وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
روابط عمومی های عصر شناختی و‌ روایت وحدت جهان اسلام
۱۴۰۲/۰۳/۰۱ ۱۲:۵۴ 690
یادداشت

روابط عمومی های عصر شناختی و‌ روایت وحدت جهان اسلام

دکتر حسن بیارجمندی[1]

جهان اسلام و سرنوشت آن از دیرباز تا کنون همواره دغدغه خاص و عام طلایه داران آن بوده و هست ؛ هم به دلیل دلبستگی های درونی و هم به دلیل آرزوها و آمال جهانی و آخرالزمانی آن براي رسيدن به امت واحده و آمادگی برای حکومت جهانی عدالت گستر آن با ظهور حضرت ولی عصر (عج) . اما سوال کلی که مطرح می شود این است ‌که در چنین فضای دغدغه مندانه ای که بخش ها و اقشاری از نخبگان آن ، چنین اهدافی را بالاخص در مناسبت های تقویمی قمری و یا رویدادهای بین الدولی اسلامی یا بین المللی دنبال می کنند،بیش و پیش از همه به چه عامل و عنصری نیاز داریم!؟ ساده ترین پاسخ ، روابط و ارتباطات عمومی که زمینه های آشنایی و بیشتر مسلمانان و در نتیجه رفع اختلافات و تصورات باطل و نیز بازگشت به اصل وحدت و وحدت آفرینی را فراهم نماید.

همچنانکه که در ادوار تاریخی اسلام و جهان کنونی اسلام ، اندیشمندان ، علما و نخبگان با بهره گیری از ظرفیت هایی  چنین نقش و زمینه ای  را برای خود تعریف نموده بودند اما در بعضی از مقاطع با وجود همین اشتراکات فراوان و حتی همدلی به جهت کم رنگ و تضعیف شدن روابط و ارتباطات عمومی از تمسک به اصل وحدت دور و به دامن سراب تصورات باطل افتادند و در نتیجه در لجن زار نزاع و اختلافات فرو رفته اند و ملت هایی را با خود به درون آن کشیده اند!

این مهم در جهان اسلام آخرالزمانی و در آستانه نظم جدید جهانی و به اقتضای عصر شناختی و فضای کنشگری ۵بعدی فراتر از روابط و ارتباطات مصطلح عمومی است چراکه چنین گستره جغرافیایی آن  با ملل و دول متکثر و متنوع ، بالاخص منافع و وابستگی های درون و برون جهان اسلامی ؛ نوع و ابعاد پیوندهای درون جهان اسلام و محیط جهانی و تک تک مسلمانان در اقصی نقاط جهان دیگر دگرگون شده است و باید پای علوم مدرن شناختی و هوش مصنوعی و خاصه الگوریتم های ارتباطاتی تعریف شده آن را به این عرصه باز نمود و نقشی نو و جدیدی در عرصه روابط عمومی های جهان اسلام براندازیم!

تجارب موجود جهانی در جهان غرب بخوبی نشان می دهد که اولا چگونه چنین روابط و ارتباطات عمومی و آسان و البته نوین شکل گرفته است و ثانیا شبکه ای عظیم از آن در حال ساخت وحدت و اقتدار و نیز تصویر شکست ناپذیری از جهان خود هستند ! تصویری که جهان غرب در جنگ تمدن لیبرال دموکراسی غرب علیه تمدن اسلاو ارتدوکسی پشت دروازه های سقوط اوکراین با دلارهای نظام سرمایه داری ساخته است.

آنهم با هزاران هزار روابط شکل گرفته عمومی با حضور فعالانه با تجربه ترین، هوشمند ترین و به روز ترین افراد که علاوه بر به خدمت گرفتن فناورانه ترین سلاح های ارتباطی در فضای مجازی و اطلاعات زنده و سازنده اصلی عملیات های تاثیرمحور مستمر ؛ وحدت جهان و جهانی سازی وحدت خود را همچنان دنبال می کنند.

این یک پیام ویژه دارد که هر جهانی برای پیشبرد آرمان و اهداف خود به چنین روابط و ارتباطات سازمان یافته و هوشمندانه ای نیاز دارد که هم زمینه شناختن هم و حفظ و تقویت مستمر آن را مهیا کند و هم محیط را برای بروز و ظهور عینی و ادراک ساز آن فراهم کند و انگیزه های معنوی برای وحدت و همبستگی جهانی به جوشش درآورد و این مهم را فقط روابط عمومی های عصر شناختی و ادراکی می توانند تحقق ببخشند.

اکنون که جهان اسلام بعد از توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی فصل نوینی از حیات خود را آغاز نموده است؛ بطور خاص از اولین لحظات اعلان عمومی آن تا کنون و گسترش آن به دیگر کشورهای اسلامی ، نقش پررنگی از روابط عمومی ها را در هدایت سونامی تحلیل ها  و به تصویر کشیدن چشم انداز وحدت و وحدت آفرینی در جهان اسلام را مشاهده می کنیم که برای همگان قابل تصديق است. بنابراین لازم است در آستانه هفته روابط عمومی ها به این حرکت جهانی با چشمان شسته تر و جوری دیگر نگاه کنیم.

……………………………………………………….

[1] رئیس دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی گلستان 
 

ارسال نظر