وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
اسرائیلی‌ها هر جا که باشند اختلاف و فتنه هم هست
۱۴۰۱/۰۸/۰۷ ۱۰:۱۴ 1207
رئیس اتحادیه علمای مسلمان الجزایر:

اسرائیلی‌ها هر جا که باشند اختلاف و فتنه هم هست

 عبدالرزاق قسوم، رئیس اتحادیه علمای مسلمان الجزایر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب در حاشیه سی‌وششمین کنفرانس وحدت اسلامی که چندی پیش در تهران برگزار شد، به تنش‌های موجود میان الجزایر و مراکش اشاره کرد و اظهار داشت: علت اصلی در تشدید این تنش، به روابط رسمی میان رباط و رژیم صهیونیستی بازمی‌گردد.

وی با اشاره به این که اختلاف به حدی رسیده که مراکش ارتش خود را در مرزهای الجزایر مستقر کرده، گفت: حمله رسانه‌ای و سیاسی گسترده‌ای علیه الجزایر در مراکش آغاز شده است.

قسوم با تاکید بر این که غرب با همه توان خود از رژیم صهیونیستی در همه توطئه‌ها و نقشه‌های آن علیه کشورهای اسلامی حمایت می‌کند، تصریح کرد: اگر حمایت‌های غرب نبود، رژیم صهیونیستی جرأت پیدا نمی‌کرد، دست به این توطئه‌ها بزند.

وی نادیده گرفتن همه قوانین بین‌المللی از سوی رژیم اسرائیل را ناشی از این امر خواند که آنها می‌دانند هرگز محاکمه و مجازات نخواهند شد.

رئیس اتحادیه علمای مسلمان الجزایر همچنین مسئله فلسطین را اولویت نخست همه الجزایری‌ها خواند و تاکیدکرد: موضع الجزایر با دیگر کشورها متفاوت است به ویژه در مورد این مسئله.

وی با تاکید بر این که با وجود روابط اسرائیل و مراکش، آرامش هرگز به روابط الجزایر و الرباط بازنخواهد گشت، ابراز امیدواری کرد: مقامات مراکشی از روند عادی سازی کوتاه بیایند.

رئیس اتحادیه علمای مسلمان الجزایر در ادامه افزود: روابط مراکش و الجزایر می‌تواند با وجود اختلاف در ارتباط با مسئله صحرای غربی ادامه پیدا کند اما با وجود رابطه با اسرائیل هرگز ادامه پیدا نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: الجزایر اصراری بر روش معینی برای حل بحران صحرای غربی با مراکش ندارد و چه بسا برگزاری یک  همه پرسی با حضور ساکنان صحرای غربی برای تعیین سرنوشت خود به حل این اختلاف کمک کند و الجزایر نتایج این همه پرسی را هر چه که باشد، خواهد پذیرفت.

القسوم در ادامه سخنان خود در رابطه با همزیستی مسالمت‌آمیز و تجربه موفق در پایان دادن به تندروی و تکفیر در الجزایر گفت: الجزایر مرحله تاریکی از تاریخ خود را پشت سر گذاشت به گونه‌ای که تندوری و تکفیر به جنگ میان الجزایری‌ها رسید البته نحوه برخورد با آن بحران نقش مهمی در پایان دادن به آن ایفا کرد.

وی در این باره توضیح داد: حکومت الجزایر، علمای دینی، دانشگاه‌ها، مدارس، مساجد و برخی احزاب، نقش مهمی در حل این مشکل ایفا کردند و این مسئله را تبیین کردند که قاتل و مقتول برادران هم هستند، پس انگیزه این جنگ چیست؟

رئیس اتحادیه علمای مسلمان الجزایر اظهار داشت: درمان این مسئله در حل امنیتی و نظامی نبود بلکه بر جنبه فرهنگی و آگاه‌سازی متمرکز بود و اساتید دانشگاه و عالمان دینی نقش مهمی در انتشار آگاهی ایفا کردند و همه در کنار هم توانستند بر این مشکل غلبه کنند.

وی با بیان این که حکومت و سیاست‌های حاکم نیز در حل این مشکل موفق بود، تاکیدکرد: ویژگی ممتاز حاکم در الجزایر، عدالت بود که اگر او از این ویژگی برخوردار نبود مردم به او اعتماد نمی‌کردند و علیه او تظاهرات می‌کردند.
 
قسوم در پایان از دیگر کشورهای اسلامی که شاهد درگیری و جنگ‌های مذهبی و قومی هستند، خواست تجربه الجزایر در پایان دادن به افراطی‌گری را سرلوحه کار خود قرار دهند.

ارسال نظر