وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
شهید رئیسی تراز ریاست جمهوری را به تراز ولایی بازگرداند
۱۴۰۳/۰۴/۱۶ ۰۸:۱۰ 266
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری:

شهید رئیسی تراز ریاست جمهوری را به تراز ولایی بازگرداند

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در یادداشتی تأکید کرد: شهید رئیسی در هر حال تابع مطلق ولایت فقیه بود و تراز ریاست جمهوری را به تراز ولایی بازگرداند و این مهم باعث توفیقات گسترده سه ساله اخیر ما شد.


به گزارش خبرگزاری تقریب، متن یادداشت حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
در شب میلاد امام مهربانی ها حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیة و الثنا) خادم الرضا و خادم جمهور محبوب ما حاج ابراهیم بی‌ادعا و مخلص و خستگی ناپذیر، آسمانی شد.

در قرآن کریم حضرت ابراهیم (ع) توصیف شده است به قلب سلیم، قلب سلیم یعنی روحی که سلامت دارد و فرموده يَومَ لَا يَنفَعُ مَال وَلَا بَنُونَ إِلَّا مَن أَتَى ٱللَّهَ بِقَلب سَلِيم (88 و 89 سوره ابراهیم)  در روز قیامت تنها کسانی از حیاتشان منفعت بردند که قلب سلیم داشتند.

"الاسماء فی السماء" نامگذاری در آسمان صورت می گیرد و بی شک مناسبتی بوده است که مرحوم پدر شهید رئیسی، نام ایشان را ابراهیم گذاشته و آن همین قلب سلیمی است که قرآن از آن برای حضرت ابراهیم (ع) تعبیر کرده است.

انسان بعضا با کسانی روبرو می شود که گفتگو با آنها، حس خوب و حس اشتراک به ما می دهد. برای من نیز از همان ابتدای شروع همکاری و رفاقت با شهید رئیسی، سلامت نفس ایشان مشهود بود و سلامت روح شهید رئیسی موجب می شد در لحظه لحظه گفتار و رفتار ایشان این ویژگی ظهور و بروز پیدا کند.

در میان رؤسا و مدیران بعضی‌ها پشت میز نشین هستند و سعی می‌کنند با مکاتبات مسائل را حل کنند. شهید رئیسی از این جنس نبود. ایشان مرد میدان بود و همیشه در صحنه حضور داشت و سعی می‌کرد با حضور خود مشکلات را بررسی و پیگیری کند.

ایشان شخصیتی جهادگر و خستگی ناپذیر بود. این حجم از کار و خدمت نشان از یک ایمان واقعی است. ایمان به خدا و ایمان به انقلاب و راه امامین انقلاب و با این ایمان، مخلصانه و مجاهدانه و بدون هیچ چشمداشتی تا پای جان خدمت کرد.

شاخصه دیگر حضرت آیت الله رئیسی، مردمی بودن ایشان بود که موجب می‌شد در صحنه‌های مختلف این گونه حضور پیدا کند. اگر به معنا و محتوای درونی مردمی بودن توجه شود، اثری در انسان بوجود می آورد به نام هنر گوش کردن. مردمی بودن آقای رئیسی باعث شده بود خود را درکنار مردم ببیند نه تافته ای جدا بافته‌ که احتیاج به گوش کردن نداشته باشد. در حدیثی آمده است "من اعلم الناس من جمع علم الناس" داناترین مردم کسی است که علم دیگران را جمع می‌کند و این هنر برخاسته از شخصیت مردمی آقای رئیسی بود که در گفتگو با هر کسی در هر سطح سواد و موقعیت اجتماعی، احساس می‌کرد باید به حرف مردم گوش کند.

حضرت ابراهیم (ع) در دعایی می فرماید "واجعلنی لسان صدقا فی الاخرین" و برايم در ميان آيندگان ياد و آوازه نيك قرار ده، تمام ادیان ابراهیمی چه یهودیت، چه مسیحیت و چه اسلام خود را منتسب به حضرت ابراهیم (ع) می دانند و در قرآن هم آمده است که این اسلام و مسلمان بودن شما از نامگذاری حضرت ابراهیم(ع) است و برای همیشه نام حضرت ابراهیم(ع) بلند آوازه است.

بلند آوازه شدن و حضور شهید رئیسی در قلب و دل مردم، مناسبت دیگر نام "ابراهیم" شهید رئیسی است.

حضور  کم نظیر مردم در مراسمات تشییع و خاکسپاری این شهیدان بزرگوار، جهانیان را متحیر ساخت و سرمایه اجتماعی عظیمی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بوجود آورد.

شاهد بودیم کسانی که در انتخابات حضور نداشتند ولی همان ها آمدند به میدان و ابراز احساسات کردند این یک سرمایه اجتماعی است برای جایگاه ریاست جمهوری، ویک سرمایه اجتماعی ایجاد شد برای روحانیت، شهید رئیسی همیشه  خود را یک طلبه ساده معرفی می کرد و این حضور کم نظیر مردم پس از شهادت ایشان موجب شد تمام تلاش های تبلیغاتی و رسانه ای دشمنان برای ایجاد شکاف بین روحانیت ومردم بی اثر شود و این یک سرمایه اجتماعی بزرگی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی است که شهید رئیسی برای ما به ارمغان آورد.

منشأ قدرت و اقتدار و منشأ اعتبار خداوند متعال است و هیچ ذلت و عزتی نداریم  الا این که این عزت و ذلت از ناحیه خداوند متعال داده می شود. عزتی که شهید رئیسی به دست آورد یک عنایت الهی است و ریشه در همان قلب سلیمی دارد که شهید رئیسی واجدش بود.

دوست و دشمن و حتی کسانی که با ایشان سر ناسازگاری داشتند ایشان را شخصیتی با اخلاق می دانند. یکی از ویژگی هایی اخلاقی شهید رئیسی که موجب محبوبیتشان بود این است که هرگز با رفتار و گفتارش ضربه زننده به هویت دیگران نبود. هیچ وقت با کسی درگیر نمی شد، علیه کسی وارد میدان نمی شد، و اصلا دلش به این سمت و سو نمی رفت و بارها سکوت ایشان را در مقابل نامهربانی ها دیده بودیم. تمام تلاش شهید رئیسی برای دوری از حاشیه ها معطوف به رضای خدا و خدمت به مردم بود.

شهید جمهور حاج ابراهیم رئیسی، به عنوان یک سیاستمدار صادق و با اخلاق و مردمی در تاریخ ماندگار خواهد ماند.

 در تاریخ انقلاب، شهید رجایی و آیت الله خامنه ای در زمان ریاست جمهوری شاخص تبعیت مطلق از رهبری بودند. تابع مطلق یعنی زمانی که اختلاف سلیقه و نظری پیش می آید، تلاش شود مسیر حرکت سوق پیدا کند به سمت راهبردها و سیاست هایی که رهبری تدوین می کند.

و اکنون پس از گذشت بیش از 45 سال از دوران انقلاب، شاخص دیگری برای ما ارائه شده است. شهید رئیسی در هر حال تابع مطلق ولایت فقیه بود و تراز ریاست جمهوری را به تراز ولایی بازگرداند  و این مهم باعث توفیقات گسترده سه ساله اخیر ما شد.

عملیات وعده صادق که یک توفیق بزرگ سیاسی و نظامی برای ما است حاصل همین ویژگی شخصیتی شهید رئیسی بود که تابع مطلق ولایت بود و مهم تر اینکه این تبعیت را که برگرفته از آیه شریفه " أَطيعُوا اللَّهَ وَأَطيعُوا الرَّسولَ وَأُولِي الأَمرِ مِنكُم" است را به بدنه دولت و وزراء و مدیران خود انتقال داده بود. بارها من این جمله را از ایشان در جلسات متعدد شنیده بودم که " وقتی حضرت آقا صحبتی می کنند ما مسئول هستیم که این فرمایشات روی زمین نماند".

این راهبرد را در الگوهای مهمی می توانید ببینید به طور مثال عدم اتکا به توافق با آمریکا و گسترش روابط سیاسی کشور با همسایگان و کشور های مختلف جهان که با عث شد در سیاست خارجی ما جذبه ای ایجاد شود از همین  جهت اکنون می بینیم که نمایندگانی که از شخصیت ها و مقامات بلندپایه ازکشورهای مختلف برای ادای احترام به این شهدای عزیز به کشور آمدند که بعضا در طول انقلاب به ایران نیامده بودند. اعلام عزای عمومی در کشورهای مختلف نیز به دلیل همین روابطی بوده که ایجاد شد و گسترش پیدا کرد.

حضرت آقا فرمودند "رئیس جمهور مغتنم" چون شهید رئیسی با روحیه جهادگر خود درکمتر از سه سال با سفرهای خارجی و ملاقات های فراوانی که داشتند فرصت های گسترده ای را برای ما در جهان ایجاد کردند. البته در این صحنه جناب آقای امیرعبداللهیان و شخصیت و اعتباری که برای فرهنگ مقاومت در ذهن ها و در بدنه وزارت خارجه اشراب کرد بسیار تأثیرگذار بود.

این یکپارچگی و هماهنگی بین قوای نظامی و سیاسی در این دوران سه ساله توفیقاتی در دیپلماسی عمومی و در دیپلماسی مقاومت ایجاد کرد که بدون شهید رئیسی این امر ممکن نبود.

در پایان امیدوارم هر کسی که بر میز اجرایی ایران می نشیند ادامه دهنده راه شهید رئیسی در این زمینه باشد و تلاش کند  همگرایی ملی و وحدت را در همه عرصه های سیاسی و نظامی و فرهنگی کشور  تقویت شود.

ارسال نظر