در روزهای اخیر و پس از حماسه غرورآفرین حماس علیه اسرائیل و عملیات «طوفان الاقصی» رژیم اشغالگر اسرائیل دست به جنایات غیرانسانی مانند کشتن زنان و کودکان و بمباران مراکز درمانی و قطع آب و برق و نیازهای اولیه مردم غزه زده است.
در چنین شرایطی رسالت همه انسانهای آزاده به خصوص علما و حوزههای علمیه جهان اسلام حمایت از مظلومان غزه است و این وظیفه از همیشه بیشتر و مهمتر است.
برای تبیین رسالت کنونی علما و نخبگان کشورهای اسلامی با حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزههای علمیه و استاد جامعه المصطفی(ص)، گفتوگویی ترتیب داده شده است که در ادامه میخوانید؛
به نظر شما طوفان الاقصی و موفقیت اخیر حماس چه تاثیری بر روند مبارزه مردم فلسطین با صهیونیستها دارد؟
طوفان اقصی نمادی زیبا برای شکستن ابهت قدرت نظامی اسرائیل و شکستن ابهت اطلاعاتی این رژیم غاصب بود؛ روزی که فلسطینیان تصمیم گرفتند حمله کنند و وارد سرزمینهای اشغالی شوند میدانستند که اسرائیل بعد از آن دست به جنایتهای متعدد خواهد زد و عزیزانشان را خواهد کشت، ولی حاضر بودند این بها را بپردازند. لذا الان نگرانی چندانی ندارند، زیرا از قبل تبعات جهاد در راه خدا را به جان خریده بودند و وقتی مادران عزیز فلسطینی، همسران و فرزندانشان را از دست میدهند، فریاد الله اکبر سر میدهند.
آنچه در جریان این عملیات مهم است مسئله کشتن افراد و پس گرفتن بخشهایی از سرزمین اشغالی نیست؛ یعنی اینها اهداف نهایی نبود، بلکه مردان شجاع فلسطین دنبال باطل کردن شعارهایی بودند که اسرائیل با آن فخرفروشی میکرد و خودش را قدرتمند نشان میداد. از سال ۱۹۴۸ و بعد از گذشت ۷۰ سال، اسرائیل رعب و وحشتی از قدرت خود در دل ملتهای مسلمان ایجاد کرده بود، ولی این پیروزی نشان داد که این رعب قابل شکستن است و کشورهای اسلامی باید به خودباوری در برابر آنها برسند، زیرا هم از نظر نظامی و هم امنیتی و اطلاعاتی شکست سختی خوردند.
در جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل با وجود اینکه چند کشور اسلامی عربی با قدرت وارد میدان شدند، مانند ملت مصر به فرماندهی قهرمانی مانند جمال عبدالناصر، ملت سوریه با فرماندهی فرمانده دلیری چون حافظ اسد ولی باز اسرائیل با بمباران شدید مواضع این کشورها ارتش آنان را زمینگیر و صحرای سینا را از مصر و بلندیهای جولان را از سوریه و بخشهایی از رود اردن را اشغال کرد و کشورهای عربی مجبور شدند تن به اشغال بدهند و تا دو سه دهه که حزبالله لبنان توانست جنوب این کشور را از چنگال آنان بیرون بیاورد کسی تصور پیروزی بر اسرائیل نداشت. زهرچشمی که اسرائیل از کشورهای عربی گرفته بود سبب شد تا چند دهه بعد آنها فکر اینکه میتوان در برابر اسرائیل ایستاد را به ذهن خود راه ندهند؛ این رعب و وحشت را قدرت نظامی و اطلاعاتی اسرائیل و حمایت دنیای استعمار و در رأس آن آمریکا در دل این کشورها ایجاد کرده بود.
اسرائیل اعلام کرده بود که همه مرزهای این رژیم جعلی تحت نظارت شدید دوربینها و ماهوارهها قرار دارد و علاوه بر آن کشورهای اطراف اسرائیل هم تحت نظارت شدید قرار دارند و حتی ماهوارههای آنها میتواند پلاک اتومبیلهای شهروندان کشورهای همسایه را رصد و کنترل کند. لذا هیچ کشوری جرئت تحرک به خودش نمیداد، ولی اتفاقی که در هفتههای اخیر رخ داد این بود که فلسطینیان سه مانع بزرگ در مرز اسرائیل را از پیش پا برداشتند. فرزندان فلسطین تصمیم گرفتند که فرمانده نظامی اسرائیل را از درون شهرک اسرائیلی بربایند و این کار را انجام دادند که مقدمه این کار چند مسئله حیرتآور است.
اول، شناسایی این فرمانده نظامی بود که کار مهمی است. دوم، منزل او و ساعات رفت و آمد و بهترین وقت برای دستگیری او را شناسایی و رصد اطلاعاتی و امنیتی کردند که این مسئله پیچیدگی بسیاری دارد. سوم، باید نحوه ورود به منزل بدون دغدغه میبود و همه این کارها با موفقیت انجام شد. بدون اینکه اسرائیل با خبر شود. لذا اول صبح وارد منزل او شدند و او را دستگیر و به غزه منتقل کردند.
اسرائیل به تلافی این شکست سخت دست به جنایت علیه غیرنظامیان و زنان و کودکان زده است که خلاف قوانین بینالمللی هم هست. در این میان وظیفه ملل اسلامی چیست؟
الان که اسرائیل غاصب بمباران وحشیانه خود را شروع کرده است و زنان و کودکان را میکشد و به مراکز درمانی هم رحم نمیکند وقت آن است که چند گروه بهپاخیزند؛ اول دولتهای کشورهای اسلامی که باید احساس غیرت کنند و فریاد حمایت از مردم فلسطین مظلوم سر دهند و حداقل شعار حمایت بدهند؛ گرچه باید در عمل هم وارد میدان شوند. وظیفه دیگر ملتهای اسلامی این است که باید با قدرت راهپیمایی کنند و بیانیه بدهند و کمکهای مالی برای مردم فلسطین جمع کنند و دولتهای خود را وادار کنند تا حامی مردم فلسطین باشند.
وظیفه دیگر برعهده سازمانهای بینالمللی است که نان حمایت از حقوق بشر را میخورند و این شعار را سر میدهند. اگر این سازمانها صداقت و آزادمردی دارند باید اسرائیل را محکوم کنند؛ در غیر این صورت لکه ننگین دیگری در کارنامه اعمال آنها در تاریخ ثبت خواهد شد که به هیچ وجه قابل پاک کردن نیست.
در هفته اخیر شاهد موضعگیری برخی علما و مراجع بودیم و حوزه قم هم تجمعاتی برپا کرد. به نظر شما رسالت حوزویان و علما در داخل و خارج کشور علاوه بر تجمع و راهپیمایی چیست؟
علمای اسلامی مشوق و مبلغ و معلمان دین هستند و این روایت را برای مردم میخوانند: «مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ»؛ پس باید پیشقدم و پیشگام باشند. مراجع معظم تقلید و مفتیان اهل سنت باید به مردم اعلام کنند تا اموالی برای حمایت از مردم فلسطین جمعآوری کنند. البته تعدادی از علما و مفتیان این کار کردهاند و انتظار است که مابقی هم چنین کاری انجام دهند.
اقدام دیگر این است که روحانیت و حوزهها باید به جهاد تبیین بپردازند و با نوشتن مقاله و صدور بیانیه و تبلیغ مردم را بیدار کنند و اسلامیت این قیام را به مردم برسانند. البته زمزمههای شومی از برخی علمای اهل سنت و شیعه که لباس پیامبر(ص) پوشیدهاند شنیده میشود. در هفته اخیر یکی از علمای اهل سنت ایران اعلام کرد که اسرائیل از بینرفتنی نیست و نباید با آن مبارزه کرد که ناشی از جهالت و بلاهت اوست، زیرا سخنگوی اسرائیل شده است.
همچنین یکی دو طلبه و روحانی شیعه به اختلافافکنی پرداخته و اعلام کردهاند که مردم فلسطین ناصبیاند و ناصبیها دشمن ائمه(ع) هستند و قصد ایجاد تفرقه دارند. افرادی که چه آگاهانه و مغرضانه و از روی مزدوری اسرائیل و چه از روی جهالت چنین سخنانی بر زبان میرانند در خدمت اسرائیل هستند تا جلوی پیروزی ملت مظلوم فلسطین را بگیرند. شعار حمایت ملت ایران از فلسطین فقط شعار نیست، بلکه قبل از انقلاب هم این شعارها وجود داشت.
شهید مطهری قبل از انقلاب فریاد برآورد که ای ملتهای آزاده، کربلای امروز ما فلسطین است و شمر و یزید مردهاند و به جهنم رفتهاند و شمر و یزید امروز مسئولان و فرماندهان اسرائیل هستند. اگر کسی میخواهد از امام حسین(ع) حمایت کند، باید با اسرائیل بجنگد. چرا کسی نیست که مشتی بر دهان افراد یاوهگو بکوبد تا بلندگوی استعمار و غاصبان اسرائیلی نشوند.
منبع: خبرگزاری ایکنا
ارسال نظر