، امت اسلامی همواره در عرصه علوم، تکنولوژی و اختراع  نقش‌آفرینی مؤثری داشته است.

شیخ عبری گفت:در میان مذاهب مختلف اسلامی نیز مشترکات فراوانی به چشم می‌خورد.از جمله این مشترکات می‌توان به خدای واحد، کتاب واحد، پیامبر  واحد و قبله واحد اشاره کرد؛ کما اینکه مسلمانان جملگی پایبند به نماز هستند و به حج می‌روند و روزه می‌گیرند. مسلمانان در بیش از 85 درصد موارد دارای مشترکات هستند،بنابراین شایسته نیست که درگیر قضایا و مسائل کوچک شوند بلکه باید به یکدیگر در سطوح مختلف عقیدتی، تاریخی و فقهی احترام بگذارند. 

وی ادامه داد:لازم است امت اسلامی به طور ویژه بر روی تحقق پیشرفت در حوزه‌های مختلف معرفتی، علمی و تکنولوژی  متمرکز شود و دیگر مانند گذشته تصویر یک امت در حال نزاع را از خود به نمایش نگذارد.

این عالم لبنانی تصریح کرد:امروز تحقیق و پژوهش پیرامون ارزش‌های مشترک و مطالعه طرز تفکر و نگرش مکتب‌های اسلامی یک ضرورت آشکار به شما می‌رود؛ زیرا می‌تواند ما را به سمت ارزش‌های مشترک میان این مکتب‌ها رهنمون سازد.

وی خاطرنشان کرد: شاید لازم باشد، از چند بعد به ارزش‌های مشترک توجه داشته باشیم. یک بعد همان بعد ایمانی است.باید باور داشته باشیم که وجود اختلاف میان مکتب‌های اسلامی یک امر کاملا عادی است و با اتکا به ارزش‌های مشترک می‌توانیم آن را در ساخت جامعه انسانی و در راستای خدمت به بشریت و نه در نبرد و منازعه به کار گیریم.با اهتمام به ارزش‌های مشترک، بدون شک می‌توانیم یک جامعه اسلامی ارتقا یافته را بسازیم.

شیخ عبری گفت: اختلافات میان مذاهب اسلامی باید در مراکز دانشگاهی و پژوهشی مورد بحث و بررسی قرار گیرند.آنچه که اهمیت دارد، این است که امت اسلام امروز در سطوح مختلف  بر روی علم و تکنولوژی متمرکز شوند تا بتوانند ضمن آشنایی با فرهنگ دیگر امت‌ها، زمینه را برای تحکیم وحدت اسلامی و ساخت تمدن انسانی فراهم آورند.

ارسال نظر