وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
کنفرانس وحدت اسلامی در سایه قرآن و عترت در مکه مکرمه برگزار شد
۱۴۰۱/۰۴/۱۳ ۱۳:۳۰ 797
با شرکت اندیشمندان و علما از کشورهای مختلف؛

کنفرانس وحدت اسلامی در سایه قرآن و عترت در مکه مکرمه برگزار شد

سالن اجتماعات بعثه مقام معظم رهبری در مکه مکرمه همایشی با عنوان وحدت اسلامی در سایه قرآن را با شرکت جمع زیادی از علما و اندیشمندان جهان  را شاهد بود که خود نمایشی از وحدت و همدلی  اسلامی بود.

به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، این کنفرانس که به همت معاونت بین الملل بعثه مقام معظم رهبری صبح روز شنبه ۱۱ تیر ماه با پیام حجه الاسلام والمسلمین نواب  نماينده ولي‌فقيه در امور حج و زيارت وحضور  جمع زیادی از شخصيت هايي از شبه قاره ، و شرق آسیا و کشورهای آفریقایی برگزار شد  در آن شخصیت هایی از اساتید دانشگاه‌ها و مرکز  علمی اندونزی ،  هند، کشمیر، پاکستان و جمهوری اسلامی ایران و  نیجریه ، آلمان  سخنانی در خصوص مبانی، آثار ، و نمونه های وحدت در قرآن کریم و سیره و مکتب اهل بیت علیهم السلام پرداختند و حج را مظهر و محل اجتماع نمایندگان امت اسلامی برخی تجلی وحدت برشمردند. 

حجه الاسلام و المسلمین عبد المجیدحکیم اللهی که مدیریت جلسه را برعهده داشت با بیان اهمیت این کنفرانس ها در فرصت حج بر سلوک و سیره نبوی  و آموزه های قرآن و اهل بیت علیهم السلام در وحدت اسلامی از بعثه مقام معظم رهبری در برگزاری این کنفرانس تقدیر کردند. 

اولین سخنران این کنفرانس دکتر محمد انور سلف الدین از اندونزی بود که با برشمردن نظام های سیاسی و اجتماعی در جهان  و ناکامی آنان  ،  بیان داشت که اسلام دارای نظام اجتماعی  است که محاسن همه نظام های جهانی را دارد و از همه آنها کامل تر است . وی گفت این نظام مبتنی بر تعالیم قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام است که پیامبر خدا فرمودند آنی تارک فیلم الثقلین فان تمسکوا بهما لن تضلوا ابدا . همین دو  محور اصلی اتحاد جامعه برای شکل دهی یک نظام اجتماعی نیز خواهد بود. 

 استاد دکتر گلزار حسین  از کشمیر سخنران دیگر این کنفرانس بود که با ابراز خرسندی از شرکت در این کنفرانس علمی در شهر مکه مکرمه  و بعثه رهبری جمهوری اسلامی ایران  گفت : وحدت در اهداف، کتاب و پيامبر و قبله و اشتراکات زیاد بین مذاهب اسلامی  محورهای مهم برای وحدت امت اسلامی خواهد بود.

وی بیان کرد دعوت مستمر و مکرر آیت الله خامنه ای در دعوت مسلمین به وحدت مسئولیت ما را در وحدت مسلمین سنگین می کند.

استاد محمد جواد مجاهد از پاکستان نیز در این کنفرانس  با اشاره به نامه امام صادق علیه السلام  به اصحاب و پیروانش که مرحوم کلینی آن را روایت کرده است ، همگان را به اخوت اسلامی و توجه به امور مسلمین و دوری از گناه دعوت کردند که این منشور پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام بوده است که باید مبنای تعامل جامعه باشد.

حجه الاسلام مولانا جواد جوادی از هند در این کنفرانس طی سخنرانی با تقسیم احکام اسلامی به فردی و اجتماعی بیان داشت   روح احکام اجتماعی  اسلام جمع گرایی و تقویت  همگرایی اسلامی است و حج از  احکام اجتماعی است که اجتماع نمایندگان امت اسلامی در زمان و مکان خاص تجلی وحدت اسلامی است.

دکتر عبد السلام کلانی از نیجریه  با اشاره به آیات متعدد در قرآن کریم بر وحدت امت اسلامی به تشریح روح و رویکرد عبادات لسلانی علاوه بر جنبه عبادی نوعی تقویت جمع گرایی و وحدت را تعقیب می کنند مثل اذکار نناز که همگی به صیغه جمع آمده است . این امر نشانگر آن است که روح حاکم بر عبادات اسلامی هم همگرایی است. 
دکتر صارمی از اندیشمندان اهل سنت از کردستان ایران   یکی از سخنرانان   این کنفرانس بوده است که گفت که ما امت اسلامی بر پایه تعاون و مواسات  بر پایه تعالیم پیامبر اسلام کنار هم زندگی می کنیم.

سخنرانی ویدئو کنفرانسی آیه الله رمضانی دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام از دیگر برنامه های  این کنفرانس بود. 

وی با اشاره به حدیث ثقلین، گفت که کلام اهل بیت علیهم السلام  ترجمان وحی الهی است و اهل بیت اهل  بیت به عنوان مرجعیت دینی  و علمی و ایمانی و معنوی منشا و محور وحدت اسلامی  هستند.

حاجی اکرم از آلمانی های ترک تبار نیز در این کنفرانس  پیامبر اسلام و کلام آن حضرت را محور وحدت جامعه اسلامی دانست و گفت: انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی احیاگر  وحدت و بیداری امت اسلامی شد و باعث تحکیم این همگرایی است. 

عبد الواعظ عبد الکریم از نیجریه  در کنفرانس با ارائه مقاله ای به تشریح  مفهوم وحدت در  قرآن  کریم پرداخت و لازمه تحقق وحدت اسلامی  را تعامل و ارتباطات امت اسلامی در عرصه های دینی و دنیوی دانست. 

عبد الله باقر قمرین از غنا از شخصیت های غنایی این کنفرانس بود که با استناد به توصیه نبوی که فرمودند علیکم بالجماعه  و پرهیز از تفرقه گفت : در باره تفرقه سخن بسیار گفته شد اما در عمل کمتر  اتفاقی رخ می دهد خواستار ارایه راه حل ها و روش های عملی برای وحدت امت اسلامی شد. وی از ابتکار امام خمینی در اعلام هفته وحدت و روز جهانی قدس به عنوان ابتکارات و نمونه های عملی برای ایجاد همگرایی اسلامی نام برد و با استناد به آیه قرآن کریم کنتم خیر امه تخرجون تامرون بالمعروف و تنهون عن المنکر ، بیان کرد جمهوری اسلامی ایران  نشان داد که در این راه تنها دولتی است که به دفاع از امت اسلامی و وحدت امت اسلامی به مسئولیت خود عمل کرده است

یکی از شخصیت های ترک تبار مقیم آلمان نیز در این  نشست بیان داشت امام خمینی منادی وحدت اسلامی بودند  و انقلاب اسلامی یک نهضت فرا مذهبی  است که همه مذاهب اسلامی را  با خود آمار کرده است.

حجه الاسلام و المسلمین عبدالمجید  حکیم اللهی دبیر این کنفرانس طی  سخنرانی توحید را زیر بنای وحدت امت اسلامی دانست و مقابله با  تهدیدات موجود  علیه امت اسلامی  را عامل مهم در همگرایی اسلامی برشمرد و عدالت و الفت را پیش شرط تحقق وحدت امت اسلامی بیان کرد و پذیرش واقعیت هایی همانند تنوع قومی، نژادی، مذهبی و زبانی و فرهنگی ،  آموزه های اسلامی را عامل مهم در همگرایی اسلامی برشمرد و روح و محتوای مناسک دینی را  جمع گرایی و وحدت ذکر کرد. وی با تشکر از شرکت کنندگان این نشست از اندیشمندان ارائه‌دهند  مباحث و همچنین از  پیام نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و معاونت امور بین الملل بعثه به خاطر برگزاری این نشست تقدیر کرد.‌

پ

ارسال نظر