وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
تقریب مذاهب در بیداری اسلامی نقش سازنده ای دارد
۱۳۹۰/۱۱/۲۰ ۰۳:۳۰ 2161

تقریب مذاهب در بیداری اسلامی نقش سازنده ای دارد

در دومین روز از برگزاری بیست و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با موضوع " ارزیابی عملکرد بیست ساله مجمع تقریب مذاهب " و نشست " بیداری اسلامی"، کمیسیون های تخصصی فرهنگی، ارتباطات بین الملل و امور ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در دومین روز بیست و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در کمیسیون ارتباطات بین الملل شیخ حسن بغدادی از حزب الله لبنان خواستار اجتهاد و دعوت به قرائت مجدد در فقه تطبیقی شد و گفت: تدریس فقه جعفری در دانشگاه الازهر و تأکید به احادیث مشترک از اقدامات تأثیرگذار تقریبی است.

شیخ عبدالهادی آونگ دبیرکل حزب مالزی نیز با تأکید بر هماهنگی مؤسسات و نهادهای بین المللی اسلامی ابراز داشت: پس از فروپاشی کمونیسم بذرهای تفرقه در میان مسلمانان پاشیده شده و امروز نیز درصدد هستند تا بیداری اسلامی را با چالشهای داخلی و خارجی مواجه کنند.

دکتر هشام سلطان تحلیلگر اردنی نیز در این جلسه بر روشنگری و پرتو افکنی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در جریان بیداری اسلامی تأکید کرد.

دکتر عبدالقادر ادریسی عضو سازمان آیسیسکو دیگر سخنران این کمیسیون از رسانه ها خواست اتفاقات دنیای اسلام و بخصوص حرکت های تقریبی را بیش از پیش پوشش دهند.

مشاور فرهنگی سابق روسیه در ایران نیز در این نشست به اطلاع­رسانی دقیق همراه با تحلیل صحیح تأکید کرد و گفت: می توان اهداف دشمنان را با اطلاع­رسانی دقیق و تحلیل­های عمیق به چالش کشیده اگر سلاح حرف اول را در دنیای امروز می زند، اطلاع­رسانی در مقام دوم قرار دارد.

دکتر روح­افزا استاد سابق دانشگاه منچستر انگلیس نیز راه­اندازی شبکه ماهواره­ای الوحده را برای خنثی کردن      توطئه­های دشمنان مؤثر دانست و افزود: باید برای جلوگیری از انحطاط زن و خانواده در دنیای امروز فکری اساسی کرد. ترویج الگوهای غیر اسلامی و غیر پسندیده به شدت افزایش یافته است و علمای اسلام باید فتواهای مشترک برای تحریم کانال های مستهجن و محصولات غربی صادر کنند.

دکتر شایسته از جمهوری اسلامی ایران نیز در کمیسیون ارتباطات بین الملل گفت: تشکیل کمیته­ای برای ارتباط با    ملت­های مسلمان در بین فعالیتهای مجمع تقریب به عنوان یک خلاء احساس می­شود تا بتواند فعالیتهای تقریبی را در میان مسلمانان منعکس و ترویج کنند.

وی نقش مبلغین و مروجین فرهنگی تقریبی را مؤثر برشمرد و خاطرنشان کرد: خدامحوری، قرآن­محوری و پیامبرمحوری باید اصول مشترک همه فعالان فرهنگی قرار گیرد.

شیخ محمدهادی از کشور افغانستان نقش تقریب در بیداری اسلامی را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر تقریب نتواند جایگاه خود را در میان مسلمانان قیام کننده پیدا کند زمینه­های فتنه­انگیزی مجدداً بوجود خواهد آمد.

عبدالناصر جبری از علمان لبنان نیز علل عمده اختلاف را ریشه­های سیاسی عنوان کرد و گفت: کشورهای غربی و در رأس آن حاکمان آمریکایی و صهیونیستی و اعراب در خدمت آمریکا به اختلافات دامن می­زنند. در دنیای امروز بیم دشمنان از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران است که توانسته در خاورمیانه و در همه جای جهان اسلام نقش تأثیرگذاری ایفا کند.

همچنین در سومین جلسه کمیسیون امور ایران مجمع تقریب بر اعزام سخنرانان به مجالس و موضوع همکاری با دیگر نهادها مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

آیت الله واعظ زاده خراسانی دبیرکل سابق مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این نشست گفت: اساس فکر امام و انقلاب اسلامی وحدت جامعه بود و در همین راستا هم امام خدمات فراوانی کردند، برای مثال قبل از انقلاب اسلامی زائران شیعه خانه خدا در مراسم حج نماز جداگانه برگزار می­کردند که امام فرمودند برای وحدت جامعه اسلامی باید در مراسم حج شیعه و سنی و فرق دیگر اسلامی در یک صف و در کنار هم نماز بخوانند.

وی گفت: در حال حاضر مقام معظم رهبری نیز در اندیشه وحدت مذاهب اسلامی هستند و ایشان هم پیشنهاد تأسیس همین مجمع تقریب را دادند و برای شکل­گیری آن بسیار تلاش کردند.

وی افزود: قرآن با اینکه به وحدت تأکید می کند؛ اما موقع دعوت به وحدت می فرماید از تفرقه دوری کنید یعنی بحث مقابله با تفرقه باید بیشتر مد نظر گرفته شود چرا که اگر تفرقه ها را کنترل و محو کنیم وحدت خود به خود هم شکل خواهد گرفت، اختلافات جزئی هم که در حال حاضر بین مذاهب وجود دارد اختلاف نظر در برخی احکام است که با تفرقه بسیار تفاوت دارد.

 

در این نشست همچنین احمدی کارشناس فرق و مذاهب گروه مناطق ویژه سازمان تبلیغات اسلامی هم پیرامون اقدامات انجام گرفته به خصوص در بحث تربیت مبلغان دینی با اندیشه تقریب گزارشی را ارائه داد.

گفتنی است نشست چهارم کمیسیون امور ایران هم پس از جلسه سوم برگزار و در این نشست هم اعضای کمیسیون به بررسی موضوعات مختلفی از قبیل بررسی موضوع برپایی نمایشگاه­ها و مراسم وحدت و اجلاس­ها در استان­ها و بررسی موضوع ایجاد دفاتر تقریب در دانشگاه­ها و استانها پرداختند.

در ادامه در نشست کمیسیون فرهنگی بیست و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی اعضای مجمع عمومی بر گسترش استفاده از زبان هنر و رسانه، توجه به مقوله آموزش و همچنین ایجاد شعبه­های دانشگاه مذاهب اسلامی در کشورهای مختلف تأکید کردند.

در جلسه کمیسیون فرهنگی که صبح امروز به ریاست حجت الاسلام اوحدی برگزار شد موضوع ارتباط با مراکز فرهنگی دانشگاه مذاهب اسلامی و موضوع ایجاد کرسی های تقریب در دانشگاه­ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ابتدای نشست حجت الاسلام اوحدی با ارائه گزارش اجمالی از عنایت­های مجمع در این حوزه­ها خاطرنشان کرد: در پایگاه­های اینترنتی مجمع تالار گفتمان راه­اندازی شده و با توجه به این که یک پایگاه علمی است مباحثی همچون جهان اسلام، فرق و مذاهب اسلامی، پیشوایان تقریب، فتاوای تقریبی و بخش جدیدی با عنوان بیداری اسلام و کتابخانه دیجیتال در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: توجه به  امر آموزش و زبان هنر و رسانه برای گسترش فرهنگ تقریب ضروری است که با توجه به ظرفیت­های موجود گام­های خوبی در مدت 20سال گذشته در این راستا برداشته شده است.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی تسخیری نیز ایجاد خبرگزاری تقریب را یکی از اقدامات مهم در زمینه  گسترش فرهنگ تقریب و انعکاس  اخبار درست در این راستا برشمرد.

همچنین حجت الاسلام صدرالدین قبانچی امام جمعه نجف اشرف خواستار حضور غرفه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست بین المللی نجف و همچنین تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی در بغداد و نجف اشرف شد.

سمیر سلیمان از کشور لبنان هم با بیان این که بایستی دروس تقریبی را در سرفصل­های درسی دانشگاه­های خصوصی در کشورهای مختلف بگنجانیم، گفت: ایجاد دانشگاه های دولتی موانع زیادی دارد، لذا می­توانیم با عقد تفاهم­نامه با دانشگاه­های خصوصی و وارد کردن درس های تقریبی در آنها نسبت به گسترش فرهنگ تقریب به ویژه در میان نسل جوان اقدام کنیم.

در ادامه این نشست اندیشمندانی از کشورهای اسلامی ایجاد و تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی و مرکز انتشارات مجمع در کشورهای مختلف، استفاده از تجربیات تقریبی دیگر کشورها، ساماندهی شبکه توزیع محصولات مجمع در کشورهای اسلامی و توجه بیش از پیش به امر آموزش، رسانه و هنر را در فعالیت­های فرهنگی خواستار شدند.

همچنین در جلسه چهارم کمیسیون فرهنگی در ارتباط با موضوع خبرگزاری تقریب، تألیف، و ترجمه، و حضور در نمایشگاه­ها، شرکت­کنندگان نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند.

 

ارسال نظر