دبیرکل مجمع تقریب در نوزدهمین نشست مجمع بین المللی مسلمانان روسیه با بیان اینکه نسل کشی و کوچ اجباری برخلاف قوانین بین المللی است، اظهار داشت:اکنون زمان آن فرا رسیده است که امت اسلامی، آزادگان جهان و کشورهای اسلامی از حاکمان و علمای خود بخواهند، برای حمایت عملی از فلسطینیها دست به دست هم دهند و تاکید کنند که این موضوع اولویت جهان اسلام است.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، متن سخنرانی حجت الاسلام و الملسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دبیرکل مجمع تقریب در نوزدهمین نشست مجمع بین المللی مسلمانان روسیه
به شرح زیر است:
الحمد لله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله الطيبين الطاهرين و صحبه المنتجبین ومن اهتدى بهداه إلى يوم الدين
در ابتدا از برگزارکنندگان این کنفرانس بین المللی اسلامی تشکر می کنم. امیدوارم بتوانیم در راستای روشن شدن نقش رهبران دینی در پاسداری از ارزش های دینی و اخلاقی و تقویت صلح و امنیت، گام برداریم.
به خصوص از "شیخ راویل عین الدین" و دستیاران ایشان در برگزاری کنفرانس و استاد "دکتر ضمیر محی الدین" دبیر و مسئول برگزاری این کنفرانس مهم و کمیته شورای فدراسیون روسیه به نمایندگی "فرید موخامتشین" به خاطر دعوت از بنده تشکر می کنم.
در این شرایط و زمان حساس می خواهم از دو ارزش اسلامی صحبت کنم: امنیت و عدالت.برای امنیت، خداوند یک روستا را به عنوان مثال می آورد:
ضرب الله مثلا قریه كانت آمنة مطمئنة یأتیها رزقها رغداً من كل مكان(Nahl-112)
« مثل شهری را که در آن امنیت کامل حکمفرما بود و اهلش در آسایش و اطمینان زندگی میکردند و از هر جانب روزی فراوان به آنها میرسید»
امنیت در اینجا به معنی امنیتی است که از ارزشها، اصول و داراییهای ما در برابر تهدیدات یا آسیبهای احتمالی از سوی دیگران محافظت میکند.
برای اثبات مفهوم امنیت باید به دو نکته توجه کرد: اول اینکه شما صاحب دارایی ها و ارزشهایی هستید و دوم اینکه این دارایی ها و ارزش ها در معرض تهدیدهای خارجی قرار دارند. این داراییها و ارزشها شامل حق زندگی، حق سکونت، حق آزادی تجارت و سایر حقوق انسانی است.
پس هر گاه کسی را به مرگ یا بمب تهدید می کنند و خانه اش را خراب می کنند، در حقیقت امنیت او را زیر پا گذاشتهاند و وقتی فردی را محاصره می کنند یا آرامش او را به هم می زنند، امنیت او را به خطر انداختهاند و یا هر گاه وارد منزل شخصی شوند و او را مجبور به ترک آن کنند، یا وسایل زندگی را از دسترسش دور کنند، یا زمین او را بدزدند و از او بگیرند، در واقع امنیت او را مختل کردهاند.
در مورد عدالت در اینجا به سه آیه قرآنی اشاره می کنم:
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إيتِاءِ ذِي الْقُرْبى وَ يَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ الْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ (النمل-90)
«وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ»(هود-١١٣)
اِنَّما يَنْهاكُمُ اللَّهُ عَنِ الذينَ قاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَ أَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ وَ ظاهَرُوا عَلى إِخْراجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولئِكَ هُمُ الظَّالِمُون(الممتحنة-9)
اینها اصول قرآن است که مسلمانان باید به آن توجه کنند. عدالت بالاترین و پسندیدهترین ارزش اجتماعی مورد تاکید خداوند متعال است. از سوی دیگر بیعدالتی و ظلم، سلب حقوق دیگران از جمله حق زندگی ، حق اقامت در سرزمین خود و حق آزادی، از طریق دشمنی وکینه توزی است.
اینها حقوقی است که از فلسطینیها گرفته شده است. ظلم و بیعدالتی فجیعترین عملی است که یک نفر نسبت به دیگری انجام می دهد و حق حیات و زندگی اولین حقوق از حقوق انسانی است.
ملت و جهان اسلام بیش از 70 سال است که غم و اندوه شدیدی را تجربه میکنند. با حمایت آمریکا، رژیم سلطه و رژیم غاصب صهیونیستی، بخشی از فلسطین، سرزمین امت اسلامی، اشغال شد.ملتی را با وحشیانهترین تهاجمات، با ویران کردن خانهها و غارت پول و اموالشان از سرزمین خود آواره کردند و از همه انواع حقوق انسانی محروم کردند.
بیش از این چندین نسل از آنها بدون کمترین حقوق مدنی و انسانی به سرزمینهای دیگر آواره شده و در اردوگاهها زندگی میکنند و کسانی که در این کشور و سرزمینهای مورد ظلم واقع شده مانده اند، هر روز شاهد هجوم و قلع و قمع هستند.
امروز شاهد آوارگی صدها هزار خانواده در غزه، آواره شدن میلیونها فلسطینی از وطن خود، شهادت دهها هزار شهروند عادی که بیشتر آنها کودک و زن هستند و مجروح شدن نزدیک به پنجاه هزار نفرهستیم.هر ده دقیقه یک کودک کشته میشود، اما هیچ کس جلوی آنها را نمی گیرد.
در این سالها بیش ازپیش ثابت شده است که استکبار جهانی و رژیم غاصب صهیونیستی به رهبری آمریکا و حمایت انگلیس و فرانسه باعث کوچ اجباری و تحمیل محاصره و جنگ شده و سعی در شکستن روحیه مقاومت در جهان دارند تا بتوانند به منابع انرژی جهانی دسترسی پیدا کنند و به اهداف خودخواهانه و سودآور خود در جهان دست یابند.این چیزی است که ما در جنگ غزه و جنگ اوکراین شاهد هستیم.
به نظر میرسد، دنیای استکبار به رهبری آمریکا در مورد جنگ و عدالت معیارهای دوگانهای دارد و به دنبال دستیابی به منافع خاص خود و رفتارهای متناقض در شرایط مشابه است.اگر قتل بد است، در همه جا بد است. اگر غربت و آوارگی بد است، درهمه جا بد است.
اما رژیم غاصب صهیونیستی، کشتار کودکان و زنان بی گناه را جنگ عادلانه و دفاع از حقوق بشر را تروریسم می خواند.کاری که رژیم صهیونیستی در غزه انجام می دهد،نسل کشی، پاکسازی قومی و کشتار جمعی است و جنایاتی که اکنون در غزه رخ می دهد، حتی از سوی حیوان علیه حیوان دیگر هم انجام نمی شود.
امروز واضح است که سازمان ملل متحد نتوانسته است، صلح را برای نجات جان بیگناهان به جهان بیاورد. نسل کشی و کوچ اجباری برخلاف قوانین بین المللی است. چند نفر بایدکشته شوند تا آنها بیدار شوند.
شرم بر دولتهایی مانندآمریکا که به آتش بس در غزه رای منفی میدهند و شرم بر سازمان ملل که به کشورهای ظالم اجازه کشتن زنان و کودکان را میدهد.
اکنون زمان آن فرا رسیده است که امت اسلامی، آزادگان جهان و کشورهای اسلامی از حاکمان و علمای خود بخواهند، برای حمایت عملی از فلسطینیها دست به دست هم دهند و تاکید کنند که این موضوع اولویت جهان اسلام است.
نعمان بن بشیر به نقل از پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید: مؤمنان در دوستى، عطوفت و مهرورزى نسبت همانند يک پيكرند و هرگاه عضوى از آن به درد آيد، ديگر اعضا را بى خوابى و تب فرا مى گيرد.( صحیح البخاري 6011 و صحیح المسلم 2586)
اکنون این موضوع برای جهان اسلام و در حقیقت برای کل جهان اولویت پیدا کرده است، تا زمانی که مستضعفین و مظلوم فلسطینی بتوانند به سرزمین خود بازگردند و مسجد الاقصی در دسترس ما و قبله اول به عنوان امت اسلامی و کل جهان باشد.
در این شرایط باید راه حل خاصی را برای تحقق صلح ارائه کنیم.طرح دموکراتیک که توسط مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ایران ارائه شده، شامل چهار مرحله است.
اول: بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین آبا و اجدادیشان
دوم: برگزاری انتخابات با مشارکت ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی
سوم: تشکیل نظام سیاسی منتخب با اکثریت بر اساس همهپرسی
چهارم:تصمیمگیری توسط نظام سیاسی منتخب براکثریت برای سایر ساکنان فلسطین اشغالی که مردم اصلی آن محسوب نمی شوند.
و نکته آخر اینکه امت محمد(ص) زنده است، روحيه مقاومت پيوسته در آن در حال افزایش است و اراده برای رسيدن به هدف آزادی، بازگشت سربلندی و افتخار و ثبت پيروزی پس از پيروزی بر دشمن اسلام در حال افزایش است.
به همه رزمندگان مقاومت درود میفرستیم و از خداوند متعال رحمت واسعه برای همه شهدای و شفای مجروحان و بازگشت آوارگان به خانه و کاشانهشان را خواستاریم.
إن شاء الله
ارسال نظر