سومین همایش «حجاب و عفاف فاطمی» به همت اداره کل امور بانوان معاونت ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با حضور گروهی از بانوان فرهیخته و پژوهشگر اهل سنت از سراسر کشور امروز سوم خردادماه در تالار بیداری اسلامی جامعهالزهرا(س) قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سومین همایش «حجاب و عفاف فاطمی» به همت اداره کل امور بانوان معاونت ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با حضور گروهی از بانوان فرهیخته و پژوهشگر اهل سنت از سراسر کشور امروز سوم خردادماه در تالار بیداری اسلامی جامعهالزهرا(س) قم برگزار شد.
در ابتدای این همایش که با حضور محسن مسچی، معاون امور ایران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، خانوادههای شهدای مدافع حرم، شهید امیری و شهید علیاکبر عربی، ساداتی، رئیس اداره امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و جمعی از مسئولان استانی و کشوری برگزار شد، عرفان عسگری، قاری بینالمللی قرآن کریم فضای مراسم را متبرک به کلام وحی کرد.
تضعیف جایگاه ارزشمند خواسته غرب است
در ادامه، فرحناز کردزابلی، دبیر و فعال فرهنگی زاهدان ضمن عرض تبریک بهمناسبت دهه کرامت، بیان کرد: مقام معظم رهبری در سخنانی بر این موضوع تأکید کردند:« بیش از نیمی از استعدادهای کشور مربوط به زنان است و آنان باید میدان هایی که در آن محدودیتهای طبیعی برای زنان وجود ندارد را پر کند»، این جمله نشاندهنده دید وسیع مقام معظم رهبری نسبت به زنان است.
وی افزود: امروز شخصیت، ارزش و مقام اصیل زن ایرانی محفوظ و مصون است و آیات حجاب، تقوا و طهارت زن در سرزمین اسلامی مفهوم و حیات دارد و به آن عمل میشود؛ امروز دامان زنان مسلمان، مبدأ معراج آزادگانی است که در راه خدا به اوج عظمت راه یافتند. خواسته غرب آن است که مقام بالای زن را تضعیف کند.
وی افزود: ما باید بهعنوان یک زن هوشیار باشیم که زن برای رسیدن به کمال خلق شده است و به فرموده امام خمینی(ره)، از دامان زن است که مرد به معراج میرود و نابغههای تاریخ آفریده میشود، زن موجود قدرتمندی است که خودشان نیمی از جمعیت را تشکیل داده و تأثیرگذاری مستقیم بر نیمی دیگر از جمعیت دارند و محور توسعه هستند.
در ادامه این مراسم، شعرخوانی رشدیه عالیان از استان هرمزگان معطر کننده فضای مراسم شد و کاملکننده این لحظات معنوی، اجرای گروه نوجوانان سرودخوانی «فطرس» بود که اشعاری در وصف حضرت معصومه(س) سرودند.
زنان مراقب جایگاه مادری خود باشند
در ادامه نیز، ماهیه سلاق، فعال فرهنگی از گلستان با اشاره به اینکه حضرت معصومه(س) در آسمان مدینه طلوع و در قلب ایران "قم" آرام گرفت، اظهار کرد: ایشان قم را به کانون دانش بالندگی تبدیل کرد بانویی که بارگاهش میعادگاه زنان و مردان مؤمن و عاشق آل رسول الله و الگوی دختران جوان هستند.
وی ادامه داد: دشمنان و بدخواهان اسلام به جایگاه خانواده و جایگاه مادری زنان ایرانی چشم دوخته است، باید مراقب باشیم که چشمهایمان چه میبینند و میخوانند چرا که باورهای ما را شکل میدهند؛ باید مراقب باشیم چه کسانی را الگو قرار می دهیم و با چه جریاناتی در جامعه همراه هستیم.
سلاق گفت: امروز در هیاهوی رسانه، حقیقت رنگ باخته و آزادی معنای دیگر یافته و امروز باید به دنبال رسالت واقعی یک زن مؤمن و معنای واقعی زندگی باشیم و برای رسیدن به این مهم باید به اهل بیت(ع) توسل بجوییم.
وی با اشاره به اینکه حجاب فقط پوشش نیست بلکه یک انتخاب، ایدئولوژی است و چارقد من یادگار شیرزنان ترکمن است، ابراز کرد: شاید در نگاه قضاوتگر غرب پوشش برای زن ظلم و اسارت باشد اما باید بدانیم توجه و تمرکز به مختصات جسم خاکی زن بزرگترین ظلم در حق او است و باید در زمزمههای شبانه و نصایح روزانه کنشگر بیباک برای فرزندان و مردان سرزمین خویش باشیم.
دکلمهخوانی فاطمه گرگانی، دختر نوجوان ترکمن از دیگر برنامههای این مراسم بود.
لازمه ادامه حیات طیبه انسان پس از مرگ رعایت حدود الهی است
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه حیات حقیقی به خداوند متعال اختصاص دارد، اظهار کرد: در این دنیای کوچکی که ما زندگی میکنیم و زندگی اجارهای که در دنیا داریم باید بنگریم که این زیستن تا چه اندازه ارزش زیستن دارد؟ زندگی سرشار از درد و فعالیت، آیا ارزش زیستن دارد؟ خداوند متعال در قرآن بارها تأکید کردند که زندگی ارزش زیستن دارد و انسان با ایمان و عمل صالح میتواند حیات طیبه و ارزشمند داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مرگ انسان مصادف با حیات جدید و تازهای است که به آن حیات طیبه و حقیقی میگویند، افزود: مرگ بزرگترین معمای زندگی هر انسان است، زیرا هیچکس نمیداند چه زمانی اتفاق میافتد و همچنین هیچکس نمیداند که پس از مرگ چه حیاتی در انتظار اوست.
شهریاری با اشاره به اینکه انسان هرروز با فوت عزیزان و اطرافیانش میتواند مرگ را لمس کند اما از آن غافل است زیرا گمان میکند که مرگ به سراغ او نمیآید، تصریح کرد: اگر کسی میخواهد زندگی طیب و طاهر داشته باشد، زندگی او ادامه پیدا کند و با مرگ به قعر جهنم سقوط نکند باید ایمان و عمل صالح را داشته باشد.
وی بیان کرد: مهمترین عمل صالح، رعایت حدود الهی است که خداوند بارها در قرآن کریم به آن تأکید کرده است، بنابراین باید در مسیری حرکت کنیم که اعمال و رفتار ما از حدود الهی خارج نشود یعنی انسان در طول زندگیاش اوامر الهی را اجرا و از منکرها دوری کند.
شهریاری افزود: اگر حیات انسان به خداوند متعال متصل نباشد همان اسارت بزرگی است که در آن گرفتار میشویم، بنابراین باید زندگی خود را بهگونهای تنظیم کنیم که به دامان الهی و ائمه معصوم(ع) اتصال پیدا کند، در چنین شرایطی زندگی و حیات طیبه انسان پس از مرگ هم ادامه دارد.
زنان حق حجاب خود را فریاد بزنند
همچنین، بانو مجتهده معصومه گلگیری، استاد درس خارج حوزه علمیه خواهران بیان کرد: مسئله حجاب از ضروریات اسلام و قابل انکار نیست و آیات قرآن و روایات و سیره مسلمین حاکی از این ضرورت است.
استاد درس اخلاق و خارج حوزه علمیه خواهران افزود: حجاب حکم الزامی است نه تأسیسی و از حضرت حوا شروع شده و قرآن فرمود به محض هبوط به زمین عورت خود را با برگ درختان پوشاندند؛ حجاب امر مسلمی است و پوشش زن که خودش را از دید نامحرمان مصون بدارد امر فطری است.
گلگیری با اشاره به اینکه حجاب حق است یا تکلیف؟ بیان کرد: بنده معتقدم حجاب هم تکلیف و هم حق است؛ دشمن و ترفندها و حیلههای او را بشناسیم و بدانیم که میخواهد زنان را به چه سمت و سویی ببرد.
وی اظهار کرد: حق زنها باید محفوظ باشد و در قرآن آمده که حق زن این است که تو از ورای حجاب با او سخن بگویی و زنان باید این حق را فریاد بزنند که حق آنان تضییع شده است؛ دامنهای کوتاه برای همه جهانیان نعمت است الا برای خیاطان؛ از قرن نوزدهم برای اندوختن مال زنان را به کارخانهها فرا خواندند دستور دادند که دامنها را کوتاه کنند که مزاحم کارگری آنان نباشد و باید فریاد برآوریم که حقمان را بگیریم.
استاد درس خارج حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: حجاب مقوله جدا از عفاف است و بنده میگویم خیر ؛ در قرآن آمده:«التی لا یرجون نکاحا»، منظور این است که زینت و آرایش نداشته باشند و جلوهگری نکنند؛ اگر عفاف بورزند بهتر است و عفاف از دل حجاب بیرون آمده و امر باطنی است و مظاهر دارد و با وسایلی این عفت درونی نمایان میشود که یکی از این مظاهر حجاب است نه همه آن.
وی افزود: قرآن کریم به مظاهر عفت که حجاب است اشاره کرده و در آیه 59 سوره احزاب آمده که «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَلِكَ أَدْنَى أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا؛ اي پيامبر، به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو جلبابها (روسریهای بلند) خود را بر خويش فرو افكنند، اين كار براي اينكه (از كنيزان و آلودگان) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند بهتر است و (اگر تاكنون خطا و كوتاهی از آنها سر زده) خداوند همواره غفور و رحيم است».
گلگیری گفت: زنان نباید جاذبههای اضافه بر وجود خود ایجاد کنند و خودنمایی کنند، با هر مخالفی با دین و حجاب باید به گفتوگو نشست تا قانع شوند که آسایش، آرامش و حفظ حریم خانواده و نگهداری همسران در سایه پوشش است .
وی با اشاره به اینکه برخی مردان در برابر طنازی و زیبایی زنان متزلزل میشوند، اضافه کرد: ابزار و هنر نگهداری همسر، حفظ حجاب زن است و برهنگی خانواده را متلاشی کرده و در غرب این خانواده متلاشی شده است و ما زنان ایرانی نیز باید مراقب باشیم زیرا حجاب پرچم مجاهدت در راه خدا و اسلام است و زنان اینچنین وظیفهای دارند.
گلگیری گفت: امام صادق(ع) به اصحاب خود فرمود:«کدام یکی از ریسمانها و طنابهای خدا اوسع و قابل اطمینانتراست(یعنی پاره نمیشود) برخی گفتند خدا و پیامبرش بهتر میدادند، برخی گفتند نماز، برخی گفتند زکات، برخی روزهداری، برخی حج عمره و برخی گفتند بالاتر از جهاد چیزی نیست؛ امام صادق فرمودند اینها گه گفتید همه فضل است اما سوال من پاسخ داده نشد بلکه دوستی در راه خدا و دشمنی در راه خدا( تولی و تبری) است که ریسمان اوسع خدا است».
در ادامه مراسم، پرچم متبرک حرم بانوی کرامت بهمناسبت ایام ولادت میلاد باسعادت حضرت معصومه(س) در جمع بانوان و دختران فعال اهل سنت و شیعه حاضر در سالن، گردانیده شد و این آیین زیبا که معطرکننده فضای مراسم شد، دلهای شکسته حاضران آرام گرفت.
تجلیل از دختران شهید سیدجعفر امیری و شهید علیاکبر عربی، از شهدای مدافع حرم، فاطمه گرگانی، دختر شاعر ترکمن، ثریا ذهابی، زینب فرخ، سیده حمیده حسینی، رشدیه عالیان و فرحناز کردزابلی، از بانوان فرهیخته اهل سنت پایانبخش این مراسم بود.
ارسال نظر