ماموستا محمدی اظهار داشت: آنچه که برای مسلمانان مهم است، این است که معرفت خود را نسبت به اسلام، قرآن و پیامبر اکرم (ص) زیاد کنند، امروزه درد تفرقه و جدایی در دنیا یکی از دردهای مهم و بزرگ به شمار می رود.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ماموستا سید محمد محمدی، امام جمعه روانسر در وبینار دوم سی و ششمین کنفرانس بین اللملی وحدت اسلامی ضمن تبریک ایام هفته وحدت و ولادت با سعادت پیامبر(ص) اظهار داشت: قرآن به وحدت توجه فراوانی داشته است و وحدت میان دلهای مومنان را ضروری دانسته و راهکارهای گوناگونی برای این کار پیش بینی کرده است.
وی افزود: وحدت همان صراط مستقیمی است که قرآن، احادیث و سنت پیامبر (ص) بارها گفته اند و مخالفت با آن مخالفت با سخن خداوند و کفر محسوب میشود. براساس آیات قرآنی، وحدت امت سبب مصونیت دین، تأیید الهی و نصرت است و نعمتی است که هیچ مسئله ای با آن برابری نمی کند.
ماموستا محمدی تصریح کرد: حضرت محمد (ص) نمونه یک انسان کامل الهی است و نگاه ما به پیامبر اعظم (ص) به عنوان یک الگوی ازلی هیچگاه تغییر نمی کند، زیرا پیامبر رحمه للعالمین است، هیچ نبی و کتابی همانند پیامبر اکرم (ص) و قرآن کریم نبوده اند که آنقدر به این رمز سعادت بشری یعنی وحدت تکیه داشته باشند.
وی ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) در اندیشه، علم و عمل با تعصبات قومی و نژادی به مقابله و مبارزه می پرداختند و همراه با وحدت و برادری، مسلمین را به عزت و مودت فرا می خوانند.
ماموستا محمدی خاطر نشان کرد: سرانجام باید دانست که هیچ دینی مانند اسلام بر برادری و اخوت تاکید نکرده و به پی ریزی اتحاد، همبستگی و همیاری فرمان نداده است. اسلام به شدت مسلمانان را از اختلاف و تفرقه بر حذر داشته است بنابراین وحدت و دوری از تفرقه یک وظیفه شرعی است و باعث آگاهی از خدمات و برکات اسلام می شود.
وی با بیان اینکه وحدت، منشأ سعادت، قدرت، عزت و نجات دهنده جامعه است، اظهار داشت: اسلام قبل از اینکه به فکر برقراری وحدت در میان مسلمانان باشد، نخست عامل تفرقه و جدایی را از میان برداشته و سپس به استقرار توحید افکار و روشها در میان آنان می پردازد.
امام جمعه روانسر عواقب تفرقه در جامعه اسلامی را برشمرد و گفت: تفرقه و دشمنی سقوط در آتش است؛ خصومت و تفرقه از بین برنده عزت، مایه بی آبرویی، سستی و نیز افتادن در دام شیطان است؛ریشه اصلی اختلافات خصلت های پست نفسانی است؛ تفرقه باعث سستی در آرمان ها می شود؛ نتیجه اختلاف، سقوط، نابسامانی، سرگردانی و نزول عذاب الهی است؛ اختلاف باعث انحراف از مسیر الهی و در نهایت سبب خروج از دین می شود.
ماموستا محمدی ابراز کرد: امروز جهان اسلام برای بازگشت به اتحاد و اقتدار و وحدتی که پیامبر اکرم (ص) برای بنیان نهادن آن، زحمات طاقت فرسا و فریادهای بی وقفه مبذول داشتند، راهی جز حرکت بر محور اسلام ندارد.
وی به بیان ابزارهایی جهت رسیدن به اتحاد پرداخت و گفت: 1- توجه به نقاط مشترک، 2- چنگ زدن به ریسمان الهی، 3- مراجعه به سنت پیامبر (ص)، 4- مراعات حقوق برادری، 5- اصلاح ذات البین، 6- جلوگیری از توهین به مقدسات و بحث های اختلاف برانگیز، 7- سعی و تلاش در جهت تبلیغ و گسترش عدالت اجتماعی در جامعه و کم کردن فاصله طبقاتی بین مذاهب مختلف، 8- تقویت فرهنگ و دانش عمومی برای جلوگیری از تعصبات خشک مذهبی، 9- تعامل علمی با فرهیختگان مذاهب مختلف، 10- رفتار مسالمت آمیز با پیروان مذاهب مختلف، 11- تبادل نصیحت و همیاری براساس نیکی و تقوا، 12- کوشش برای اتحاد و نزدیکی با پیروان سایر مذاهب، 13- پرداختن به مشکلات کلان امت اسلامی، 14- اغماض و گذشت و آسان گیری در مسائل اختلافی از جمله راه های رسیدن به اتحاد است.
ماموستا محمدی در پایان گفت: آنچه که برای مسلمانان مهم است، این است که معرفت خود را نسبت به اسلام، قرآن و پیامبر اکرم (ص) زیاد کنند، امروزه درد تفرقه و جدایی در دنیا یکی از دردهای مهم و بزرگ به شمار می رود. طبق آیات قرآن و ارشادات نبوی (ص) همه مسلمانان باید وحدت و یکپارچگی را سرلوحه عمل خویش قرار دهند و از پراکندگی و خود رأیی بپرهیزند و اخوت و دوستی را نصب العین خود قرار دهند.
ارسال نظر