وب سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى

اهم اخبار تقریب مذاهب اسلامی

مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
سایت رسمی مجمع جهانى تقريب مذاهب اسلامى
شرط اساسی برای رسیدن به وحدت، تحقق میانه‌روی در اندیشه و رفتار مسلمانان است
۱۴۰۴/۰۶/۲۳ ۰۹:۱۰ 37
آیت‌الله مبلغی در وبینار پانزدهم کنفرانس وحدت:

شرط اساسی برای رسیدن به وحدت، تحقق میانه‌روی در اندیشه و رفتار مسلمانان است

نماینده مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: شرط اساسی برای رسیدن به وحدت، تحقق «وسطیت» در اندیشه و رفتار مسلمانان است و تنها در این صورت امت اسلامی می‌تواند به جایگاه «امت شاهد» و در نهایت «خیر امه اخرجت للناس» دست یابد.


به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت‌الله احمد مبلغی، نماینده مجلس خبرگان رهبری، در وبینار پانزدهم سی‌ونهمین کنفرانس وحدت اسلامی گفت: قرآن کریم امت اسلامی را با چهار صفت معرفی کرده است؛ «امت وسط»، «امت واحده»، «امت شاهده» و «خیر امه اخرجت للناس». فهم و تحقق این اوصاف، مسیر دستیابی به وحدت را روشن می‌سازد.

وی افزود: نخستین شرط برای تحقق وحدت، «وسطیت» است؛ امت تا زمانی که میانه‌‌رو و متعادل نباشد، نمی‌تواند امت واحده شود. این وسطیت در سه سطح معنا می‌یابد: در فهم و معرفت، در استنباط و اندیشه، و در رفتار و سلوک. فهم جامع و متوازن، اندیشه‌ای که همه ابعاد اسلام را در نظر بگیرد و رفتار اجتماعی و تربیتی مبتنی بر اعتدال، لازمه شکل‌گیری امت وسط است.

آیت‌الله مبلغی خاطرنشان کرد: مشکل اساسی امت اسلامی در راه رسیدن به وحدت، فقدان وسطیت است. اگر پیروان مذاهب گرفتار تعصب باشند، نمی‌توانند به وحدت دست یابند. ابتدا باید به میانه‌روی در اندیشه و عمل برسیم تا امت واحد شکل گیرد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه پس از «وسطیت» و «وحدت»، امت اسلامی باید به مرحله «امت شاهده» برسد، گفت: امت شاهد، امتی است که به دلیل شخصیت و وحدتش، الگو و اسوه‌ای برای دیگر ملت‌ها شود و موقعیت مطلوبی در میان امت‌ها پیدا کند.

وی تأکید کرد: در گام بعد، چنین امتی است که به مقام «خیر امه اخرجت للناس» می‌رسد؛ یعنی امتی که خیر و نیکی‌اش برای مردم جهان جاری می‌شود. امت اسلامی وقتی می‌تواند بهترین امت‌ها باشد که شاهد و الگو برای دیگران گردد و روابط مثبت و سازنده‌ای با دیگر ملت‌ها برقرار کند.

آیت‌الله مبلغی با اشاره به شرایط دشوار کنونی امت اسلامی گفت: امروز امت ما با دشمنی رژیم صهیونیستی مواجه است؛ رژیمی که مردم فلسطین را قتل‌عام می‌کند. این وضعیت ناشی از آن است که امت اسلامی هنوز نتوانسته است آن «وسطیت» مورد نظر قرآن را در خود محقق سازد تا به وحدت واقعی و جایگاه مطلوب دست یابد.

وی ابراز امیدواری کرد، با بازگشت به وسطیت و تحقق وحدت، امت اسلامی بتواند در برابر دشمنان خود به‌ویژه رژیم صهیونیستی ایستادگی کند.

ارسال نظر