استاد دانشگاه فرانسه گفت:ما باید از مشارکت نسل جدید در صحنه های اجتماعی بهره ببریم و از آنها در تمامی فرایندها بر اساس آموزههای قرآنی استفاده کنیم و تاریخ جدید اسلامی را برای جوامع مسلمان بر اساس برادری، وحدت، همبستگی و اتحاد رقم بزنیم.
به گزارش روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عماد حمرونی، استاد دانشگاه فرانسه، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی اظهار داشت:با توجه به اینکه در قرن 21 به سر می بریم و همچنین با توجه به مقوله جهانی شدن و تحولات تاریخی، همکاری بین ملل و بین دولت های مسلمان، بسیار ضروری است.
وی ادامه داد: متاسفانه جمعیت مسلمان در طی سه یا پنج قرن گذشته از استعمار و سلطه کشورهای غربی بسیار رنج برده است و علی رغم تلاش مسلمانان برای مقابله با امپریالیسم و استعمار و کسب استقلال سرزمینی و سیاسی، اما متاسفانه همواره با چالش های مهمی مواجه بوده اند؛ بنابراین می توان گفت، همکاری میان کشورهای مسلمان، در سه مرحله تعاملات، تغییر و تحولات و دگرگونی قرار دارد.
وی تصریح کرد: برای داشتن یک همکاری خوب باید تعامل خوب و مقتضی داشت اما چگونه می توانیم همکاری را با بازیگرانی که خود محرک نفاق و تفرقه هستند، توسعه بخشیم؟ مناقشات بسیار زیادی در تاریخ مسلمانان بین مکتب های مختلف اسلامی مانند شیعه و سنی و غیره و همچنین بین ملیت ها و قومیتهای مختلف از جمله کردها، ترک ها، ایرانی ها، عربها و غیره وجود داشته که متأسفانه باعث عدم توسعه اقتصادی ما توسط غربیها شده است.
حمرونی افزود: بنابراین ضروری است که ما همکاری واقعبینانهای را میان جوامع مسلمان و به ویژه روشنفکران، سیاستمداران، فرهنگیان، ورزشکاران، بازیگران مسلمان، گسترش دهیم و راهی بیابیم تا سازمانهایی که در این زمینه ها فعالیت دارند، با هم در ارتباط و تعامل باشند و ارزشهای مشترک را به اشتراک گذارند.
وی ادامه داد: سایر ارزش های مشترک میان مسلمانان عبارتند از صلح، مسالمت، تسامح، کیفیت، عدالت و کرامت انسانی که می توانیم به جد و با همکاری هم برای حفاظت از اسلام و این ارزش های اسلامی تلاش کنیم.
استاد دانشگاه فرانسه خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم جهان اسلام ، مسئله آزادسازی سرزمین های اشغالی فلسطین است.ما مسلمانان باید بیندیشیم که چگونه می توان برادری و اخوت اسلامی را نهادینه کرد.اخوت اسلامی صرفا یک تفکر مثبت نیست،بلکه باید به مسلمانان آموخت که چگونه بین خودشان برادری و اخوت را نهادینه کنند.در این خصوص تشکیل سازمان های برادری و اخوت میان مسلمانان جهت ایجاد وحدت و همکاری بین آنان در تمامی زمینه ها ضروری است.
وی تأکید کرد:برای همگرایی بیشتر بین مسلمانان، ایجاد طرحهای اقتصادی، سازمانهای اسلامی، دولت ها و گروههای مسلمان و نهایتا ایجاد سازمان و یا اتحادیه ای مانند اتحادیه اروپا که اجازه رفت و آمد و سفر پانصد میلیون اروپایی به کشورهای یکدیگر و گذر از مرزهای یکدیگر را می دهد، ضروری است؛ تا برای انجام مسائل اقتصادی و تجارت بتوانند به کشورهای یکدیگرسفر کنند و توسعه مستمر داشته باشند.
حمرونی خاطرنشان کرد: ما ابزار کافی برای همکاری و وحدت بر اساس دستورات قرآن را داریم و باید از مشارکت نسل جدید و دختران و پسران جوان و زنان مسلمان در صحنه های اجتماعی بهره بریم و از آنها در تمامی فرایندها بر اساس آموزه های قرآنی استفاده کنیم و تاریخ جدید اسلامی را برای جوامع مسلمان بر اساس برادری، وحدت، همبستگی و اتحاد رقم بزنیم.
ارسال نظر