کارشناسان معتقداند کشورهای اسلامی با وحدت و یکپارچگی بیشتر و با افزایش حجم مشارکت خود در منطقه میتوانند فشار بیشتری بر رژیم غاصب اسرائیل وارد کرده و حتی آن را از روی صفحه روزگار محو کنند.
تمامی کشورهای تاثیرگذار در خاورمیانه میتوانند بر آنچه در سرزمینهای اشغالی به دست رژیم غاصب اسرائیل در حال وقوع است تاثیرگذار باشند. باید توجه داشت که این تاثیرگذاری صرفا به معنای عاملی برای آتشبس میان آنان نیست؛ چرا که در فضای کنونی شاید آتشبس به معنای پذیرش خواسته رژیم صهیونیستی باشد.
در همین رابطه "ناصر قلی سارلی" استاد دانشگاه خوارزمی و""لاله افتخاری" عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی در هفتاد و سومین نشست تحلیلی-تخصصی خبرگزاری تقریب به نقش کشورهای اسلامی در جنگ غزه پرداختند که شرح آن را در ذیل میخوانید:
"ناصر قلی سارلی" استاد دانشگاه خوارزمی با عنوان این مطلب که طوفان الاقصی زمانی اتفاق افتاد که اسرائیل دچار مشکلات داخلی شدیدی بود، گفت: دولت راستگرای اسرائیل قانون مصونیت بخش برای نتانیاهو در کنست رژیم صهیونیستی را تصویب کرده بود و ماه ها بود که مردم اسرائیل "شنبه ها" علیه حکومت خود دست به اعتراض میزدند و شروع جنگ غزه پایه های سست این رژیم را دچار فروریختن کرد.
وی ادامه داد: نتانیاهو میخواهد جنگ را به سمت فرسایشی شدن سوق دهد تا از فضای ۷ اکتبر و فشارهای ناشی از شکست در آن فاصله بگیرد. ولی بعد از گذشت روزهای متمادی مشکلات عدیده مردم با سیاست داخلی و خارجی نتانیاهو بیشتر نمایان شد.
سارلی با بیان اینکه دولت نتانیاهو در ابتدای جنگ مورد حمله مردم خود قرار گرفت، تصریح کرد: شهرک نشینان اسرائیلی طوفان الاقصی را یک واکنش بسیار طبیعی از طرف مردمی که سالها به شدت تحت فشار و جنگ بوده اند میدانستند؛ ولی در مقابل نتانیاهو میتوانست کاری کند که چنین اتفاقی رخ ندهد.
تظاهرات خانواده اسرای صهیونیست علیه نتانیاهو
این استاد دانشگاه مسئله بعدی را اسرای صهیونیستی که به دست حماس اسیر شده اند را مطرح کرد و اظهار داشت: از آغاز جنگ غزه بارها شاهد بودیم که خانوادههای اسرا دست به راهپیمایی و اعتراضات گوناگون در سرزمینهای اشغالی زده و حتی خواهان برکناری نتانیاهو و اتمام جنگ بودند و این درحالی بود که بعد از گذشت زمان مشخص شد آزادسازی اسرا اولویت اول رژیم صهیونیستی نبود چرا که همچنان بیمحبا به غزه حمله میکند.
وی با بیان اینکه بعد از اعلام آتش بس و تبادل اسرا خانوادههایی که هنوز اسرای آنها آزاد نشده بودند فشار مضاعفی را بر روی دولت نتانیاهو وارد میکردند، افزود: از نظر جوامع بینالمللی حمله به غزه هیچگونه توجیهی ندارد و آنگونه که کشورهای اروپایی موضوع "حق دفاع اسرائیل از خود" را مطرح میکنند محلی از اعراب ندارد؛ با توجه به اینکه حماس اعلام کرده است که هنوز حاضر به تبادل اسرا است.
سارلی تصریح کرد: هرچند که جنگ غزه حتی به صورت کوتاه مدت برای نتانیاهو یک نعمت بسیار بزرگی محسوب میشود تا بتواند مدت بیشتری در حکومت بماند ولی در نظرسنجیهایی که در سرزمینهای اشغالی صورت گرفته است تردیدی وجود ندارد حزب لیکود و احزاب متحد نتانیاهو به شدت از محبوبیتشان کاسته شده است. این جنگ از نظر نظامی دیر یا زود تمام خواهد شد و بلافاصله بعد از حاکم شدن آرامش سیاسی، متحدان نتانیاهو از دولتش خارج خواهند شد و ما قطعاً در سرزمینهای اشغالی با انتخابات زود هنگام روبرو خواهیم شد.
"غزه" محل آزمایش کشوهای اسلامی
این استاد دانشگاه با اشاره به کوتاهی برخی کشورهای اسلامی در موضوع جنگ غزه، گفت: برخی از حکام کشورهای اسلامی _ عربی که سالهاست به صورت صوری حامیان مردم غزه و فلسطین اند، راه خود را جدا کردند و تعدادی هم تنها به صدرو بیانیه اکتفا کردند.تعدادی از کشورهای اسلامی گامهای موثرتری برداشتند، برخی سفرای خود را فراخواندند، برخی تمامی روابط خود را با این رژیم قطع کردند ولی برخی دیگر چون مصر و اردن حتی حاضر به بازگشایی گذرگاه رفح نشده و آنگونه که باید به مردم فلسطین کمک میکردند، نکردند. درواقع ماهیت غیر دموکراتیک برخی کشورهای اسلامی سبب شده است که کمک به مردم فلسطین دچار کندی شود.
مظلومیت غزه تابلویی ماندگار در تاریخ بشریت
در ادامه "لاله افتخاری" عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی با اشاره به این رویداد که دنیا همچنان شاهد ادامه جنایات وحشیانه علیه مردم بیدفاع نوار غزه است، گفت: این جنایات روزبهروز در حال بیشتر شدن است. جنایات بزرگی که بیانگر روحیه انتقامجویی متوحشانه رژیم غاصب اسرائیل است.
وی تصریح کرد: برخی از کشورهای عربی که هنوز در خواب غفلت به سر میبرند باید خجالت بکشند که جلوی چشم آنان این فجایع رخ داده و هنوز که هنوزه هیچ اقدامی از سوی آنان انجام نگرفته است و آنان باید بدانند در پیشگاه امت اسلام سرافکنده خواهند بود.
جنگ اخیر درنده خویی صهیونیستها را علنی کرد
افتخاری با بیان اینکه جنگ اخیردرسهای آموزندهای به جامعه بشریت داده، خاطر نشان کرد: در طول تاریخ کمتر صحنهای وجود دارد که با این حجم از خشونت به جان انسانهای بیگناه و مظلوم بیفتند و این خود گویای اوج مظلومیت مردم غزه و تابلویی ماندگار در تاریخ بشر است.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی ازعلمای اسلام همواره حمایت های لازم را از مردم فلسطین انجام داده اند، اظهار داشت: علما همواره پرچمدار حمایت از مظلومان بوده اند بر آنان واجب است در قبال جنایت های آشکار رژیم صهیونیستی به اصل اندیشه مقاومت برگشته و در راستای تقویت همه جانبه مردم مظلوم فلسطین و جبهه مقاومت گام بردارند.
ارسال نظر