شرکت کنندگان بيست و پنجمين کنفرانس وحدت اسلامي در روز اول پس از حضور در مراسم افتتاحیه، در کمیسیون های سه گانه "بين الملل"، "امور ایران" و "فرهنگی" تقسیم شده و به بررسی مسائل روز جهان اسلام و موانع و راهکارهای ترویج اندیشه تقریب پرداختند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تقریب(تنا)، در کمیسیون بینالملل که به ریاست دکتر محمدحسن تبرائيان، معاون بينالملل مجمع تقريب مذاهب اسلامي برگزار شد، آيتالله صدرالدين قبانچي، امام جمعه نجف اشرف عراق، علامه شيخ احمد الزين، رئيس جمعيت مسلمانان لبنان و آيتالله جواد خالصي از کشور عراق، با ارائه گزارشی از وضعيت مسلمانان کشورهاي خود، بر خنثي کردن توطئههاي دشمنان تأکيد کردند.
دکتر تبرائیان در اين کميسيون به بيداري اسلامي و موضوع جهاني شدن استراتژي تقريب مسلمانان در کشورهاي غيراسلامي اشاره کرد و افزود: گروههاي تقريبي در ۲۰ کشور اسلامي تأسيس شده است.
در کميسيون فرهنگي نیز که به رياست حجت الاسلام والمسلمين اوحدي برگزار شد، حجت الاسلام مظفري و دکتر آذرشب به عنوان نواب رئیس حضور داشتند و مباحث مربوط به موضوع مجلات، چاپ و نشر و توزيع کتب و مطبوعات، موضوع تحقيقات و پژوهش هاي مجمع و موضوعات رسانه و هنر و آموزش را مورد بررسي قرار گرفت.
اوحدی، معاون فرهنگي مجمع تقريب مذاهب اسلامي در ابتداي اين نشست با ارائه گزارش اجمالي از فعاليت هاي اين معاونت افزود: عقد تفاهم نامه با مراکز فرهنگي و دانشگاهي، توجه به رسانه غير مکتوب، هنر، انتشارات ، مطبوعات و حضور در فضاي مجازي و ماهوارهاي از جمله فعاليتهاي فرهنگي مجمع در اين مدت بوده است.
شرکت کنندگاني از کشورهاي افغانستان، پاکستان، عراق، سوريه و لبنان نيز در ادامه اين نشست با ارائه پيشنهادات و نقطه نظرات خود در ارتباط با فعاليتهاي تقريب در عراق، افغانستان و پاکستان و تقويت بيش از پيش بخش امور بانوان و استفاده از مبلغين ديني و جلوگيري از سوء استفاده دشمنان از اختلافات شيعه و سني تأکيد کردند.
در کميسيون امور ايران نيز که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید موسی موسوی قائم مقام مجمع تقریب برگزار شد، مهمترين چالشها و مشکلات پيش روي مذاهب مختلف اسلامي در کشور بررسي و شرکت کنندگان در آن نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
حجت الاسلام موسوي، قائم مقام مجمع تقريب مذاهب در اين نشست گفت: زدودن گرد و غبار تفرقه که دشمنان آن را در بعضي مناطق سني نشين کشور ايجاد ميکنند مهمترين هدف و خواسته مجمع و کميسيون امور ايران است چرا که ايران کعبه آمال جهان اسلام و به عنوان کشوري که الگو و پناهگاه کشورهاي اسلامي است بيشتر مدنظر کشورهاي غربي و اسلام ستيز است.
حجت الاسلام علم الهدي، معاون امور ايران مجمع تقريب هم در اين نشست اعلام کرد: در سال جاري در کميسيون قدمهاي زيادي براي تعامل مذاهب برداشته شده است که ميتوان به سرکشي و حضور اعضاي مجمع در استانهاي مرزي و سني نشين، ديدار با ائمه جماعات اين استانها، حضور در نماز جماعات و آموزش روحانيون سني کاروان حج اشاره کرد.
هم چنين در جلسه دوم اين کميسيون موضوع اردوهاي فرهنگي، غني سازي کتابخانهها و مدارس و مشکلات نويسندگان کتب اسلامي با حضور شرکت کنندگان داخلي و خارجي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
گفتنی است، هر یک از کمیسیون های تخصصی سه گانه کنفرانس، چهار نشست را برگزار کرده اند که نشست های سوم و چهارم کمیسیون ها، امروز پنج شنبه برگزار گردید.
ارسال نظر