تحلیلگر مسائل بینالملل و فعال رسانهای در مشهد تاکید کرد که کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی جامعههایی زنستیز هستند و به جایگاه زن هتک حرمت میکنند.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، زینب اصغریان، استاد دانشگاه، پژوهشگر، تحلیلگر مسائل بینالملل، و فعال رسانهای در مشهد در وبینار طوفانالاقصی با عنوان «نقش بانوان در مقاومت اسلامی و فلسطین» که از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد، با اشاره به نقش ویژه زنان در جامعه فلسطین و سابقه مبارزات در این سرزمین، اظهار داشت از همان ابتدا که مقاومت در فلسطین شکل گرفت، زنان فلسطینی وارد میدان مبارزه شدند.
وی افزود: «در سال 1929 کمیته اجرایی زنان عرب و جنبش ملی سیاسی زنان فلسطین تشکیل شد و اعضای این کمیته از اولین کسانی بودند که با اعلامیه بالفور مخالفت کردند.»
اصغریان ادامه داد: «این گروه از زنان علاوه بر امور معمول و سنتی مانند امور خیریه و نگهداری از یتیمان، در مبارزات دیپلماتیک و سیاسی نیز حضور پر رنگی داشتند. از دهه 1960، زنان فلسطینی وارد عرصه نظامی شدند و بعدها در عرصه سیاسی نیز نقش مهمی داشتند.»
وی تاکید کرد در انتفاضه اول که زنان هنوز به طور رسمی وارد حوزه نظامی نشده بودند، 11 درصد از شهدا را زنان فلسطینی تشکیل دادند. در این زمان که رژیم صهیونیستی با محدود کردن خدمات ضروری و حیاتی سعی در تنگ کردن میدان رزمندگان فلسطینی داشت، زنان فلسطینی به میدان آمدند و سعی در کاهش این محدودیتها و نیازها داشتند.
استاد دانشگاه مشهد درمورد نقش بعدی بانوان در مقاومت فلسطین خاطرنشان کرد: «نقش دیگری که زنان فلسطینی ایفا کردند، در زمان ساخت دیوار خائل با هدف محدود کردن و جداسازی مناطق مختلف فلسطینی از یکدیگر بود.»
وی افزود: «در آن زمان جنبشی به نام «جنبش زنان علیه دیوار» به صورت خودجوش علیه این اقدام صهیونیستها به وجود آمد. زنان فلسطینی نقش ویژهای در یادآوری هویت فلسطینی و مبارزه با صهیونیستها ایفا کردند. در ماه رمضان 2021 و در حادثه محله شیخ جراح نیز شاهد حضور پر رنگ زنان در کمپین ها بودیم.»
این تحلیلگر مسائل بینالملل نقش دیگر زنان فلسطینی را نقش مادران شهدا عنوان کرد که جامعه فلسطین احترام ویژهای به آنها قائل است.
وی گفت: «راوی بودن یکی از نقشهای پیچیده و تاثیرگذار زنان فلسطینی است؛ از آنجایی که درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی نوعی جنگ روایتی است، نحوه انتقال آن اهمیت ویژهای پیدا میکند.»
وی با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی در تلاش برای ارائه تصویری منفی از جایگاه زن در جامعه فلسطین است، افزود: «رژیم صهیونیستی میخواهد جامعه فلسطین را جامعهای مردسالار و زن ستیز نشان دهد و به جایگاه زن فلسطینی هتک حرمت کند. غرب نیز بسیار تلاش میکند تا دیدگاهی متفاوت از جامعه فلسطین ارائه دهد.»
اصغریان با اشاره به «عهد تمیمی»، «امل ابوشمسه»، و «جمیله الشنطی» به عنوان نمونهای از هزاران زن مبارز فلسطینی، خاطرنشان کرد: «این زنان مبارز فلسطینی برای وارد شدن به میدان مقاومت منتظر چیزی نبودند. آنها مقاومت کردند و تاثیر بسزایی در پرورش روحیه مقاومت داشتند.»
وی ظهور فضای مجازی را نوع جدیدی از مبارزات مقاومت به ویژه مقاومت زنان فلسطینی دانست و با اشاره به شهیدان «شیرین ابوعاقله» و «فرح عمر»، دو خبرنگار فلسطینی تصریح کرد: «زمانی رژیم صهیونیستی میتوانست هویت، سرزمین و مقاومت فلسطینیان را روایت کند، اما اکنون با ظهور شبکههای اجتماعی و فضای مجازی، زنان فلسطینی توانستند بیش از پیش واقعیتهای فلسطین و روایتهای آن را به گوش جامعه جهانی برسانند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «هر زن یک رسانه و یک پیامآور است. در حال حاضر زنان فلسطینی در وطن خود زندگی میکنند و از ترک آن امتناع میورزند. آنها در تشکلهای سیاسی مانند حماس حضور دارند و تلاش میکنند نسلی از مقاومت و دلاوری را پرورش دهند. زنان اسطورههای مقاومت در تاریخ هستند و مثل کوه میایستند.»
ارسال نظر