می توان چندین کشور اسلامی را مورد بررسی قرار داد. از جمله ایران، سوریه، مصر، عراق، افغانستان که در آنها ترورهای متعددی اتفاق افتاده است و دانشمندان آنها مورد حذف فیزیکی قرار گرفته اند. به عنوان مثال دانشمندان ایرانی که شهید شدند و مورد ترور قرار گرفتند از جمله شهدای عزیز شهریاری، احمدی روشن، علیمحمدی، رضائی نژاد، فخری زاده و دانشمندان متعدد دیگری که قربانی ترور شدند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، منیر مجرد، پژوهشگر اسلامی در سخنانی در وبینار سی و پنجمین کنفرانس وحدت، به موضوع عوامل، انگیزهها و پیامدهای ترور نخبگان اشاره کرد و گفت: پدیده قدرت در جهان، ریشه در تاریخ بشریت دارد. این پدیده عامل اصلی در تعیین گرانیگاه سیاسی جهان بوده است که هر از گاهی تحت تاثیر عوامل و متغیرهای مختلف جابهجا شده و از منطقه ای به منطقه دیگر در جهان انتقال پیدا کرده است. کانونهای صاحب نفوذ قدرت، همواره نگرانی این جابجایی و انتقال آن بوده اند. تعیین کنندهترین عامل در تعریف قدرت، توان نظامی است. بر این اساس با کانونهای قدرت از یک سو تلاش میکردند از راههای مختلف بر توان نظامی خود بیفزایند و از سوی دیگر رقبای خود را از دستیابی به توان و قدرت نظامی باز دارند. تا امروز مهمترین استراتژی کانونهای قدرت در یک دورهی طولانی از تاریخ تمدن بشری همین مطلب بوده است. برژینسکی مشاور امنیت ملی کارتر رییس جمهور قبلی آمریکا و استراتژیست برجستهی این کشور، در سال 2010 گفته است تاکنون جهان به طور نسبی تحت سیطرهی غرب بوده است ولی این وضعیت دیگر نمیتواند تداوم یابد و در آینده منطقه اوراسیا محور قدرت ژئواستراتژیک جهان خواهد بود.
مجرد با بیان اینکه سیاستهایی که واشنگتن برای حفظ برتری همه جانبهی خود در پیش گرفته، ممانعت از دستیابی دیگر کشورها به فناوریهای پیشرفته است، افزود: لذا جذب و یا حذف نخبگان و دانشمندان دیگر کشورها از سوی غرب و مشخصا از سوی آمریکا سیاستی است که قطعا در راستای جلوگیری از پیشرفتهای علمی دیگر کشورها صورت میگیرد. از دیدگاه غرب در راستای اجرای سیاست، دانشمند خودی و غیرخودی مطرح نیست. هر دانشمندی از هر ملیتی اگر در جهت منافع آنها حرکت نکند، حذف میشود. در این راستا طی دهه های گذشته، دانشمندان بسیاری از نقاط مختلف جهان از شرق تا غرب به طرق گوناگون حذف شده اند. سیاست وحشیانه ترور، استراتژی معمول رژیم صهیونیستی، به عنوان بازوی اجرایی دول غربی تنها منحصر به دانشمندان ایرانی نبوده و همهی نخبگان به ویژه در جامعهی اسلامی را مورد هدف قرار داده است. نگاهی به پروندههای بینالمللی ترورهای هستهای صورت گرفته در کشورهای اسلامی طی حدود نیم قرن اخیر نشان میدهد سیاست ترور ارتباط مستقیمی با رویکردهای استقلال طلبانه حاکمیت کشورهای مذکور داشته است. سیاست ترور تطابق معناداری با رویکردهای راهبردی آمریکایی صهیونیستی و شرایط و اوضاع سیاسی منطقه خاورمیانه و جهان پیدا کرده است. تلاویو که بیش از سیصد کلاهک اتمی در اختیار دارد، به شدت با تجهیز هر کدام از کشورهای مسلمان منطقه به انرژی هسته ای، چه از نوع تولیدی و چه از نوع وارداتی مخالف است و اقدامات زیادی را برای جلوگیری از دستیابی این کشورها به این انرژی پاک انجام داده است. این رژیم تمام قراردادهای کشورهای عربی و اسلامی را با اروپا و آمریکا در زمان انعقاد لغو کرده و از سوی دیگر با تروریسم هستهای و کشتار دانشمندان فیزیک اتمی در کشورهای اسلامی و تخریب تاسیسات اونها مانع از توسعهی فناوریهای بومی آنها در این زمینه شده است. آمریکا هم در این میان تنها به منافع خود اندیشیده و با حمله به کشورهای مختلف، در حد توان، سعی در جذب مغزهای متفکر آنها در ابعاد مختلف علمی داشته است.
او در ادامه اظهار داشت: در این راستا می توان چندین کشور اسلامی را مورد بررسی قرار داد. از جمله ایران، سوریه، مصر، عراق، افغانستان که در آنها ترورهای متعددی اتفاق افتاده است و دانشمندان آنها مورد حذف فیزیکی قرار گرفته اند. به عنوان مثال دانشمندان ایرانی که شهید شدند و مورد ترور قرار گرفتند از جمله شهدای عزیز حسینپور، شهریاری، احمدی روشن، علیمحمدی، رضائی نژاد، فخری زاده و دانشمندان متعدد دیگری که قربانی ترور شدند. چگونه این اتفاق افتاده است. یکی از خواستههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دسترسی به اطلاعات پرونده اشخاص درگیر در پروندهی هستهای از جمله دانشمندان و شخصیتهای نظامی است. اطلاعاتی که یک بار در دورههای گذشته در اختیار بازرسان آژانس قرار گرفته، نتیجهی آن تعداد پنج دانشمند هستهای کشور ما بوده است. حذف فیزیکی دانشمندان هستهای و نظامی کشورها توسط سرویسهای اطلاعاتی موساد عمدتا و با همکاری نزدیک سیا و مزدورانشان تجربه تازه ای نیست و ایران تنها قربانی این تروریست ها نیست.
این پژوهشگر اسلامی با اشاره به اینکه آمریکا با حمایت تروریستها با ترور هدفمند فعالان رسانهای، سیاستمداران، افسران ارتش و نخبگان علمی، هدفش دستیابی به مقاصد شوم خودش است، افزود: گزینههای آمریکا برای نخبگان سیاسی افغانستان یا سکوت است یا مهاجرت و یا کشته شدن و چارهای جز اینها نیست. مسلمانان بسیار زیادی اعم از شیعه و سنی به شهادت رسیدند و شماری از ائمه ی جماعات، روحانیون، افسران نظامی و فعالان علمی و پزشکان زیادی در افغانستان ترور شدند. نخبگان عراق هم از سال 2003 به این طرف، هدف ترور قرار گرفته اند و صدها دانشمند و استاد برجسته عراقی به دست عوامل رژیم صهیونیستی ترور شدند.
او در نهایت تصریح کرد: قدرتهای استکبار بر این باور هستند که با حذف نخبگان و دانشمندان کشورهای به ویژه مسلمان میتوانند از شکلگیری کانونهای صاحب نفوذ جدید ممانعت به عمل بیاورند. ممکن است حذف نخبگان از سرعت روند انتقال قدرت به سمت مسلمین بکاهد، ولی دشمنان نمی توانند این مسیر را متوقف کنند. نظریهپردازان متعددی پدیده انتقال قدرت را حتمی می دانند و مطمئن هستند که این اتفاق به زودی خواهد افتاد. در حرکت تمدن بشری به سوی تکامل لاجرم این قدرت های استکباری هستند که حذف خواهند شد. هم افزایی و انسجام ملل مسلمان و پرهیز از تفرقه از مهمترین عوامل ناکام گذاشتن پروژههای متنوع استعمار غرب در جهت پیشگیری از افول آنهاست. به طور قطع آینده از آن مسلمین است اگر با یکدیگر متحد شوند.
ارسال نظر