وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
ادب و فروتنی بارزترین ویژگی آیت الله تسخیری بود
۱۴۰۰/۰۸/۰۴ ۰۹:۵۶ 969
عضو حزب سعادت ترکیه در سی و پنجمین کنفرانس وحدت؛

ادب و فروتنی بارزترین ویژگی آیت الله تسخیری بود

«حسن بیتمز» عضو حزب سعادت ترکیه تصریح کرد: ادب و فروتنی آیت الله تسخیری علی‌رغم سطح بالای علمی وی موجب شده بود بتواند قلوب همه کسانی را که او را می‌شناختند، فتح کند.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، «حسن بیتمز» عضو حزب سعادت ترکیه در ابتدای سخنان خود در سی و پنجمین کنفرانس اسلامی به آیه 23 سوره احزاب اشاره کرد که می‌فرماید:« مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ  فَمِنهُم مَن قَضى نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ وَما بَدَّلوا تَبديلًا: از ميان مؤمنان مردانى‏ اند كه به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا كردند برخى از آنان به شهادت رسيدند و برخى از آنها در انتظارند و [هرگز عقيده خود را تبديل نكردند»

وی در ادامه توضیح داد: همانطور که در این آیه بیان شده است در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند، صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.

بیتمز در ارتباط با «آیت الله محمد علی تسخیری» دبیرکل اسبق مجمع تقریب مذاهب اسلامی و مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام  به عنوان یکی از محورهای کنفرانس وحدت امسال تصریح کرد: آیت الله محمد علی تسخیری انسانی بود که  اوصافی که در این آیه ذکر شد را در برداشت. و به تمامی عهد و پیمانی که در مقابل خداوند متعال بسته بود، تا آخرین نفس خود با جهاد و پشتکار عمل کرد.

وی در ارتباط با نحوه آشنایی خود با آیت الله تسخیری گفت: اولین فرصت آشنایی بنده با او در سال 2010 در نشست همکاری جوامع اسلامی که در استانبول برگزار شد، میسر گردید. در این نشست توفیق حضور و دیدار را در جلسه ویژه آیت‌الله تسخیری با استاد ما آقای اربکان که در مورد وحدت جهان اسلام بود، داشتم.

عضو حزب سعادت ترکیه با اشاره به دیدارهای متعدد خود با آیت الله تسخیری در نشست‌های مختلف، تاکیدکرد: تصویری که از آیت الله تسخیری در این نشست‌ها برای من ایجاد شد، این بود که او انسانی با هدف است و تا آخرین نفس و تا آخر عمر برای اتحاد جهان اسلام و برطرف کردن عناصر تفرقه انگیز در مقابل وحدت اسلامی تلاش می‌کند.

وی با بیان این که آیت الله تسخیری یک عالم در سطح اجتهاد بود و تمامی علوم اسلامی را در سطح بالا تحصیل کرده و به آن عمل می‌کرد، گفت: او در تمامی تلاش‌هایی که در راستای تقریب مذاهب اسلامی در مجمع تقریب انجام داد، مصمم و بی‌باک بوده و بدون بهانه گیری و با پشتکار عمل می‌کرد.

حسن بیتمز از باور داشتن بر لزوم وحدت اسلامی، اعتقاد بر ضرورت اقدام بی درنگ و فوری در راستای ایجاد وحدت، تلاش برای حکمرانی خوبی، درستی و عدالت، تلاش برای ایجاد یکپارچگی و برادری در جهان اسلام با برگزاری بی وقفه کنفرانس‌های وحدت و همچنین مشارکت در فعالیت‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی بین مذاهب اسلامی به عنوان دیگر ویژگی‌های شخصیتی آیت الله تسخیری نام برد.

وی در ادامه افزود: در نتیجه این تلاش، عزم و اراده، از شرقی‌ترین نقطه اسلام از اندونزی تا به غربی ترین نقطه آن یعنی مراکش تفکر وحدت اسلامی گسترده شده و برای احقاق این تفکر در بین دولت‌ها و جوامع مختلف اقدامات جدی آغاز شده است.

عضو حزب سعادت ترکیه با اشاره به این که مشکلات جسمی نتوانست آیت الله تسخیری را از تلاش و کوشش غیورانه بازدارد، گفت: آیت الله محمد علی تسخیری به رغم دارا بودن سطح علمی بالا و انجام وظایف خطیر، انسان متواضع و فروتنی بود. با این نزاکت و فروتنی خویش قلوب همه افرادی را که او را می‌شناختند و با او کارکرده بودند، فتح کرده بود.

ارسال نظر